4/12/2021 Cross Arendonk jeugd

 Zaterdag 4 december trokken we naar de veldloop van Arendonk waar de organisatie een mooi parkoers had uitgestippeld. De start van het parkoers was op een grasplein, dat door de regen van de voorbije dagen erg nat en modderig was. Na het grasplein moesten alle atleten over een brug om de rest van de wedstrijd in het bos te lopen. Dit maakt dat het een leuk parkoers met veel bochten en enkele heuveltjes was. Richting finish is het een mooie rechte lijn die lichtjes bergaf gaat waardoor de sprintsnelheid erg hoog ligt. 

Juliette Timmers (°2013, 2de jaars benjamin) stond voor de eerste keer aan een echte veldloop. Ze was een beetje zenuwachtig en wist niet goed wat ze moest verwachten. Tijdens de parkoersverkenning voelde ze zich al wat meer op haar gemak en tijdens de gezamelijke opwarming kreeg ze er steeds meer zin in.  De benjamins lopen een kleine 300 meter in groep om daarna 250 meter zonder voorlopers te lopen. Juliette startte voorzichtig, maar vastberaden schoof op, zodat ze meer vooraan zat op het moment dat de voorlopers uitstapten. Het werd een snelle wedstrijd waarbij Juliette het heel goed deed. Ze stak heel wat atleten voorbij, zodat ze de sprint als 3de kon aanvangen.  Juliette kwam ook als 3de over de meet (van de 15 atleten), heel knap gedaan voor haar eerste cross! Goed gedaan Juliette!!

Viktor Binnemans liep dezelfde afstand als Juliette. Na zijn 2de plaats van vorige keer was hij weer gebrand op een goed resultaat. Lichtjes zenuwachtig stond hij aan de start. Bij de voorlopers ging het er nog rustig aan toe, maar zodra deze weg waren werd er weer erg hardgelopen. Halfweg liep Viktor in 3de positie, met een kleine achterstand op de eerste 2. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn kon hij nog een mooie versnelling plaatsen, zijn sprint ging snel, heel snel. Hij kwam in het spoor van de 2de atleet maar hij kon hem niet meer voorbijsteken. Net als Juliette werd Viktor 3de (zij waren ook met 15), proficiat Viktor!

Lukas Binnemans moest 1650 meter lopen. Zoals we weten is Lukas geen snelle starter, dus het parkoers was niet in zijn voordeel. Na de brug liep Lukas in de achterste gelederen. Hij moest dan ook aan een echter inhaalrace beginnen. In de eerste (van de 2 ronden) schoof Lukas mooi op, hij kwam tot op 10 meter van groepje van 7 atleten. Lukas deed er alles aan om bij het groepje te komen maar het lukte net niet. Hij kon wel nog een atleet inhalen die het hoge tempo niet meer aankon. Met een goede eindsprint kon Lukas zijn 17de plaats veilig stellen. Er deden 27 atleten mee. Knappe wedstrijd Lukas!

Senne Hendrickx liep ook deze keer weer een dijk van een wedstrijd (1650 m). Na een snelle start liepen ze al vlug met 3 atleten op kop en was het duidelijk dat het tussen deze 3 jongens ging gaan. De hele wedstrijd lag het tempo hoog, halfweg probeerde Senne nog een versnelling te plaatsen maar hij had 2 goeie metgezellen… het was dus samen blijven tot aan de sprint. Senne misstapte zich even op de laatste bergjes en even leek het erop dat hij moest lossen. Maar met een stevige versnelling bergaf en een stevige sprint kon hij, verdiend, de 2de plaats (17 deelnemers) pakken. Top Senne!!