4/12/2021 Cross Arendonk

04/12/2021 Cross Arendonk (ARAC)

Afgelopen weekend stond de veldloop van Arendonk op het programma, een mooie omloop met wat singel-tracks, kleine heuveltjes en langere rechte stukken over een grasveld waar het gras toch wel redelijk hoog stond. Toch wel mooie koersen gezien op deze snellere omloop.

 

Het was Kyano Van Dooren die als eerste aan de start kwam van de Lucy-runners bij de scholieren die 4390m moesten afleggen. Kyano was vrij goed weg, doch een tikkeltje sneller en hij had in een mooi groepje gezeten. Nu liep hij een beetje alleen en moest hij achtervolgen, maar één voor één liep Kyano naar en over zijn tegenstanders. Hoe langer de afstand hoe meer atleten er opgeraapt werden, toch nog een puike 9de plaats van de 16 atleten. 

In de reeks Jun/Sen/Mas dames veel deelnemers met Anneleen Van Der Schoepen bij de seniores die 5810m moesten afleggen. Anneleen was goed weg en liep bij halverwege de wedstrijd mee voor de 3de plaats. Even probeerde Anneleen op aanraden van de coach haar tegenstander van ABES er af te lopen. Dit was een verkeerde inschatting, Anneleen kon het tempo niet volhouden en verloor zo nog een plaatsje meer naar de 5de plaats van de 12 atleten . Niet slecht maar het had 4de kunnen zijn, volgende keer lukt dit wel, blijven volharden…

 

Bij de Masters +35 jaar moest Wannes Hendrickx 6710m afleggen. Het gaat met Wannes ietsje beter dan zijn vorige wedstrijd in Neerpelt. Wannes viel niet stil en kon zijn plaats goed vasthouden met de 22ste plaats van de 38 atleten.

 

Voor de studenten is het nu even alle concentratie naar de schoolboeken en voor de meesten onderhoudstrainingen om in de kerstvakantie er terug in te vliegen.