01/05/2022 Zjef Ceunen toont zijn goede conditie op de meeting in Herentals.

Herentals is al jaren een mooie opener van het seizoen, véél volk, aangenaam sfeertje en het weer zat goed mee, zonnig en bijna windstil, uitstekend weer voor prestaties dus. Zjef zag ervoor de start zeer rustig uit, nog even overleg van welk tempo in het oog te houden om zich zeker onderweg niet op te blazen, maar wel een goede positie kiezen om te reageren indien nodig.

Bij de start in de eerste 30m viel Zjef bijna door het positie kiezen, maar hij was goed weg. Er was een haas voorzien voor 8’20”, dit was ietsje te snel maar Zjef voelt tempo aan als geen ander. De eerste 2 ronden mee gaan en dan aanvoelen hoe het gaat en na deze 2 ronden liep Zjef zijn eigen tempo. Dit loonde want er was met de coach afgesproken om het tempo 8’35” aan te houden. De laatste 400m zette Zjef zijn eindsprint in om zo te eindigen in een mooie tijd van 8’33”28, 25” beter dan verleden jaar. De trainingsarbeid van de winter en de stage in Monte Gordo in Portugal werpt zijn vruchten af.

Volgende week staat de interclub op het programma waar de ambitie is om met de club in een hogere afdeling te geraken. Dan is de eerste blok voorbij en dan is de neus richting IFAM in Oordegem waar hij zijn 1500m gevoelig wil verbeteren.

Coach Luc…