13/03/2022 4de plaats BK en brons op het Vlaams Kampioenschap op de halve marathon voor Karen Geysen te Gent.

Twee atleten, Anneleen Van Der Schoepen en Karen Geys trokken naar Gent om het Belgisch Kampioenschap halve marathon af te werken, deze gold ook voor Vlaams Kampioenschap. De omloop werd deze keer in de andere richting gelopen omwille van de wind die soms hardnekkig was en door het lopen in de andere richting was het eerste helft van de 2 ronden tegen de wind in en naast de Schelde wind af. Voor beiden liep de voorbereiding niet vlekkeloos, allebei hadden ze afgelopen weken af te rekenen met griepperikelen en voor Anneleen was het nog maar de 2de keer dat ze zich waagde aan deze langere afstand. Ondanks de wind liepen beiden een PR, voor Karen 1’ eraf en voor Anneleen 2’, dit beloofd voor de toekomst indien de voorbereiding en weer perfect zijn.

 

Karen vertrok zeer snel, de eerste kilometer in 3’45” maar vond nadien een goed groepje met een gestaag tempo en het was met de wind aangeraden om zo toch wat uit de greep van de wind te blijven. De eerste helft liep perfect, mede te danken aan de tegenstanders die de kop namen in de wind, met de eerste 10km rond de 3’58”/km was een mooi uitgangsgemiddelde om een mooie tijd neer te zetten. De laatste 5km viel Karen helemaal alleen waardoor het tempo een beetje zakte. Maar ze was meer dan tevreden met een tijd van 1h24’53”, 1’ beter dan haar vorige PR. Hiermee werd Karen 4de voor het BK in de categorie +35 jaar en 3de voor het Vlaams Kampioenschap. Mooi werk van haar man Reinhoud die haar bij staat in de trainingen.

Voor Anneleen was het de 2de keer dat ze zich waagde aan deze afstand, dus het was een beetje verkennen wat een halve marathon betekent + wisselt zij het lopen af met zwemmen en fietsen om kwetsuren te voorkomen en niet de volle loopkilometers kan trainen. Ook Anneleen nestelde zich in een groepje maar ook in de laatste kilometers viel zij alleen waardoor het tempo ietsje zakte. Hier tellen de getrainde kilometers en dit is waar Anneleen nog heel wat marge heeft. Doch was ook zij tevreden want het werd een verbetering van haar PR met 2’ in een tijd van 1h32’49” en een 16de plaats bij de senioren, een debuut het dus kan het alleen nog beteren op deze afstand.

 

Beide keerde tevreden naar huis en zien uit naar een corona vrije zomer waar ze weer naar hartenlust kunnen hardlopen.

 

Coach Wouters Luc…