21/11/2021 Veldloop Neerpelt jeugd

De jongere jeugdatleten gingen vorige zondag, onder de vlag van MAV naar een veldloop. De zenuwen stonden toch een beetje gespannen. We stelden voor de eerste keer onze MAV-tent op en we verwelkomden 4 atleten: Viktor, Alvaro, Lukas en Senne.  We wandelden samen over het parkoers, er werden praktische tips gegeven over scherpe bochten, oppassen voor wortels, enz…

 

Na de parkoersverkenning was het tijd om ons op te warmen en klaar te maken voor de wedstrijdjes.

Viktor Binnemans, °2013, liep als eerste bij de 2de jaars Benjamins.  Zijn wedstrijd was over 550m waarbij iedereen de eerste 350m achter ‘voorlopers’ moest blijven. Daarna mochten de atleten versnellen. Viktor pakte het verstandig aan, hij blijf enkele meters achter de groep om niet in het gewring te moeten zitten. Verderop in de wedstrijd schoof hij stelselmatig op zodat hij na 300m mee vooraan liep.  Nadat de voorlopers aan de kant gingen staan trok Viktor alle registers open.  100 meter voor het eind liep hij op een 2de plaats, een 10-tal meter achter de koploper. Viktor kon nog versnellen maar kwam net tekort om de wedstrijd te winnen.  Hij werd 2de van de 20 kinderen. Knap gelopen Viktor!

 

Daarna was het de beurt aan Alvaro Agten Valerio, °2012. Voor Alvaro was het allemaal nieuw, het was zijn allereerste veldloop ooit. En of hij het goed deed! Alvaro startte bij de 1e jaars pupillen, en moest 1150m. lopen, best al een heel eind… Alvaro nam een pittige start en hij deed het heel goed! Hij liep een hoog tempo en liep in de eerste helft van de groep. Na 750-800m kende Alvaro een dipje waarbij hij een beetje moest vertragen. Met de finish in zicht kon Alvaro nog een krachtige sprint inzetten om een mooie 12de plaats te behalen. Er waren 22 deelnemers. Goed gedaan Alvaro! Hopelijk vond je het leuk en je gaat zeker nog verbeteren!

 

De 3de loper was Lukas Binnemans °2010, hij mocht aantreden bij de 1ste jaars miniemen. Zij moesten een afstand lopen over 1600 meter, waarbij er een kleine en een grote ronde moest afgelegd worden. We kennen Lukas als iemand die niet te snel start, om dan gedurende de ganse wedstrijd op te schuiven. Ook in Neerpelt was dat niet anders, na de eerste bocht liep hij achteraan maar vol verbetenheid verhoogde hij zijn tempo. Halfweg de grote ronde liep Lukas in het midden van de groep. Deze plaats heeft hij niet meer afgegeven en met een flinke eindsprint werd hij knap 16de van de 31 deelnemers. Lukas kon tevreden naar huis. Goed gedaan Lukas!

 

Als laatste mocht Senne Hendrickx °2009 starten, bij de 2de jaars miniemen. Ook hij moest, net zoals Lukas 1600m lopen. Senne liep na enkele 100den meters mee voorin. Met 3 lopers namen ze een mooie voorsprong op de rest van de groep. Soms lag het tempo heel hoog en moest Senne enkele meters toegeven op de 2 koplopers. Halfweg de laatste ronde deed Senne een extra inspanning om terug bij de koplopers aan te sluiten. Dit loonde want, een beetje later viel de kopgroep uiteen en  Senne schoof mooi op naar de 2de plaats. Nu was het zaak om zijn tempo hoog te houden en niemand te laten terug komen, wat heel goed lukte. Senne finishte op een knappe, karaktervolle manier op een mooie 2de plaats van 19 deelnemers. Knap gelopen Senne!

De eerste veldloop was geslaagd, we hadden veel plezier en er waren veel supporters op post in onze nieuwe clubtent. Ik zou zeggen, op naar de volgende veldloop in Arendonk, op 4 december! Vergeet niet tijdig in te schrijven…