21/05/2022 Puike prestaties voor de oudste Masters in Wuustwezel.

Onze 3 oudste masters Karel Teunkens met vriendin Christiane Croes (allebei jeugdtrainers) en Stefaan Cools besloten samen om een wedstrijd te lopen in Wuustwezel, een wedstrijd van de vriendenclubs (KAVVV). Voor Karel is dit een organisatie waar hij regelmatig wedstrijden beoefend en voor Stefaan een ideaal moment om terug te keren op de piste. Het was een aantal jaren geleden dat Stefaan nog eens de piste betrad, dit door een langslepende kwetsuur. Ondertussen zit Stefaan in de categorie +55 jaar en staat Karel aan de voordeur van de +60 jarigen. Maar lopen kunnen ze nog deze twee kameraden.

 

 

Het weer zat goed met aangename temperatuur, alleen stond er wel een stevige bries naar de aankomst toe. Beiden mochten starten in de 1ste reeks van de 5000m met heel wat atleten met mooie tijden of plaatsen achter hun naam. Er werd afgesproken om te starten aan tempo 17’30”, maar met de wind was dit ietsje te hoog gegrepen. Doch werd er gestreden voor wat kon op dat moment en liepen beiden een mooie tijd die ze zeker nog een heel stuk gaan verbeteren. Stefaan werd 1ste van zijn categorie in een tijd van 17’57”7, Karel werd weinig tellen later 2de in een tijd van 18’09”4 en hier konden beiden mee leven rekening houdend met de winderige omstandigheden.

Ook Christiane deed het goed en amuseerde zich aan nieuwe onderdelen. Zo waagde ze zich aan speer (400 gram) en wierp ze deze 8,13 meter ver. Voor haar ook een loopnummer, niet de lange afstand maar een sprintnummer, nl de 200m. Christiane legde deze afstand af in 51”4, nu heb je een referentie en kan je gaan knabbelen van deze tijd.

 

Iedereen beleefde plezier en ging tevreden naar huis.   Coach Luc…