13/02/2022 Bronze plak voor Zjef Ceunen op het Vlaams Kampioenschap te Diest (ROBA)

Dit jaar was het Vlaams Kampioenschap in Diest, een totaal nieuwe omloop met alle ingrediënten die een cross nodig heeft. Voor te beginnen een mooie lange start, korte bochtjes, heel wat hoogtemeters, een langere zandstrook en stukken modderstroken, kortom alles, chapeau aan de organisatie… De dag voordien hadden we de omloop gaan verkennen en hadden we toch de stelling aangenomen om te proberen zolang mogelijk te volgen. Dit was een wijze beslissing op deze toch wel zware omloop, halverwege schudde het Engels team dat mee de veldloop kleurde aan de boom en dit tijdens de zandstrook. Het was hier waar Zjef het even moeilijk had en de koplopers moest laten gaan. In de voorlaatste ronde van 4 had Zjef nog het gezelschap van Vince Van Winckel (ROBA) maar bij het ingaan van de laatste ronde nam Zjef afstand van deze atleet en kon hij zijn 3de plaats veilig stellen voor het Vlaams podia. Zjef eindigde in totaal als 6de, voor hem ook nog 3 Britten, maar 3de Vlaming met 34” achter 2de jaars en winnaar Noah Konteh en 28” achter Mathis Lievens en ruim genoeg voor de 4de die op 17” van Zjef eindigde. Als 1ste jaars blij met zijn 3de plaats en eerste Vlaamse medaille achter de vlag van Neerpelt (SCAN). De volgende weken geen wedstrijd meer maar de focus naar het BK in Brussel op 06/03/2022.

 

Ook jeugdtrainer Jefke Van De Reijd was van de partij en en hield weer verschillende atleten achter zich, een voorbeeld voor de jeugd met de leuze “mee doen is belangrijker dan winnen” !!! Knap Jef, je bent en blijft een goed voorbeeld voor onze jeugd….

 

Coach Luc…