23/01/2022 Een mooie resultaten van de jeugd tijdens de veldloop van Herentals

Vorige zondag was het veldloop in Herentals. Dit is telkens een cross met veel deelnemers en ook dit jaar waren er weer veel atleten aanwezig.

Viktor Binnemans mocht weer als eerste beginnen. Hij stond met 40 atleten aan de start en was weer gebrand op een goede prestatie. De voorlopers zorgden ervoor dat er aan een hoog tempo gelopen werd. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden kon Viktor niet strijden voor een podiumplaats, maar de laatste 200m kon Viktor toch nog een paar plaatsen opschuiven. Zo eindigde hij op een verdienstelijke 6de plaats. Goed gelopen Viktor!

In de reeks van Lukas Binnemans stonden ook meer dan 30 atleten aan de start. Lukas was na zijn goede prestatie van vorige week ook nu weer gebrand op een goede prestatie. Hij startte heel sterk, liep van begin af aan een hoog tempo en kon strijdent nog een paar plaatsen opschuiven. In de laatste ronde kon hij zich net niet in de top 10 zetten.  Lukas liep zijn beste wedstrijd van het jaar en eindigde op een zeer knappe 11de plaats. Proficiat Lukas!!

Senne Hendrickx had in zijn reeks enkele geduchte tegenstanders, er waren zelfs een paar snelle Nederlanders aanwezig. In de eerste ronde zaten ze met een 7-tal in de kopgroep. Stelselmatig werd het tempo opgedreven en ging het sneller en sneller. Senne liep voor wat hij waard was, en hij deed het heel goed. Hij kon nog enkele lopers van de kopgroep achter zich houden en behaalde een 5de plaats. Dit is zeker een mooi resultaat Senne!!