28/04/2024 Puike prestaties op de interclub te Gent.

28/04/2024 Puike prestaties op de interclub te Gent.

Afbeelding met persoon, kleding, schoeisel, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend had de Interclub plaats van de kadetten en scholieren te Gent om de kleuren te verdedigen van moederclub Neerpelt (SACN). Vier atleten van de Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) verdedigden mee de kleuren en met succes want de ploeg eindigde knap op de 2de plaats in de afdeling 2B. Dit was niet zomaar vanzelfsprekend omdat de club verleden jaar ook al een afdeling hoger gepromoveerd was. De Interclub is vooral een collectief gegeven waar iedereen die een beetje de club in het hart draagt probeert zijn steentje bij te dragen, in grote lijnen is dit ook zo gelukt. Elk puntje telt en dat het soms op een puntje op aan komt is in het verleden al zeer dikwijls gebleken. De felle wind zorgde soms voor onvoorspelbare resultaten.

Het was loopster Kiara Nijst die al om 10u00 in de morgen moest aantreden voor het speerwerpen bij de scholieren vrouwen. Zij werd vrij laat nog opgeroepen om een atleet te vervangen die niet wou mee doen, toch deed Kiara dit meer dan goed want het is niet zo eenvoudig als je nooit veel met een speer hebt getraind en zo’n ding goed in de lucht te werpen. Toch pakte Kiara met haar worp van 15,87m 3 punten mee en hielp ze zo de club mee naar de 2de plaats. In de namiddag trok Kiara de stad in om mee te doen aan een korte Oriëntatieloop waar ze knap 4de werd met 1’ achter de winnares.

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hemel, boom, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na Kiara moest ook Mike Wouters moest aan de slag bij het speerwerpen van de scholieren jongens. Het ging iets minder vlot dan verleden week op het Provinciaal Kampioenschap. Toch haalde hij met zijn worp van 35,42m de 4de plaats en 9 punten als buit voor de club.

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, schoeisel, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij de kadetten heren op de 800m was het de beurt aan Senne Hendrickx die de laatste maanden enorm gegroeid is dat gepaard ging met heel wat groeipijntjes. Door deze groeipijntjes was het vooral luisteren naar het lichaam en regelmatig een rustdag ipv een training inplannen en indien hij kon trainen werd dit ingevuld met vooral uithouding. Een 800m zonder echte pistetrainingen is dan ietsje moeilijker naar het einde toe en dat ondervond ook Senne. Naar het einde toe moest hij de rol lossen om zo de 8ste plaats in beslag te nemen met een tijd van 2’27”33 en 5 kostbare punten.

Afbeelding met sport, atletiek, buitenshuis, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met sport, persoon, atletiek, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

De jongste van de 4, eerste jaars kadet Lukas Binnemans had zich voorgenomen om zijn tijd van verleden week te verbeteren op de 1500m. Er vormde zich al snel een groepje van 3, Lukas nestelde zich in de groep van de achtervolging en 700m nam Lukas de leiding van dit groepje zodat het tempo terug de hoogte in ging. Dit loonde want met de tempoverhoging moesten er ook atleten lossen en kwam hij op deze manier aan op de 7de plaats en mooie PR van 5’25”84, 4,5” beter dan de week voordien + niet te vergeten de 6 punten voor de club.

Afbeelding met persoon, buitenshuis, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, schoeisel, boom, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook het kogelstoten van de scholieren heren was voor Mike Wouters zijn rekening en het was van de pupillen reeks geleden dat hij nog een kogel had vast gehad. Toch was het resultaat nog deftig want met een 6de plaats en een worp van 9,06m raapte hij 7 punten bijeen voor de club.

Afbeelding met buitenshuis, atletiek, sport, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hemel, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In het totaalklassement behaalde de club (SACN) de 2de plaats met 365,5 punten, achter de verdiende winnaar AVT die met 396 punten volgend jaar Landelijke 1 uitkomen. Langs deze weg toch een dank wel voor jullie komst op deze wedstrijd want elk puntje is kostbaar…

Coach Wouters Luc…