26/05/2024 Zjef Ceunen verpulvert zijn record op de 1500m in Brussel op de IFAM

26/05/2024 Zjef Ceunen verpulvert zijn record op de 1500m in Brussel op de IFAMAfbeelding met persoon, schoeisel, kleding, person

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, stadion, gras, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

De IFAM is een wedstrijd waar vele atleten en trainers naar uitzien elk jaar omdat er altijd alle ingrediënten aanwezig zijn om er een snelle wedstrijd van te maken. Deze keer door werken aan de piste niet in Oordegem maar in het grote Bouwdewijnstadion te Brussel. Ook dit is een snelle piste, weinig of geen wind door het stadion met daarbovenop in alle wedstrijden tempomakers die maakte dat de PB en SB met bakken uit de lucht vielen. Het waren Jorne Vanherck en Zjef Ceunen die naar Brussel trokken om de 1500m te betwisten.

Het was Jorne Vanherck die als eerste aan de bak kwam in de 4de serie van het na programma. Jorne zat goed in het pak en bleef goed op deze plaats zitten, maar 500m van de eindstreep haperde zijn motor, wat abnormaal is want normaal is zijn laatste ronde een goede en snelle ronde, maar Jorne kon niet meer aanzetten en zag zo een verbetering van zijn tijd voorbijgaan. Door de zijn afgelopen periode met ziekte perikelen is er toch wel wat achterstand en hardheid verloren gegaan. Jorne keerde dan ook ontgoocheld naar huis met zijn tijd van 3’57”43.

Deze keer had Zjef Ceunen niet met de nacht gewerkt en had hij zelfs een aantal vakantiedagen gehad. Dit had een positieve invloed want het ging zeer hard van in het begin en Zjef kwam in de eerste ronde bijna als laatste door. Stelselmatig schoof hij op en in de laatste ronde perste hij er nog eens alles uit om in een stevige PR van 3’50”67 te eindigen. Dit is een verbetering van 5” waarbij Zjef en coach zeer blij mee waren. Zjef was dolblij en heeft met deze wedstrijd vertrouwen getankt.

Afbeelding met atletiek, persoon, sport, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met sport, gras, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met atletiek, sport, persoon, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kleding, schoeisel, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beiden leven nu naar “De Nacht” toe in Heusden waar er ook een snelle piste ligt en meestal snelle reeksen in het verschiet liggen, hopelijk zijn de weergoden dan ook goed gezind. Na “De Nacht” is het terug batterijen opladen met kilometers en word er op hoogtestage getrokken naar Sankt Moritz in Zwitserland.

26/05/2024 Kiara Nijst pakt Brons op het BK Sprint Oriëntatie te Gembloers

Afbeelding met schoeisel, kleding, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het BK Oriëntatie had deze keer plaats in Waalse Gembloers waar de omloop van 2,4km een mooie combinatie was van stad en park met veel smalle wegentjes en hoogte verschillen. Kiara Nijst trok met een bang hartje naar daar omdat er toch wat knie probleempjes waren. Toch haalde ze het podium met de 3de plaats en was hier meer dan tevreden mee. Proficiat Kiara !!!

Afbeelding met kleding, buitenshuis, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Coach Wouters Luc…