14/05/2022 Atleten en trainers waren aan de slag op verschillende fronten deze week.

Afgelopen week veel activiteit op de piste en op de stratenwedstrijden, het goede weer leent er zich toe om actief te zijn. Hieronder een overzicht van de activiteiten waar we weet van hebben…

Onze trainers(ters) met hun partners waren volop actief zowel op de weg als de piste, zij blijven het voorbeeld geven dat mee doen belangrijker is dan winnen, zo stimuleren zij onze jeugd-atleten. Zo waren Karel Teunkens, Christiane Croes, Jef Van De Reijdt en Diana Boelen actief op een aantal joggings, ook de Engstraatjogging in Meerhout stond afgelopen vrijdag op het programma waar een heleboel atleten van de Meerhoutse Atletiek Vereniging aan de start stonden. (Uitslagen Engstraatjogging 13/5/2022 – MAV (meerhoutseav.be))

Ook Stefaan Cools die stilaan zijn oude vorm te pakken heeft na een lang slepende blessure waagde  eens waagde aan een grotere wedstrijd, zo liep hij een puike 6de plaats op de jogging in Genk (08/05/2022) waar hij de 5km aflegde in 17’44”, met maar 10” achter Chris Wouters die toch gekend is in het loopcircuit. Je bent beter dan je denkt Stefaan, 3’32”8/km is een mooie prestatie als 55-jarige.

Ook op de piste werd er gelopen en geworpen, zo ging Karel en vriendin Chris naar een meeting in Schoten (07/05/2022), eentje van de vriendenclubs (KAVVV). Karel maakt Chris wegwijs in de atletiek want voor haar is alles nieuw en vooral het amusement is voor haar het belangrijkste, maar het competitief beestje zit er toch wel wat in. Zo gooide Chris 3,60m met de kogel en liep ze 3’09”77 op de 600m. Karel liep ook de 600m, maar door de onvoldoende opwarming was het resultaat niet zoals verwacht, Karel zijn tijd op de 600m was 1’53”86.

 

Woensdag in Tessenderlo was Karel Teunkens ingeschreven voor de 3000m. Het opzet was zijn tijd van verleden jaar benaderen of verbeteren. Er werd afgesproken om te starten aan het tempo 10’45”, maar de eerste kilometer was ietsje te snel waardoor er naar het einde toe een klein verval was, mede ook dat Karel helemaal alleen viel in de koers. Toch was er nog een goed gevoel want 10’51”19 is zeker niet slecht als je aan de voordeur staat van de +60-jarigen.

 

Zaterdag vond het Vlaams Kampioenschap plaats te Merksem met hier één atleet aan de start. Het was Anneleen Van Der Schoepen die in de voormiddag de 5000m mee liep. Anneleen was gekomen om een besttijd te lopen en bij de start zag het er goed uit, opgewekt, mooi weer, dus er tegen aan. Maar na 1km zag de coach dat het niet liep zoals het hoorde, het tempo zakte en het snot en slijmen vloog naar alle kanten. Desondanks liep Anneleen de wedstrijd uit en haar 20’05”64 was een abnormale uitslag. Wellicht zaten de pollen(allergische reactie) hiermede achter want dit was niet haar normale doen.

Ook jeugdtrainster Fran Ceunen was van de partij bij het kogelslingeren, als scholier tussen de groteren madammen en één kilootje zwaarder dan Fran gewoon is in competitie, 4kg ipv 3kg. Maar ze liet zich niet doen, ze verzekerde zich in de top 8 waardoor ze 3 extra pogingen kreeg. Haar afstand met de 8ste plaats was 41,65m en haar debuut was meer dan geslaagd.

 

De dag nadien, zondag was het Vlaams Kampioenschap kogelslingeren in Sint Niklaas waar iedereen in zijn eigen categorie wierp. 

Ook hier verschillende jeugdtrainers aan de slag, zo won Fran Ceunen bij de scholieren haar wedstrijd met een worp van 47,10m, een verbetering van 1,65m tov van verleden jaar.

 

Diana Boelen mocht ook het hoogste schavot betreden in de categorie +50 jaar met een mooie worp van 32,08m. Haar man Jef Van De Reijd nam de bronzen plak in de categorie +60 jaar. 

Afgelopen zondag 15/05/2022 liep Karel Teunkens een jogging van 5km te Bilzen. Op de zware omloop met hellingen liep Karel nog een puike tijd van 18’56” en werd daar 1ste in zijn categorie van +50 jaar.

 

Coach Luc…