23/06/2024 Brons voor Diana Boelen op BK Masters te Beveren

23/06/2024 Brons voor Diana Boelen op BK Masters te Beveren

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen en tekst

Het Belgisch Kampioenschap had plaats in Beveren en dit verspreid over 2 dagen. Het mooie weer zorgde voor betere resultaten en het deed voor de atleten deugd dat het zonnetje een keer hoog stond. Diana Boelen trok 2 dagen naar dit kampioenschap om een aantal proeven af te leggen. Ook deze keer nam ze een medaille in haar categorie W55 meer naar huis en dit op de 400m. Hieronder de prestaties:

Dag 1:

400m: 1’38”92 -> 3de plaats – Verspringen: 2,29m -> 4de plaats

Dag 2:

100m: 18”77 -> 4de plaats – 200m: 42”17 -> 5de plaats

Weeral knap gedaan Diana !!!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en tekst

23/06/2026 Open Provinciaal Kampioenschap Meerkamp te Neerpelt

Met het ideale weer en de mooie omgeving op het Provinciaal Domein “Het Dommelhof” waren het goede omstandigheden om een Meerkamp te betwisten. De 2 broers Lukas (cadet) en de jongere broer Viktor Binnemans (Pupil) trokken er naar toe, voor Lukas stonden er 5 proeven op het programma en voor Viktor 4. Beiden hadden op verschillende proeven een Persoonlijke Best (PB). Hieronder de uitslagen:

Lukas: Ver: 3,05m (PB) -> 72 P – 14,15m (PB) -> 84 P – 200m: 36”03 (PB) -> 19 P – Discus: 11,10m (PB) -> 111 P – 1500m: 5’20”36 (PB) -> 448 P Totaal: 734 Punten -> 15de plaats

Viktor: Vortex: 28,38m (PB) -> 259 P – Hoog: 1,10m (PB) -> 278 P – 60m: 9”86 -> 454 P – 1000m: 3’24”62 -> 675 P Totaal: 1666 Punten -> 9de plaats

22/06/2024 Open meeting te Arendonk

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Er trokken 2 atleten naar de wedstrijd in Arendonk en het was afwachten hoe het ging gaan na de examenperiode. Sybe Veraghtert startte op de 200m wat voor hem een ongebruikelijke afstand is, Kyano Van Dooren startte in de 3000m.

Sybe zijn start was niet zoals het hoorde, maar eenmaal op dreef ging hij er helemaal voor en zo eindigde hij in een tijd van 27”27. Voor Sybe is het zijn eerste jaar als wedstrijdloper en zo wil hij eens proeven van verschillende nummers.

Afbeelding met buitenshuis, sport, Sport, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook voor Kyano was het de eerste maal maar dan in de 3000m dat hij zo’n lange wedstrijd deed op de piste. Maar Kyano startte goed en bleef tot halfweg goed op dreef om onder de 10’ te eindigen. Maar in de 2de helft kreeg Kyano het wat lastiger en zag je dat hij tijdens de examens niet zoveel had gelopen. Toch hield hij zijn 3de plaats vast om zo te eindigen in 10’24”65. Toch mooi gedaan na deze langere examenperiode.

Afbeelding met atletiek, sport, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met atletiek, buitenshuis, sport, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

15/06/2024 Off-Day op “De Nacht” te Heusden door de weeromstandigheden en de minder goede benen

Iedere atleet die mag mee lopen ziet altijd uit naar “De Nacht” in Heusden. Altijd een goede sfeer en een baan die zeer snel is. De zware wind pal op kop tussen de 200m en 300m zorgde ervoor dat het lopen van besttijden zo goed als onmogelijk werd. Voeg er dan ook nog de mindere benen bij en dan krijg je gewoon een slecht resultaat. Wat een dag van mooie resultaten moest zijn werd er eentje van “snel te vergeten”. Dit komt iedereen wel eens tegen, maar op een meeting als dit is dit een zere zure…

Mike Wouters startte in het voorprogramma op de 800m en na 400m zag je dat het beste eraf was. De slecht verteerde training van een aantal dagen geleden zorgde ervoor dat de benen helemaal verzuurd waren. Mike eindigde met zijn 2’21”71 dan ook 10”59 boven zijn besttijd wat genoeg zegt over de omstandigheden.

Afbeelding met sport, atletiek, Sport, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Jorne Vanherck en Zjef Ceunen kozen voor de 1500m in het voorprogramma waar ze toch al even naar uitkeken. Jorne Startte in de 2de reeks en na 2 ronden hield Jorne het voor bekeken en verlegde hij zijn focus naar het hazen van de 5000m in het nachtprogramma wat hij perfect deed wat gevraagd was, 2’56” de eerste km en dit doortrekken tot kilometer 2 in 5’52”.

Afbeelding met buitenshuis, weg, hemel, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook bij Zjef zag dat hij niet zijn beste dagje had, want na 900m zakte het tempo en liep Zjef zijn wedstrijd niet vol uit omdat een PR er niet in zat. Zjef ging ook als tempomaker van start op de 5000m van het nachtprogramma. Dit deed Zjef prima, voor hem de opdracht van 2’48” op kilometer één en dit doortrekken naar 5’36” op kilometer twee wat voor hem ook goed gelukt is.

Afbeelding met persoon, atletiek, sport, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Er stonden 103 atleten aan de start van de 1500m voor heren en er waren maar 3 besttijden dat zegt genoeg over de omstandigheden aldaar…

Coach Wouters Luc…