18/12/2022 Stijn Binnemans duikt de TOP 100 binnen op de “Hel van Kasterlee”.

Verleden jaar heb ik nog uitgelegd hoe de Hel van Kasterlee in mekaar zit, dit was niet anders dit jaar, alleen werd de afstand van het mountainbiken langer, dus dit jaar 15km lopen, 127 Mountainbiken en 30km lopen. Het was toch wel koffiedik kijken hoe Stijn er van ging afbrengen want de voorbereiding was niet zonder slag of stoot verlopen. Enkele weken voor de start was er nog een spierscheurtje geweest maar door de goede zorgen van het team werd dit goed opgevolgd waardoor het toch nog allemaal goed is gekomen.

 

De dag voordien werd er nog even samen gezeten om de laatste details te overlopen, veel kan je niet meer doen. Alleen het materiaal en bevoorradingen, enz… de dag zelf kan nog roet in het eten gooien. Laat dat nu de zenuwen juist voor het vertrek nog even beïnvloeden want bij het binnen doen van de fiets naar de wisselzone merkte Stijn op dat de remmen waren bevroren. Snel de reservefiets gaan halen, je kan u wel inbeelden als deelnemer dat je dan niet gerust bent en afhankelijk bent van de mensen rondom u. Maar zoals gezegd had Stijn topmensen rondom hem en stond de fiets klaar voor hij moest wisselen.

De start zat weer goed in mekaar en stipt 08u00 bij vriestemperatuur van rond de -7°C vertrokken de atleten door de poort van “De Hel” op weg naar een zeer lange dag waar het doorzettingsvermogen van de atleet goed getest word… Stijn zijn start was zeer snel en vond een groepje van 10, waar hij zich op de 3de rij in nestelde en het was soms wat elleboogwerk om op deze positie te blijven. Het lopen ging vlotter dan verwacht, met een gemiddelde van 4’22”/km was de start goed ingezet, met in het achterhoofd, oei hopelijk niet te snel voor later in de wedstrijd. De eerste 15km werd gelopen in een tijd van 1h03’21”, dit is 17’ beter dan verleden jaar. Bij de wissel naar het fietsen kwam Stijn door als 136ste algemeen en 22ste in de categorie Maters A.

Pech bleef Stijn achtervolgen want in de 1ste ronde van het mountainbiken ging de ketting er 4x af. Tijdens de 2de ronde werd er beslist om de wisselen met de fiets van broer Koen die Stijn mee begeleide in deze wedstrijd. Dus toch wel wat tijd verloren, niettemin reed hij gemiddeld een stuk sneller dan verleden jaar en daarbovenop was de afstand een 10-tal kilometer langer. Het gemiddelde was 25km/h en dit was ook een stuk sneller dan verleden jaar, 2,4km/h sneller als verleden jaar.

Na een vlotte overgang naar het lopen begon Stijn aan het zwaarste stuk, 30km lopen, bijna een marathon, voor velen is dit alleen al een hele opgave. Het lopen ging met up en downs en het was zijn broer Koen die Stijn aanporde om op alles te letten “af en toe goed uitblazen”, “die armen beter inzetten”. Ook zijn ploegmakkers die voor hem hingen bij de start van deze 30km was een stimulans en deed de snelheid variëren, het was een bijkomende motivatie om er tegen aan te gaan om hen te kloppen. Een wedstrijd in een wedstrijd dus, maar het hielp, Stijn ging tot en over zijn clubmakkers wat resulteerde in een mooie tijd in het lopen. Stilletjes binnen in zijn hoofd wou hij 2h30’ en hier slaagde hij ook in met zijn tijd van 2h30’06”, gemiddelde van 5’00”/km en 15” beter dan verleden jaar. Toen Stijn de tent van aankomst binnen liep was hij zeer nieuwsgierig wat zijn uitslag was want hij wist dat dit misschien bij de top 100 was….

 

Stijn dook met deze resultaten in zijn deelnummers de top 100 binnen met een 95ste plaats algemeen van de 400 starters en plaats 22 bij de Masters A, dit is 59 plaatsen beter dan verleden jaar en daarboven ondanks de 10km meer mountainbiken een snellere tijd tov van verleden jaar, dit jaar in 8h53’14”. Verleden jaar deed Stijn er 9h10’02” over, dus 17’ beter met 10km meer mountainbiken, natuurlijk speelt het weer ook mee, maar toch weer een puike prestatie.

Link uitslag:

https://dehelvankasterlee/resultaten/

Knap van in de eerste plaats Stijn die dit zelf allemaal moet doen en verwerken, maar ook aan de rest van het team, vooreerst zijn vrouwke, ploegmakkers bij het fietsen en lopen, zijn broer Koen, dokter, kiné, enz… Jullie hebben Stijn TOP gebracht naar deze 20ste editie van “De Hel van Kasterlee”!!!

Coach Wouters Luc…