16/01/2022 Mooie resultaten op het Provinciaal Kampioenschap te Lommel (DALO)

Dit weekend werd het Provinciaal Kampioenschap gehouden dat plaats vond in Lommel (DALO). Een mooie snelle omloop met single-tracks die lopen door het bosrijke en licht heuvelachtige omloop. De organisatie was in orde, geen regen, alleen door de Coronaregels geen publiek en dat maakte het toch een sombere indruk, hopelijk snel terug publiek die de atleten kunnen aanmoedigen.

Het was jeugdtrainer Karel Teunkens die onder de vlag van atletiekclub Lommel die spits afbeet, de masters +50 jaar liepen samen met de scholieren een afstand van 4760m. Karel had een goede start en schoof in plaatsen op naargelang de wedstrijd vorderde. Hij liep een zeer goed ingedeelde wedstrijd en liet zelfs verschillende jonge scholieren achter zich. Zijn inspanning werd beloond met een 3de plaats in de algemene rangschikking bij de masters en een 2de plaats in de categorie +55 jaar achter Patrick Vandebosch.

Bij de seniors dames stond Anneleen Van Der Schoepen aan de start om de 5790m af te haspelen. Anneleen zat een groepje van 4 atleten waar de bronzen plak nog moest in verdeeld worden. Halverwege de koers moest Anneleen de rol lossen omdat het tempo ietsje te hoog lag. Maar Anneleen bleef vechten en liep binnen in een mooie 6de plaats, tevreden maar voor haar mag de omloop ietsje zwaarder zijn.

Bij de heren was het uitkijken naar Jorne Vanherck hoe hij de afstand van 9850m ging verteren want het was al even geleden dat hij zijn crossspikes had aangetrokken en door de studies is het overslaan van een training een must. Snel was er afscheiding van 2 atleten met daarachter een groepje van 5 samen met Jorne. Door de trainingsachterstand moest hij het groepje lossen samen met Joas Gijbels. Deze 2 atleten kennen mekaar zeer goed en namen afwisselende de kop om het tempo er in te houden. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Jorne om zo de 6de plaats naar zich te trekken, SACN won tevens ook het clubklassement bij de senioren.

In de laatste wedstrijd van de dag 3 atleten, junior Zjef Ceunen en masters Wannes Hendrickx en Stijn Binnemans. De afstand van deze wedstrijd bedroeg  6650m en het was Jef die samen met master Pieter Berben de leiding nam en deze uitdiepte naar een mooie voorsprong op de andere atleten. Halverwege de voorlaatste ronde versnelde Zjef en werd zo Provinciaal kampioen met een mooie voorsprong van meer dan 1’ op de andere junioren.

Bij de masters werd het een onderlinge wedstrijd in een wedstrijd tussen Wannes Hendrickx en Stijn Binnemans. Het was Stijn die een snelle start nam met niet ver daarachter Wannes. Het was voor Stijn de eerste maal dat hij een veldloop betwiste, maar het was wel duidelijk dat hij zijn vel duur ging verkopen. Halverwege de wedstrijd kwam Wannes tot bij Stijn en kort nadien nam hij afstand van Stijn. Voor Stijn een mooi debuut en Wannes begint stilaan terug wat beter zijn ding te vinden in de wedstrijden. Dit resulteerde voor Wannes een algemene 12de plaats en 7de in de categorie +40 jaar, voor Stijn de 14de in het algemeen klassement en de 8ste plaats in de categorie +40 jaar na een spannende sprint van 100m die hij won met een paar centimeters.