15/04/2022 Estafettechallenge te Tongeren.

Op het einde van het veldloopseizoen smeedde atleet Karel Teunkens en de coach plannen om nog eens een estafetteloop te doen met de groep. We hadden dit in het verleden nog al eens gedaan en iedereen die toen mee deed had in deze wedstrijd veel plezier en was er de vraag om dit nog eens over te doen. De datum was vlug gekozen en de mail werd verstuurd, het zou de Stadspark Estafettechallenge te Tongeren worden. Even een korte uitleg over het verloop van de wedstrijd. Dit is een wedstrijd over 1h waar je met een duo probeert zoveel mogelijk afstand af te leggen op een omloop van 1km. Als de ene atleet aan het lopen is heeft de andere rust. Deze omloop in Tongeren was toch wel pittig een kleine heuvel, Finse piste en veel bochtjes, het werd uitkijken en goed verdeling van de wedstrijd was een must. Maar de clubtruien van SACN werden goed verdedigd door de atleten van onderafdeling Meerhout atletiek.

 

Met 4  ploegen gingen we naar Tongeren, Anneleen Van Der Schoepen en Karen Geysen (cat. D -70 Jaar) Jorne Vanherck en Zjef Ceunen (cat. H -70 Jaar), Karel Teunkens en Stefaan Cools (cat. H +110 Jaar) en Wannes Hendrickx en zoon Senne Hendrickx (cat. -70 Jaar).

Het werd een leuke eerste ervaring voor sommigen en tof terug mee doen voor anderen, kortom het werd een leuke training voor iedereen. Er werd hard gelopen met 2 ploegen op het hoogste schavot en 1 ploeg op de 2de plaats, zie hieronder de uitslagen per ploeg:

 

Jorne / Zjef, plaats 2, totale afstand: 19023m, snelste km: 3’00”/km, gemid. snelheid: 3’10”/km

Karel / Stefaan, plaats 1, totale afstand: 16343m, snelste km: 3’37”/km, gemid. snelheid: 3’41”/km

Anneleen / Karen, plaats 1, totale afstand: 15703m, snelste km: 3’46”/km, gemid. snelheid: 3’50”/km

Wannes / Senne, plaats 8, totale afstand: 15250m, snelste km: 3’44”/km, gemid. snelheid: 3’57”/km

Coach Wouters Luc.