31/08/2022 Zilver voor de aflossingsploeg 4x1500m AC te St. Truiden, Karen Geysen en Karel Teunkens staan weer op het hoogste schavot in een wegwedstrijd.

Afgelopen weekend stond het Provinciaal Kampioenschap estafette op het programma in St. Niklaas, een wedstrijd waar de club SACN met zoveel mogelijk atleten/ploegen wild deelnemen. Ook werd er weer op de weg hard gestreden en op de piste en waren er weer puike prestaties te noteren.

28/08/2022

Ook de jeugdtrainers Diana Boelen en Jozef Van De Reijd waren weer actief en deze keer in Lommel. Het was Diana die zich weer liet opmerken door een seizoen beste met speerwerpen als met het kogelstoten. De speer vloog 16,53 m ver en de kogel 7,82 m.

Jefke Wierp de speer 13,66 m ver en de discus vloog 18,97 m ver.

27/08/2022 Zilver voor de 4x1500m AC ploeg.

Het was een spannende wedstrijd waar in volgorde de volgende atleten liepen, Zjef Ceunen, Dave Maes, Louis Wouters en Jorne Vanherck. Zjef is goed in vorm en had er zin in, zo nam hij afstand van zijn concurrenten bij het afgeven van het stokje aan lange afstandsloper Dave Maes. Dave deed alles wat hij kon om in de running te blijven maar ondervond dat 1500m zeer kort is voor hem. Onze youngster (15j) Louis Wouters deed wat hij kon en verdedigde zich goed tussen de grote mannen. Jorne probeerde het gat nog te dichten maar naderde tot op 6” en moest met zilver tevreden zijn achter de ploeg van Looise en voor de ploeg van ADD, dit in een tijd van 17’19”68. De ploeg kon tevreden huiswaarts keren met dit resultaat.

Jefke Van De Reijd behaalde op het kampioenschappen estafette in Turnhout de 2de plak op de 4x400m in een tijd van 4’52”99.

 

27/08/2022 Karel Teunkens loopt van het ene podia naar het andere, winst in Borgloon op de Marienloop.

 

De Marienloop is een nieuwe organisatie die feilloos verliep en mee in het circuit zit van het Helpshopcriterium. Deze keer was het een wedstrijd over 6,4 km met een stevige bergop in de omloop. Bergop ligt Karel iets minder en moest dan ook altijd wat terrein prijsgeven, maar bergaf kon hij dat altijd terug overbruggen. Karel had even gezelschap van een leeftijdsgenoot maar naargelang de wedstrijd vorderde nam hij meer en meer voorsprong op deze atleet en won hij in de categorie M55.

Ook vriendin Christian Croes liep deze afstand en na een ongemakje waardoor ze even niet heeft kunnen sporten was het voorzichtig starten geblazen. Op deze zwaardere omloop eindigde Christian op de 5de plaats in de categorie W55.

26/08/2022 Karen Geysen outstandig in de Landlopersjogging te Wortel.

Karen die in voorbereiding is voor het BK marathon in Eindhoven (NL) testte haar beentjes op deze wedstrijd die toch relatief zwaar is door de mulle zand en bospaden, dus niet de snelste omloop. Maar Karen deed dit meer dan goed, ze eindigde op deze zware omloop in een tijd van 1h03’26” en zo ook de 1ste plaats met bijna 5’ voor de 2de vrouw en 11ste in het algemene klassement tussen de mannen. Missie geslaagd wat dit is een goed test naar de marathon toe.

Grtz, coach…