05/09/2022 Een weekend van medailles en PR’s.

Zaterdag stond het kampioenschap van de vriendenclubs op het programma in Stabroek waar jeugdtrainers Karel Teunkens en Christiane Croes aan de slag gingen. Op zondag had de eigen meeting plaats in Neerpelt (SCAN) waar wij als Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) als onderafdeling deel uit maken. In Neerpelt had het Provinciaal Kampioenschap 10.000 m plaats in alle categorieën. Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd waren zaterdag actief in Machelen en zondag in Eeklo en dit in de werpnummers.

 

04/09/2022 Twee medailles en PR’s voor Christiane Croes op het kampioenschap KAAAV.

Christiane Croes en Karel Teunkens trokken zaterdag naar Stabroek om hun laatste kampioenschap op de piste te betwisten van de vriendenclubs (KAAAV). Christiane deed mee aan 3 proeven, hierbij de puike resultaten voor haar: 100 m in 23”21, PR en zilver; 3000 m in 19’20”, PR en brons, speer met worp van 5,97 m.

Karel Teunkens die uitzag naar zijn wedstrijd op de 10.000 m moest voor halfweg opgeven omdat hij zich niet fit voelde en kijkt uit naar de 10km op de weg in Wilrijk.

04/09/2022 Provinciale tittel en PR voor Anneleen Van
Der Schoepen op de 10.000 m en een stevige PR voor Zjef Ceunen op de 800m op
eigen meeting in Neerpelt (SACN).

Het weer was goed, weinig wind, alleen vrij warm, maar voor
800m is dit nog te doen, anderzijds voor de 10.000m is het beter dat het wat
koeler is. Eerst stond de 800m op het programma waar Zjef Ceunen als eerste aan
de slag moest. Er werd afgesproken om gas te geven van bij de start, hierbij
hielp Jasper Leendertse bij, hij vertrok als een speer, ietsje te snel want
Zfej hong een 10-tal meter achter Jasper maar hield hierdoor het tempo hoog.
Jasper stapte uit na 400m en Zjef bleef op zijn gas duwen en eindigde in een
mooie tijd van 1’56”23, 3” beter dan zijn vorige PR. 

Indy Lagarde was benieuwd hoeveel ze most inboeten na de langere inactiviteit door een kwetsuur. Indy bleef alternatief werken in het water door aquajoggen en op de crosstrainer waardoor de basis toch nog vrij goed was, alleen het anaerobe is wat weggevallen maar daar word terug naar gewerkt voor de crossen. Indy startte attent vooraan in de groep die geleid werd door Suzy Tyskens en na 400m nam ze de leiding over en gaf deze niet meer af. Indy eindigde in 2’28”85, 3” boven haar PR, hiermee waren we meer als tevreden.

 

Anneleen Van Der Schoepen had zich ingeschreven voor het Provinciaal Kampioenschap 10.000m en had buiten proberen de tittel te veroveren ook als doel om onder de 40’ te duiken. Het tempo zat er goed in, ietsje te snel in de beginfase en dit samen met Aria Schouten, beiden namen ieder op beurt de kop. Ietsje over halverwege moest Aria lossen van Anneleen en was het uitkijken hoe het haar alleen verging. Maar Anneleen hield het tempo erin en de laatste kilometer versnelde ze nog en kwam uit in een tijd van 39’45”79, ruim onder het beoogde doel en de tittel. Met dit resultaat was ze meer dan tevreden en kijkt ze uit naar de volgende wedstrijden.

 

04 – 05/09/2022 Uitslagen meeting Machelen en Eeklo.

Diana Boelen en Jef Van De Reijd hielden een echte werpweekend met een meeting zaterdag in Machelen en zondag in Eeklo.

Machelen: beiden deden mee aan het kogelslingeren met een worp van 31,62 m (3kg) voor Diana en Jefke met een worp (5kg) van 18,43 m.

Eeklo: Diana wierp de discus (1kg) 18,42 m, kogelslingeren (3kg) 31,30 m en gewichtwerpen (7,26kg) 9,84 m ver. Jefke wierp met de discus (1kg) 18,62 m, kogelslingeren (5kg) 18,54 m en met het gewichtwerpen (9,08) 7,72 m.

 

Coach Luc…