19/12/2021 Cross Lilse Bergen te Gierle

Er was veel volk dit weekend op het domein “De Lilse Bergen” te Lille waar AVOS zijn cross hield. Wellicht had een aantal afgelastingen van andere wedstrijden een verplaatsing van atleten met zich mee gebracht. De omloop is avontuurlijk met de start op het zandstrandje en verschillende heuvels die er voor zorgen dat de cross een aangenaam decor word van spannende wedstrijden.

Het was Anneleen Van Der Schoepen die als eerste het veld in ging van de groep. De concurrentie was groot maar Anneleen haar conditie is in stijgende lijn en dat zie je zowel op training als wedstrijd. In totaal moest er 5775m worden afgelegd en liepen de Juniors/Senioren/Masters samen wat het maakte dat de groep vrij groot was. De opdracht was om goed te starten want de eerste hectometers waren bochtig en moeilijk om voorbij te steken. Anneleen startte goed en er zat een goede tred in zodat hoe langer de koers hoe meer ze opschoof van plaats. In de laatste ronde gaf ze alles van zichzelf om zo een mooie 16de plaats te lopen in het algemeen klassement en 13de bij de senioren. Anneleen keerde zeer tevreden huiswaarts en ziet uit naar de volgende wedstrijden.

Junior Zjef Ceunen en Masters + 35 jaar Wannes Hendrickx en jeugdtrainer Jefke Van De Reijd liepen samen in dezelfde reeks om 6350m af te leggen. Hier ook een grote groep atleten, doe denken aan de vroegere crossen waar er indertijd altijd zeer veel atleten aan de start stonden. Het was voor Zjef even fijn om tussen de examens als ontspanning een cross te lopen. Zjef vloog er meteen in en na één grote ronde had hij al een kleine voorsprong op de andere juniors. In de voorlaatste ronde van de 4 duwde hij het tempo nog ietsje meer in de hoogte om zo te kloof nog een beetje uit te diepen. In strak tempo kwam Zjef als 1ste over de meet van de 107 deelnemers. Voor Zjef is dit de 3de overwinning van het seizoen, de basis is er, nu word het stilaan overschakelen naar kwaliteitstrainingen als voorbereiding naar de kampioenschappen toe.

Bij de Masters liep Wannes een goede en vrij constante wedstrijd. Wannes moest voor sommige atleten achter te laten heel diep gaan en behaalde zo de 56 ste plaats in de algemene rangschikking en de 44 ste plaats van de 90 Masters. In de kerstvakantie kan Wannes zijn conditie weer aanscherpen om zo nog een aantal plaatsen te winnen. Ook het grote voorbeeld voor onze jongeren, gekend bij de jonge atleetjes als “trainer Jefke” liep decross mee. Jef heeft er verschillende veldwedstrijden achter de rug dit seizoen, zo ook nu en Jef legde de mooi deze wedstrijd af en eindigde 88 ste . Proficiat Jef !