24/04/2022 3x GOUD en PB’s op de tweede dag van het Provinciaal kampioenschap en PR’s op de 10 miles in Antwerpen.

Na de mooie prestaties van de eerste dag op het Provinciaal kampioenschap was het uitkijken wat de tweede dag ging geven, je weet nooit met een koers in de benen hoe de benen de dag nadien gaan reageren. Het weer was zonnig maar de wind stond weer strak en was een mede geduchte tegenstander. Maar toch werden er puike prestaties neergezet door de atleten die door de opsteker van gisteren super gemotiveerd waren.

 

Deze keer was het Indy Lagarde die als eerste aan de slag moest bij de scholieren vrouwen op de 800m. De opdracht was zo lang mogelijk de atleet van ADD trachten te volgen om zo de tijd proberen aan te scherpen. De atleet van ADD Marie Tijtgat ging snel van start en het was voor Indy alle zeilen bijtrekken om in de tred te blijven. Na 400m viel er een gaatje van circa 15m maar aan de laatste 200m werd de afstand terug kleiner op de koploper. Dit zag ook Indy en in de laatste 120m perste ze nog eens alles uit haar lijf om zo toch nog de overwinning naar haar toe te trekken met maar 1 tiende verschil. Voor inzet zeker 10 op 10, dit is karakter zoals de coach het graag ziet, lopen tot op de meet. Indy verbeterde haar tijd met maar liefst 8” naar 2’25”93.

Na Indy was het uitkijken naar junior Zjef Ceunen op de 1500m of hij de lijn kon doortrekken van de dag voordien, als coach was ik er gerust in want de opdracht was starten op tempo 4’05”. Goed ingeschat want Zjef vertrok aan dit tempo en viel niet meer stil en liep solo naar 4’05”17, een verbetering van 5,5 seconden. Dit is loon na een goede stage Zjef en nu de lijn doortrekken over het ganse seizoen.

 

De boog bij Jorne Vanherck stond toch wel een beetje gespannen na de bovenstaande prestaties, maar ook hij glansde maar hij kreeg het zeker niet cadeau. Het was Simon Ferson van LOOI die het tempo zeer hoog hield en het was voor Jorne op sommige momenten echt bijten om het wagonnetje te blijven aanhaken. Maar het lukt tot met het ingaan van de laatste ronde en dan weet je dat Jorne altijd iets meer kan. De laatste ronde nam hij over en perste er nog een laatste lange versnelling uit met winst tot gevolg in een tijd van 4’01”26. Dit had hij zelf niet verwacht en was natuurlijk blij met deze prestatie.

10 Miles te Antwerpen.

Ook op de weg werd er gepresteerd, zo gingen de dames Anneleen Van Der Schoepen en Karen Geysen hun conditie testen het massaevenement de 10 miles in Antwerpen. Altijd veel deelnemers aan de start en de sfeer langs de omloop is altijd leuk voor de atleten die daardoor soms over zich heen stijgen.

Karen vertrok vrij snel want halverwege de koers kwam ze door rond de 30’, hierdoor moest ze het tempo in de 2de helft een beetje laten zakken. Karen eindigde in een mooie en nieuwe PR van 1h03’48”. In het algemene klassement werd Karen 10de vrouw en haar categorie V35 werd ze mooi 3de.

Ook Anneleen liep een PR van 1’ en eindigde in een tijd van 1h09’04”, voor haar de 31ste plaats in het algemeen klassement en 9de in haar categorie en was tevreden van het resultaat. Anneleen had hier niet echt voor afgebouwd in de trainingen, ze loopt gewoon zeer graag deze wedstrijd.

Ik heb het de laatste dagen familiaal zeer zwaar gehad, maar het deed deugd om even men zinnen te verzetten door naar de wedstrijden te gaan zien, dank u wel aan de atleten voor de mooe wedstrijden.

 

Coach, Luc…