06/02/2022 Zjef Ceunen toont zijn conditie op de cross in Duffel (DUFF)

De cross in Duffel staat al jaren bekend als een zeer snelle omloop, maar deze keer was er door de regen slijkstroken waar men toch diep inging tijdens de wedstrijd en die er voor zorgde dat het toch een slijkcross werd, daarbij nog de hevige rukwinden die er voor zorgde dat het toch een lastige wedstrijd ging worden. Zjef Ceunen was afgezakt om zijn hardheid op te krikken in de korte cross (2770m) en kreeg hiervoor sterke tegenstand van de plaatselijke atleet Tim Van De Velde, Yannick Michiels (VMOL) en Otto Vanluchene (LYRA). Zjef was goed weg in de start, maar was snel aangewezen op achtervolging samen mat de atleet van Lyra op de 2 koplopers. De atleet van Lyra ging stevig door de modderstroken en Zjef moest zijn beste krachten bovenhalen om in het spoor te blijven. Maar in de laatste 100-den meters nam Zjef over en won de spannende strijd voor de 3de plaats en naderde op een kleine 6” van Yannick die de 2de plaats in beslag nam.

 

Zijn eerste korte cross was dan meer dan geslaagd en de coach en atleet waren meer dan tevreden.  Er was er eentje die glunderde op het podium want Zjef was dan ook blij om mee op het schavot te mogen staan tussen deze 2 grote kleppers.