23/04/2022 Eerste dag Provinciaal Kampioenschap te Tongeren 1x Goud en 1x Zilver.

De Paasvakantie en voor de meesten atleten ook de stage zijn net achter de rug en met de lange inactiviteit van de normale atletiek op de piste na de Corona hunkeren de meesten om er in te vliegen en mooie tijden neer te zetten. Het kampioenschap heeft 2 dagen plaats in het complex te Tongeren, het was zonnig weer maar de wind stond vrij strak wat het moeilijker maakte om besttijden te lopen. Toch lukte dit met 2 medailles er boven op.

Het was junior Zjef Ceunen die als eerste aan de slag moest en dit op de 800m, niet zijn favoriete en beste afstand maar het is belangrijk als loper dat je snelheid is en onderliggende afstand goed afgewerkt word. De afspraak met de coach was om er van de eerste meter in te vliegen en het tempo zeer hoog te houden. Zjef nam direct de leiding en gaf deze niet meer af, 58” als doorkomst op 400m was genoeg om een klein gaatje te maken op de achtervolgers. Zjef moest niet tot het uiterste gaan en liep op een beetje reserve, morgen is er nog een 1500m, een nieuwe pr van 1’59”06. Meer dan tevreden keerde Zjef huiswaarts en meteen is de toon gezet voor de andere atleten vandaag en morgen.

De volgende aan de start was Indy Lagarde bij de scholieren dames, deze startte samen met de kadetten. Indy is nieuw in de groep en is heel gemotiveerd om de kennis met tips en tricks te gebruiken om mooie prestaties neer te zetten, ook dank aan de trainers van SCAN voor het vertrouwen om deze atleet verder te mogen begeleiden in de toekomst. Het ging snel, zeer snel… Het meisje van ADD, Marthe Nyssen trok de groep zo snel op gang dat de doorkomst op de 400m de doorkomst was voor een tijd onder de 4’35”. Het tempo zakte na 2 ronden, mede ook door de wind die ook een grote tegenstander was. Het werd toch nog een PR van net niet onder de 5’ in 5’00”83 en het zilver, bijna 4” achter het meisje van ADD. Morgen een iets minder favoriete afstand, de 800m, maar hier geld hetzelfde als voor Zjef, de snelheid is enorm belangrijk naar de toekomst toe.

 

Morgen is ook Jorne Vanherck van de partij op de 1500m, kan hij ons ook verrassen ?

Ook onze 2 dames Anneleen Van De Schoepen en Karen Geysen zijn aan de slag maar dan op de weg, nl de 10 miles.

Coach Luc…