28/11/2021 Warandeloop te Tilburg.

28/11/2021 Zjef Ceunen en Jorne Vanherck bevestigen hun goede conditie op de Warandeloop te Tilburg.

Naar jaarlijkse traditie trokken we naar de cross in Tilburg, deze staat gelijk met goede organisatie en sfeer. In de bosrijke omloop zijn rechte brede paden die er voor zorgen dat de snelheid zeer hoog is, enkel de berenkuil en 3 te nemen boomstammen zorgen dat de snelheid er een beetje uitgaat. Deze keer was het tevens ook het Nationaal Kampioenschap voor Nederland en de selectie voor het Europees Kampioenschap veldlopen in Ierse Fingal-Dublin op zondag 12 december 2021.

Zjef was gebrand om zich te tonen maar besefte zeer goed dat hij goede benen moest hebben om in de kopgroep mee te dingen, er zitten immers atleten bij die 2 jaar ouder zijn. Zjef schoof mee in een kopgroepje van 7 atleten maar moest alle hens aan dek halen om het hoge ritme te volgen. Ietsje over halverwege de koers van 6200m moest hij een gaatje laten van enkele meters. Even moest hij een aantal atleten laten overkomen en zakte naar de 11de plaats, maar in de laatste 500m schoof hij op karakter op naar een mooie 9de plaats van de 52 atleten en was hiermee ook de beste van zijn geboortejaar.

Ook bij Jorne sloegen de zenuwen toe naargelang de wedstrijd naderde, na de wedstrijd afgelopen zondag in Neerpelt zaten de kuiten nog niet helemaal ok. Jorne nam dan een iets voorzichtigere start dan normaal omdat de kuit toch erg opspeelde tijdens de opwarming. Na 2 kleine ronden kwam Jorne door rond de 50ste plaats, maar in de grote ronde sloeg zijn turbo aan en snelde hij naar een knappe 30ste plaats van de 77 deelnemers, exact dezelfde plaats als in de laatste editie voor de Corona. Het is nu afwachten hoe de kuit gaat reageren de volgende dagen want het was moeilijk om los te lopen na de wedstrijd.

 

Coach en beide atleten gingen tevreden naar huis, met de examens in het zicht gaan we even terug naar de basistrainingen om dan in januari terug aan een stevige blok wedstrijden te beginnen.