30/01/2022 Mooie prestatie van de jeugd op de cross van Geel.

Vorige zondag was een hoogdag voor MAV. We trokken met heel wat atleten naar De Lissenvijver waar de cross georganiseerd werd door de Atletiekclub van Geel. We waren met 9 jeugdatleten ingeschreven!!  Ik vermeld alvast de volgende wedstrijd: zondag 20 februari te Lommel. Inschrijven voor 19/2, via website Atletiek.nu.

De cross van Geel is steeds goed georganiseerd met een mooi, uitdagend parkoers. De atleten die in het bos moesten lopen (B-ronde), moesten ook heel wat vlot lopende hoogtemeters overbruggen.

Er waren enkele atleten die voor de eerste keer aan de start stonden, dus de zenuwen stonden toch wel wat gespannen. De trainers en bestuursleden van MAV nam de jeugd onder hun vleugels en begeleidde hen bij de parkoersverkenning, opwarming en ook de ouders kregen een beetje uitleg over het verloop van de wedstrijd.

Om 12u20 was het dan zo ver, de Benjamin meisjes met Anna Cools en Lowiese Sneyers stonden klaar aan de start. Zij moesten 600 meter lopen, dit waren 2 kleine ronden (2x A-ronde) waarbij de ouders de ganse wedstrijd goed konden volgen. Het eerste deel moesten de meisjes achter de voorlopers blijven. Anna en Lowiese starten voorzichtig, maar al snel schoven ze naar voor en het laatste deel werd er echt gestreden. Voor hun eerste cross deden ze heel goed. Lowiese liep naar een mooie 3de plaats en Anna liep zo snel ze kon en eindigde niet zo ver achter Lowiese, op een 6de plaats. Knap gedaan meisjes!!

Juliette Timmers had ook ingeschreven maar moest jammer genoeg last minute annuleren. Hopelijk is ze er volgende keer weer bij.

Daarna was Viktor Binnemans aan de beurt. Viktor kent ondertussen het gebeuren en vertrok rustig met de groep. Wanneer de voorlopers de sein geven dat ze alleen verder mogen hing hij weer in de voorste gelederen. In één van de laatste scherpe bochten was Viktor iets te braaf waardoor hij enkele plaatsen verloor, maar hij zette dit nog recht door een snelle sprint te lopen. Hij sprintte uiteindelijk voor de 2de plaats, maar kon deze net niet in beslag nemen. Wel een knappe 3de plaats!

Marie Boons mocht starten bij de Pupillen meisjes (2de jaars). Ook voor haar was dit de eerste wedstrijd. Ze moest 1200 meter afleggen (1x A-ronde en een grotere B-ronde) afleggen, best al een heel eind voor Marie. Maar ze deed het ook heel goed. Ze was heel goed mee in de start, zat op een bepaald moment bij de eerste 10 meisjes. Daarna zocht ze haar eigen tempo en liep een mooie wedstrijd. In de B-ronde kwamen er een paar meisjes voorbij maar ze hield goed stand en eindigde moe, maar voldaan op een mooie 13de plaats. Sterk gelopen Marie!

.Alvaro Agten moest als 2de jaars pupil ook 1200 meter lopen. Alvaro kende in de vorige wedstrijd halfweg een dipje en had hier duidelijk van geleerd. Hij startte voorzichtiger, blies zichzelf niet op en leek zich goed te amuseren. Hij liep een vlot tempo, kon halfweg koers aansluiten bij een groepje en hij schoof zelfs nog enkele plaatsen op. Hij had nog een sterke sprint in zijn benen waardoor hij op een goede 21ste plaats eindigde. Knap Alvaro!

Daarna was het de beurt aan de Miniemen, zij moesten 1900 meter lopen, dit zijn 2 B-rondes, dus best wel wat hoogtemeters.

Lukas Binnemans liep in de eerste miniemenwedstrijd en probeerde net zoals vorige week snel te starten. Dit lukte deels maar de zware startstrook was niet in zijn voordeel. Gaandeweg de wedstrijd kwam Lukas meer en meer in zijn tempo en Lukas loopt elke keer voor hetgeen hij waard is. Bergop deed Lukas zijn uiterste best, maar bergaf was hij sterk en kon hij steeds enkele meter goedmaken en regelmatig iemand inhalen. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn moest hij tegen een 3-tal atleten sprinten, wat hij goed deed! Een mooie 18de plaats voor Lukas!

2de reeks miniemen met Senne Hendrickx en Seppe Boons: Seppe stond voor de eerste keer aan de start en keek er naar uit.  Hij startte vlot, heel vlot en ging goed mee met de groep. Seppe genoot er duidelijk van, en in de eerste ronde liep hij aan de kop van een 3de groepje.  Hij liep een stevig tempo waardoor hij de 2de ronde echt moest vechten om zijn plaats te behouden. Naar het einde van de wedstrijd toe leek zijn tempo wat te zakken, maar hij hield goed vol. Met een knappe eindsprint kon Seppe de 19de plaats in beslag nemen. Een mooie wedstrijd voor zijn eerste cross!!

Senne zat van begin af aan in een kopgroep van 5. Hij moest alles geven om het hoge tempo aan te houden. De 2 eerste lopers verhoogden in de laatste ronde het tempo en liepen weg van de andere 3.  Het werd voor Senne nog een stevige strijd om de laatste podiumplaats binnen te halen. Naarmate de wedstrijd vorderde had Senne nog 1 concurrent voor de 3de plaats. Even leek Senne het niet te halen, maar in de laatste rechte lijn perste hij er nog een knappe sprint uit. Goed gedaan Senne!!

Tip: er zijn vaak fotografen van de organiseren club aanwezig, je kan deze foto’s dan op hun website bekijken. Er zijn ook vaak 1 of 2 sportfotografen aanwezig. Zij hebben een facebookpagina met heel veel foto’s en/of filmpjes. Deze staan meestal per wedstrijd of categorie gepost.