De cross te Geel is een gezellige wedstrijd die zowel organisatorisch en omloop helemaal top is. Men krijgt hier een mooie omloop voorgeschoteld die op het eerste zicht gemakkelijk lijkt, maar de heuvel met los zand in de grote ronde zorgt toch voor enige schifting tussen de atleten. In Sint-Truiden daartegen was het baggeren door modderstroken. Bij de jeugd jonger dan de kadetten werden er in Geel 3 podia‘s gehaald en dit zette dus de meteen de toon en toch een beetje druk naar de oudere atleten, maw de sfeer zat erin. Langs deze weg bedanken we ook het bestuur van Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV, onderafdeling Atletiekclub Neerpelt SACN) voor de mooie tent waar de atleten kunnen verzamelen en hun sportgerien achterlaten op de wedstrijden.

 

Het was Kyano Van Dooren die als eerste aantrad bij de scholieren heren en een afstand van 4675m moesten afleggen. Dit was niet evident want Kyano had in de voormiddag nog een hele match gevoetbald. Ondanks weinig verwachtingen deed hij het meer dan goed. Kyano vertrok als laatste het bos in maar ronde na ronde schoof hij op naar de voorste gelederen om zo toch nog als 6de te eindigen. Knap gedaan Kyano, dit is doorzettingsvermogen 

Anneleen Van Der Schoepen in de categorie jun/sen/masters was deze keer wel in goeie doen, dit liet ze al opmerken in de opwarming “coach hou uw fototoestel gereed met een snelle flits wat ik heb er goesting in vandaag he”. Ze maakte het ook waar, van in de start ging ze aan de leiding en trok de groep goed op gang. Na de eerste verkenningsronde nam een atleet uit het Leuvense het commando over en viel er een gat op de koploopster.

Anneleen zakte even weg naar de 4de plaats in haar categorie maar wanneer de grote rondes eraan kwamen zette ze de gas open en stuift ze naar plek 2 in de categorie senioren die 5240m moesten afleggen. Deze plek kon ze bewaren tot aan de aankomst en was zeer blij met dit resultaat, eindelijk evenwicht in de trainingen gevonden en begint het volhouden te lonen.

Als laatsten aan de beurt waren de junioren samen met de masters die 6375m moesafleggen, met bij de junioren Zjef Ceunen en bij de masters Wannes Hendrickx en jeugdtrainer Jef Van De Reijd. Het was Zjef die het hele peloton op sleeptouw nam, maar halverwege koers moest hij even gas terug nemen omdat er niet werd afgebouwd naar deze wedstrijd en zo sloot de Nederlander Mischa Hermans terug aan bij Zjef. Maar bij het ingaan van de laatste ronde draaide hij de gas nog eens open om met een mooie voorsprong te winnen. Volgende week start Zjef in de korte cross van Duffel om de hardheid nog wat aan te scherpen.

 

 

In deze zelfde cross liepen ook master Wannes Hendrickx en jeugdtrainer Jefke Van De Rijd, maar voor beide was dit niet de beste cross. Wannes had nog last van de trainingen van de afgelopen week en kwam zo uit op plaats 33. Ook voor Jef was net niet zijn beste wedstrijd maar mee doen is belangrijker dan winnen en in vele wedstrijden lopen de masters +55 jaar een kortere afstand samen met de scholieren. Toch slaagde Jef er weer in op een aantal atleten achter zich te houden met de 50ste plaats.

 

Jeugdtrainer Karel Teunkens trok naar de cross van Sint Truiden waar modder troef was. Karel zat in een groepje van 4, eentje teveel voor het podia dus. De atleet van DCLA had zich blijkbaar goed weg gestoken want een halve ronde voor het einde was deze de pist in. De 4de plaats maar zeker niet ontevreden tussen deze nieuwe “jonge” +55 jarigen.

 

Coach Luc…