19/12/2021 Een mooi debuut voor Stijn Binnemans in “De Hel van Kasterlee”

Stijn Binnemans de broer van lange afstandsloper Koen heeft zijn debuut niet gemist op de zware wedstrijd van “De Hel”. De wedstrijd omvat het volgende 15km lopen / 117,5 MTB / 30km lopen, dus niet om zomaar aan te beginnen. De vraag was gesteld en de plannen werden gemaakt, dit met als afspraak dit is de eerste keer, het is niet voor de tijd te doen, wel met een goed gevoel deze wedstrijd helemaal uitdoen. Maanden geleden aan begonnen en Stijn werd scherper en scherper, de tijden op zowel loop als fietstrainingen werden beter en beter… Dit dankzij de voedingsspecialiste die een mooi plan had opgemaakt voor het dagelijks leven, trainingen en wedstrijd. Je bent immers meer dan 9h aan sporten en dan moet je de voeding toch een beetje afstellen op de wedstrijd. Het was dan ook een hele klus om alles klaar te maken om zo alle ronden binnen te krijgen wat je lichaam nodig heeft. Voor de bevoorrading zorgde het vrouwtje van Stijn en zijn broer Koen. Alle wedstrijd in de aanloop werden perfect afgewerkt, met hier en daar wel wat overschot. Hieronder de wedstrijd gezien in de ogen van de coach.

 

Om 08u00 werd het startschot gegeven en het was al vrij druk rondom de plaats van de manifestatie, het was een mooie opening van de wedstrijd, men startte letterlijk door de poort naar “De Hel”. Als coach was er één grote bezorgdheid, in de flow van het ganse pak van 460 atleten te snel starten.  Hier hadden we samen met Koen heel veel nadruk gelegd “NIET te snel starten”. Dus het was bang afwachten na de run van 15km of er al dan niet te snel was gestart. De eerste 15km werd afgelegd in 1h06’38” (4’40”/km), toch wel 5’ à 10’ voor op het programma, toch wel even paniek, dit was toch behoorlijk snel. Na de wissel naar de MTB nog vlug roepen dat hij de eerste 10km even de hartslag moest laten dalen. Het mountainbiken had plaats over 5 ronden van23,5km en dit op zware heuvelachtige omloop die er slijkerig bijlag, een zware bedoening maar het heeft er wel ooit anders bij gelegen, het weer was goed deze keer, niet te koud en te nat, goede temperaturen. Stijn kwam na de run als 201 door van de 465 atleten, binnen de eerste helft dus. Het fietsen ging vrij goed, Stijn legde de 117,5km af in 5h12’22”, wat goed is voor een gemiddelde van 22,6 km/h. Hiermee schoof was hij opgeschoven naar plaats 145, een goede tussenstand. Nu kwam het zwaarste, 30km lopen over 2 ronden, aanvankelijk liep Stijn een goed tempo, maar door de eerste atleten die hem dubbelde liet hij zich toch een beetje gaan. Bij het voorbij steken haakte hij zich aan de lopers die gingen aankomen terwijl Stijn nog een ronde te goed had van 15km. Dit brak toch wel wat zuur op, even stappen was de boodschap tot Koen die met Stijn (verplicht) mee rijd tijdens het laatste lopen zei van je moet blijven lopen. Dat was op dat moment een zware opgave en de 2de ronde was veel trager dan de eerste, een goede les geleerd voor de volgende keer ? Dan… eindelijk was het zover de aankomst, ikzelf als coach had het emotioneel moeilijk als ik hem naar de aankomst zag draven, ik wist verdomd goed hoeveel hij ervoor gedaan had en was echt blij met deze geleverde inspanning. Een 20-tal minuten eerder binnen als vooraf geschat, terwijl hij bijna 10’ verliest door de ingeving van de eerste atleten te volgen bij de laatste 30km lopen. Maar met trots zet ik zijn prestatie letterlijk in de verf:  

Stijn eindigde op “De Hel”, 15km lopen/117,5 MTB/30km lopen knap 154ste van de 450 atleten, dit in zijn debuut, de 1ste keer dus en 51ste Master en dit alles in een tijd van 9h10’02”. Super gewoon!!!

Als beloning is er toch wel een weekje rust ingelast om dan
zich te wagen aan de veldlopen de volgende weken…

Coach Wouters Luc.