Cross in Weert

Lo31/10/2021 Succes op de Ijzeren Man Cross in Weert (NL)

Dit weekend trokken Jorne Vanherck en Zjef Ceunen naar de Ijzeren Man Cross in Weert (NL) om hun benen te testen tegen de crossen in Belgie.  Weert is een mooie cross die over zandduinen loopt, waar een beetje vanalles in komt, mooie rechte snelle stukken, singeltracks, kleine stevige hellingen en korte draaitjes wat wel wat technische bagage inhoud, dus een speeltuin van vareatie wat een crosser nodig heeft…

Het was Jorne die spits mocht afbijten in de lange cross van 8925m en het was koffiedik kijken wat het ging worden door de sluimerde hoest, lopend snot en keelpijn die al een paar weken in zijn lijf roeren. Maar Jorne te kennen is net hij de man die zich niet snel neerlegt dat dit een invloed heeft op zijn wedstrijd. Hij nam resoluut de leiding van een 130-tal lopers van allerlei categorieën, maar iets voor halverwege koers liep hij wat rood aan en moest hij de rol lossen. Jorne liep als 3 de binnen achter de winnaar van AVT Joas Gijbels en Teun Duisters van Running Team Eindhoven. Er werd toch wel aardig gelopen want er werd 1’ sneller gelopen als in de laatste editie in 2019.

 

Zjef Ceunen besloot de korte cross te lopen van 4315m en in deze loop waren er 99 atleten aan de start in allerlei categorieën, het leuke is dat de vorige editie werd gewonnen door zijn maatje Jorne. Als snel vormde er een groepje van 3 met in de groep met waarin de Nederlandse kampioen op de 5000m Levi Van Mulken goed voor een PB van 14’51”39 en de Nederlandse Kampioen bij de scholieren op de steeple Falco Aarts met een PB van 6’09”91. Dus geen onaardige knapen waar Zjef het moet tegen opnemen. Zjef had zich in het spoor van Levi genesteld maar halverwege door een onoplettendheid van Levi zag Zjef de kans om een versnelling te maken dat hij zelfs naar de aankomst goed uitdiepte naar 10”. Dit is een opsteker naar de volgende crossen toe, maar we blijven voorzichtig want in de volgende crossen zijn de afstanden toch nog een 2-tal kilometer langer en zal hij één van de jongsten zijn in het veld in de categorie juniors.

.Het is nu uitkijken naar de volgende crossen, maar eerst doen we nog een ministage samen met een groep van ROBA in de bossen van Maasmechelen.  ( foto’s en tekst geschreven door Luc Wouters)