07-08/05/2022 Winst voor moederclub SACN (Neerpelt) voor zowel de dames als heren op de Beker Van Vlaanderen.

Dit weekend had op zaterdag de interclub voor de heren van SACN plaats in Ninove in Landelijke 3 en zondag de vrouwen in Lommel in Landelijke 2B. Het weer was beide dagen mooi zonnig weer en de verwachtingen waren vrij hoog voor de aanvang van het weekend, dit bracht toch wel de laatste week voor de begeleiders van de ploeg een beetje stres mee. Maar beiden ploegen deden het fantastisch, deze vormden één geheel en de atleten stuwden mekaar omhoog in de prestaties.

 

Beiden wonnen met glans hun reeks dit gepaard met vele persoonlijke besttijden, clubrecords met voor beiden toch nog een zeer jonge ploeg waar we nog een aantal jaren met aan de slag kunnen. De champagne vloeide na de volledige uitslag en de uitbundigheid was enorm.

Hieronder een opgesplitst verslag.

BVV Heren Ninove

Als onderafdeling van Neerpelt had de Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) bij de heren 2 atleten aan de slag voor 2 nummers. Junior Zjef Ceunen nam de 1500m voor zich en ook in de aflossing 4x400m, Jorne Vanherck stelde zich ter beschikking voor zowel de 800m en de 5000m. Het was Jorne die van beide de spits afbeet in de 800m. Het tempo lag niet zeer hoog maar toch hoog genoeg om met 4 atleten ervandoor te gaan waarbij ook Jorne. Het was Jorne die op 250m aanzette maar dit werd direct opgevangen en terug geslagen. Jorne zag in dat het de 4de plaats werd en drong niet meer aan met in het achterhoofd dat er binnen 1h15’ een 5000m moet gelopen worden. Met zijn 4de plaats in een tijd van 2’01”49 haalde Jorne 9 punten binnen. 

Hierna was het de beurt aan Zjef op de 1500m en hier ging het snel, zeer snel. Op de 1000m kwam het trio met ook Zjef door voor een tijd onder de 3’50”. Zjef was slim genoeg om zijn waggonnetje af te haken en even te bekomen, om dan de laatste 200m nog een verschroeiende eindsprint uitperste om zo de 3de plaats te beslaan wat 10 punten voor de ploeg opbracht. Zjef verbeterde zijn tijd naar 3’58”92 en was daar meer dan tevreden mee.

 

Het uurtje voor Jorne was snel voorbij en moest hij aan de slag op de 5000m en deze afstand was nieuw want nog nooit had hij zich gewaagd aan deze afstand op de piste, dus toch wel wat zenuwen. De opdracht zo lang mogelijk volgen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ook hier werd er aan de kop van de wedstrijd vrij snel een groepje van 5 gevormd waar ook deze keer Jorne zich had aangehangen. Iets over halfweg nam Jorne de leiding om nog eens aan de boom te schudden en met succes want dit dunde het groepje uit naar 3 atleten. In de laatste kilometer moest hij de rol lossen door de verzuring die toch een beetje in zijn benen zat. Maar de 3de plaats was binnen gehaald met de 10 punten dat was het voornaamste. Zijn tijd 15’32”46 waar hij na zijn 800m mee tevreden was.

 

Als laatste proef de 4x400m waar Zjef de 2de loper van dienst was. De ploeg deed het voortreffelijk en haalde de 3de plaats samen met de 10 punten en met nipt “net geen” clubrecord

Al vrij snel nam de heren de leiding en stonden deze niet meer af, SACN haalde het met 133 punten, 5 punten meer dan Houtland die 128 punten haalden. Een mooi gemiddelde van 10,3 punten/atleet.

 

BVV Dames Lommel

Voor de dames ietsje dichter bij huis en toch wel een lichte druk door de overwinning van de heren. Na 3 proeven stond SACN aan de leiding en deze gaven ze niet meer af. Hier 2 vrouwen die mee trainen in Meerhout, scholier Indy Lagarde en Anneleen Van Der Schoepen.

Het was Indy die als eerste aan de slag ging op de 1500m en er was toch enige zenuwachtigheid van hoe de wedstrijd moest aangepakt moest worden. Maar de coach stelde Indy gerust “gewoon startten en na 400m roep ik wat je moet doen”. Er werd zéér traag gestart en dit is voor Indy de minst gunstige situatie. Na 350m kreeg Indy de opdracht om het tempo omhoog te voeren en werd de groep uitgedund naar 3 atleten. Even voor het aanvangen van de laatste ronde versnelde een atleet uit ABES en nam enkele meters afstand. Ook de atleet uit ADD ging over Indy in de laatste ronde maar Indy schakelde ook een versnelling hoger en ging terug over de atleet van ADD om zo de 2de plaats veroveren en de 11 punten in een nieuwe PR van 4’59”83. Opdracht volbracht door de wedstrijd hard te maken.

Ook Anneleen op de 3000m deed haar duid in het zakje van de punten. Hier gingen van bij de start 2 atleten er van door en Anneleen nestelde zich achter een atleet uit ABES en besloot voor de punten te gaan en wachtte tot 700m van de meet om een versnelling te plaatsen en zo 10 punten mee te pakken en dit in een tijd van 11’12”66.

 

De dames tekende zich ietsje duidelijker af als winnaar met 144 punten, 17 punten meer dan ADD op de 2de plaats. Hier ook een mooi gemiddelde van 11,3 punten/atleet.

Nu de volgende blok training en verdere voorbereiding naar de grotere wedstrijden in mei en juni.

Coach Luc…