21/11/2021 Cross Neerpelt

 21/11/2021 Puike prestaties op de eigen organisatie te Neerpelt, met hoogste schavot voor Zjef Ceunen.

 Neerpelt is een mooie omloop waar tot op het einde de plaatsen nog kunnen wisselen. De omloop is zeer gevarieerd, single tracks, stevige hellingen met soms zeer korte bochten. Kortom het is een gevarieerde omloop midden in de bossen van het Dommelhof.

Het was Kyano Van Dooren die de spits mocht afbijten van de groep bij de scholieren en dit als eerstejaars, ook de Masters +50 jaar zaten in deze wedstrijd, een hele groep dus. In Mechelen had Kyano al een goede beurt gedaan en ook nu was het een beetje afwachten. Kyano had in de voormiddag al een voetbalmatch in de benen waar hij zelfs een aantal maal had gescoord, in de positieve flow dus. Hij deed het goed, startte in de eerste helft van de groep en door de vele aanmoedigingen schoof hij telkens op naargelang de wedstrijd vorderde. Een uitstekende 9de plaats van de 22 atleten bij de scholieren, de afstand van de cross bedroeg 4250m.

 De volgende reeks bestond uit junioren, senioren en masters +50 jaar, met in deze reeks Anneleen Van Der Schoepen. Het gaat goed de laatste tijd met Anneleen die afgelopen jaar wat sukkelde met kleine ongemakjes van het sporten, met de combinatie fietsen lijkt het evenwicht zijn gevonden, doch voorzichtigheid is altijd aan de orde. Anneleen nam een niet zo snelle start en na de eerste ronde begon ze aan mooie remonte en liep van atleet naar atleet om zo nog dicht te eindigen achter een groepje van drie. Anneleen eindigde in deze wedstrijd van 5190m bij de seniors op de 9de plaats van de 18 deelnemers.

 

Hierna was het Jorne Vanherck van de partij bij de senioren die een afstand moesten afleggen van 9390m. Jorne was goed gestart en bleef de eerste 2 ronden aan de kopgroep hangen. Hier was het tempo toch ietsje te hoog en moest hij even gas terug nemen waardoor er een kloof ontstond tussen de kopgroep. Maar in de voorlaatste ronde schoot zijn motor terug in gang en vond hij terug de goede benen zodat hij nog de atleet van Looise Matthias Gombeer terug passeerde. Ook op de andere atleten kwam hij terug, bij een topdagje had er meer in gezeten. Toch was Jorne tevreden met zijn 6de plaats van de 26 deelnemers na de hoestperikelen van de afgelopen weken. Volgende week is hij van de partij in Tilburg op de korte cross.

In de laatste reeks junioren en masters +35 jaar was het Zjef Ceunen en Wannes Hendrickx die aan de slag moesten. In die start nam Zjef direct de leiding van de koers die 6290m lang was. Het was de pas master geworden Pieter Berben van AVT die de leiding overnam en die in de 2de helft van de wedstrijd een 30-tal meter weg liep van Zjef. Toch moest Zjef zich geen zorgen maken en had hij voldoende afstand genomen van de 2de junior. Naar het einde toe stak Zjef nog een tandje bij dat de achterstand reduceerde tot 3”. Volgende week trekt hij met maatje Jorne naar de Warandaloop in Tilburg waar hij het opneemt tegen de betere junioren van Nederland wat tevens ook het Kampioenschap van Nederland is, zo ook bij Jorne. Spanning en mooie wedstrijden gegarandeerd dus.

 

Wannes startte midden in het pak en kon deze plaats goed vast houden. De laatste weken zien we verbetering in de trainingen en ziet deze wedstrijd eerder een middel om de hardheid terug krijgen en diep te gaan. Als Wannes de trainingen zo verder blijft afwerken dan zien we hem na nieuwjaar een groot aantal plaatsen opschuiven. Wannes eindigde bij de masters 17de van de 30 atleten.