29/10/2023 Mooie resultaten op de IJzeren Man Cross in Weert (NL).

Het is een jaarlijkse traditie geworden de IJzeren Man Cross die een ideaal wedstrijd is om het ritme erin te krijgen. De omloop ligt in een bosrijke omgeving met duinen, los zand, singel paadjes en korte hellingen. Dit jaar hadden de jongeren ook deze cross op het programma en de resultaten voor jong en oud mogen er zijn. In tegenstelling met België begint men hier eerst met de senioren en gaat men de reeksen af naar de aller kleinsten die als laatsten moeten lopen. Ook de plaatselijke fanfare zorgde voor animo tijdens het lopen, een leuk vertoon.

 

De eerste wedstrijd ging van start om 10u30 en dit voor de senioren en masters met zowel de heren en de vrouwen samen in één koers. In deze lange cros van 8925m ging senior Jorne Vanherck en master Stefaan Cools van start. Beiden waren zeer attent in de start en waren goed weg. Jorne nam zonder door te duwen direct afstand van de groep. Jorne had snel 50m voorsprong en bouwde zijn voorsprong uit tot 25” op de 2de atleet, de progressie is er met 45” sneller dan het jaar voordien. Hiermee is de toon meteen gezet.

Ook Master Stefaan Cools startte in deze wedstrijd en was zeer attent mee vooraan te zien. De langere cross is in Stefaan zijn voordeel en dit zag je ook in de wedstrijd, het ging beter en beter naargelang de wedstrijd vorderde. Stefaan bleef goed in zijn ritme en kon zoals 56-jarige de 3de plaats naar zich toe trekken in de categorie M50. Stefaan ging met dit resultaat tevreden naar huis.

 

Onze kersverse senior van dit jaar Zjef Ceunen koos voor de korte cross die toch nog vrij lang is in Weert. De korte cross in Weert is 4315m lang en ook in deze cross alles bijeen, senioren, junioren en masters met zowel dames en heren. Ook Zjef nam een Blitz start, zelfs zo hard dat de fietser die voor de atleten reed aardig uit zijn pijp moest komen om Zjef voor te blijven. Zjef bleef het tempo hoog houden en bouwde een voorsprong op van 1’03” op de 2de atleet. Zjef zal op het BK in Hulshout op 19 november 2023 bij de junioren aantreden waar de eerste 6 zich kunnen kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in eigen land te Brussel op 10 december 2023. Ook voor Zjef was dit meer dan een geslaagde test.

 

In deze korte cross stond ook jeugdbegeleidster Diana Boelen. Voor Diana was het grote doel om op deze zwaardere omloop zonder te wandelen uit te lopen want de korte hellingen, losse zand en singelpaden maakte de omloop toch enigszins moeilijk. Maar Diana slaagde onder de support van haar ventje Jef en supporters aldaar in haar doelstelling. Diana werd 11de in de categorie W45. Op naar de volgende Diana !

 

 

.Jongeren Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) lopen collectief sterk op de IJzeren Man Cross.

 

Er waren 10 jongeren afgezakt naar deze mooie cross en werden goed opgewarmd door trainer Jefke. Er werd hard gestreden voor elke plaats en van de eerste meters lieten de atleten van MAV zich gelden. De groep deed het meer als goed en kwamen allen mooi uit de verf. Er stonden 2 atleten op het podium met een 2de plaats, Lowiese Snyers U12 en Jan Cornelissen U10. De foto’s zeggen meer dan de resultaten, van Morgan Vanden Berghe heb ik tot men spijt geen foto maar zal ik dit de volgende keer goed maken. Dikke proficiat aan allen !!!

 

Jongens U12 1145m

8ste Juul Van Thienen

19de Fenne Leung

Meisjes U12 1145m

2de Lowiese Snyers

10de Amy Cavens

26ste Morgan Vanden Berghe

Meisjes U10 1145m

9de Ashley Cavens

11de Maithe Huybrechts

9de Robbe Leung

 

 

Jongens U10 1145m

2de Jan Cornelissen

9de Robbe Leung

Meisjes U9 800m

6de Pippa Huybrechts

Coach Wouters Luc…