16/01/2022 Een mooie resultaten voor de jeugd op het Provinciaal Kampioenschap te Lommel (DALO)

Vorige week zondag was een belangrijke dag voor de wedstrijdatleten. Het provinciaal kampioenschap werd georganiseerd:

 

Viktor Binnemans mocht de spits afbijten. Hij moest 600 meter lopen waarvan het eerste deel achter ‘voorlopers’. Hij liep attent mee vooraan en de laaste 250 meter mochten de atleten aan hun sprint beginnen. Viktor begon zijn sprint in 4de positie maar hij begon onmiddellijk op te schuiven. Hij liep zo snel dat hij in de laatste 50 m. naast de koploper kwam. Viktor ging erop en erover en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Proficiat Viktor!!

Lukas, broer van Viktor was daarna aan de beurt. Hij moest een lange cross lopen, 2150 meter over mooie bospaden en een klein stukje over de sintelpiste. Lukas was erg gefocust en wilde een goede prestatie neerzetten.  Zijn start was echter niet goed waardoor hij als laatste startte. Maar Lukas liep een hoog tempo en haalde de ene atleet na de andere in. Het ging zo goed dat hij op een mooie 11de plaats eindigde. Knap gedaan Lukas!!

 

Senne Hendrickx moest ook 2150 meter afleggen. Senne liep voor wat hij waard is, Van in het begin zat hij mooi vooraan met 3 andere atleten. Het ging er weer snel aan toe en het werd een spannende race. Het leek erop dat ze met 4 gingen sprinten voor de podiumplaatsen, maar in het laatste deel van de wedstrijd ging het voor Senne net iets te snel waardoor hij de rol vooraan moest lossen. Senne eindige hiermee op een verdienstelijke 4de plaats. Knap gelopen Senne!!

 

Verslag: Koen