12/12/2021 Cross Reusel (NL) en Booischot (AVZK)

De cross in Reusel (NL) is een leuk tussendoortje, niet de grootste cross maar wel een leuke. Onder de Brandtoren in de bosrijke omgeving is het leuk draven over de mooie singletracks met kleine hardnekkige heuveltjes. Toch wel een snelle omloop waar deze heuveltjes het zwaar maken met soms venijnige en korte bochtjes.

 

Het waren Koen Binnemans en trainer van de jeugd Karel Teunkens die aan de start stonden op de cross in Reusel (NL). In Nederland zijn de crossen toch wel een stuk langer dan op de Belgische organisaties en moesten 7780m afleggen. Iedereen liep samen in deze reeks, Jun/Sen/Mas zowel dames en heren, wat het een beetje moeilijker maakt in welke positie men loopt. Beide atleten waren goed gestart, Koen moest in de 2de grote ronde wat gas terug nemen, niet echt getraind door ziekte van afgelopen weken, voor hem was het een test van waar hij stond en de bijhorende fun. Karel was samen met een atleet uit AVOS in hevige strijd onder mekaar, maar een wortel maakte hier een eind aan omdat Karel een valpartij had waardoor er een gaatje ontstond met de zijn grootste concurrent. Karel eindigde 2de plaats in de categorie  +55j, 9” op de winnaar en dit van de 7 deelnemers. Karel ziet dan ook uit naar de volgend jaar waar hij dan in de categorie +60 jaar zal lopen. Koen vocht voor wat hij nu op dit moment kon en eindigde 10de van 16 atleten en weet nu dat het trainen is geblazen om de achterstand weg te werken.

 Cross Booischot 

Een omloop op en rond de renbaan, het was zeer drassig en nat. Senne Hendrickx liep een spannende wedstrijd (1450m), van bij de start waren ze met drie weg. Halverwege kwam er iemand terug aansluiten bij de kopgroep. De 4  wisselde constant van plaats tot de laatste 300m, toen ging het tempo de hoogte in. Senne kon in de laatste rechte lijn van plaats 4 naar plaats 3 opschuiven. Weeral een knap resultaat.

Bij de Masters +35 jaar moest Wannes Hendrickx 5950m afleggen in een sterk bezette wedstrijd. Wannes had een zware dag en kon geen goed tempo houden. Hij eindigde op een  30ste plaats van de 41 atleten. (Foto’s van Booischot zijn gemaakt door Sven Janssens)