02/06/2024 Stefaan Cools op 8” verwijderd van Goud op Vlaams Kampioenschap ½ Marathon in Poperingen

02/06/2024 Stefaan Cools op 8” verwijderd van Goud op Vlaams Kampioenschap ½ Marathon in Poperingen

Afbeelding met persoon, kleding, schoeisel, jeans

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, kleding, Menselijk gezicht, glimlach

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het is een drukke maand voor Stefaan Cools, zo was er enkele weken geleden het BK 10.000m, afgelopen weekend het Vlaams Kampioenschap ½ Marathon en binnen enkele weken het BK op de piste voor alle nummers. Stefaan is in goede vorm en zag uit naar de wedstrijd die in Poperingen plaats had. Het was een mooie maar een zwaardere omloop, de glooiingen door de IJzer vlakten en de felle wind zorgde ervoor dat het toch goed doseren was. Ook trainingsmaatje Stijn Binnemans was mee naar Poperingen getrokken om Stefaan te helpen in het begin van de wedstrijd. De eerste kilometer werd zeer snel geopend in 3’40”/km. Stefaan zijn grootste concurrent kwam met 1’10” voorsprong door op kilometer drie en was dus op achtervolging aangewezen. Deze achterstand bleef zo tot da laatste 6km en dat ik Stefaan goed aan porde om te gaan versnellen. Dit ging goed en Stefaan kreeg zijn tegenstander in het zicht en de laatste 2km slonk de afstand snel, maar… Het werd juist niet, Stefaan kwam in het algemeen klassement als 26ste over de lijn en als 2de met een tijd van 1h21’07” in zijn categorie M55 achter de verdiende winnaar Guy De Blander (VITA), dit met het nipte verschil van 8”. Toch keerde Stefaan en Stijn tevreden naar huis, opdracht volbracht met een podia op het Vlaams Kampioenschap wat het doel was.

Afbeelding met buitenshuis, hemel, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, hemel, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

02/06/2024 Beker Van Vlaanderen (BVV) voor Masters te Gent

Kan een afbeelding zijn van 11 mensen en tekst

Dit weekend had de Beker Van Vlaanderen voor Masters plaats te Gent, SACN komt uit in afdeling 3. Hier kwamen 2 atleten aan de bak, Wannes Hendrickx op de 400m en Karen Loenders op de 4x100m.

Wannes liep een Seizoen Beste (SB) op de 400m, hij verbeterde zijn tijd van 66”63 die hij liep in Valkenswaard op 10/05/2024 met 3”86 naar 62”77. Dit is een goed resultaat, want zijn besttijd is immers al van 4 jaar geleden en die benaderd hij toch wel zeer dicht. Zo bezorgde hij moederclub SACN 8 punten.

Voor Karen Loenders was het de eerste keer dat zij een wedstrijd betwist op de piste. Karen was de 2de loper in het team van de 4x100m en het team deed meer dan goed want zij behaalden in hun reeks de 2de plaats in een tijd van 1’07”87 en de 10de plaats van de 18 teams. Deze 10 plaats bracht weer 10 mooie punten op voor de moederclub SACN.

De club SACN behaalde de 16de plaats van de 18 teams.

02/06/2024 Beker Van Vlaanderen (BVV) voor Masters te Vilvoorde

Trainster Diana Boelen werd 3x opgesteld voor een proef bij haar club in Mol (VMOL) die uitkomen afdeling 3 en bracht zo heel wat puntjes in de lade. Diana haar eerste proef was het speerwerpen waar het even spannend was omdat de eerste 2 worpen ongeldig werden verklaard. Gelukkige zorgde de 3de worp voor een geldige worp van 15,10m en waarmee ze 4 punten in de lade stak van VMOL. In het discuswerpen ging het beter, Diana wierp een Seizoen Beste van 21,58m en 5 punten.

Diana stond als slotloopster in het team van de 4x100m, hier behaalde ze met het team een tijd van 1’13”47 wat 1 punt opleverde. In totaal behaalde Diana 10 punten.

De club VMOL behaalde de 11de plaats van de 12 teams en zakt daarmee volgend jaar naar afdeling 3.

02/06/2024 WDK Jeugdmeeting Lokeren Pup/Min/Kad

Lukas Binnemans trok naar Lokeren en deze eerste jaar cadet verbeterde zijn tijd met 3 tienden van een second naar een tijd van 2’45”77 op de 800m. Lukas nam ook deel aan het kogelstoten en zijn beste worp was 4,89m.

01/06/2024 Tevreden naar huis na de Flanders Cup te Merksem

De club Olse Merksem zit al jaren in het circuit van de Flanderscup en dit jaar waren we met 5 atleten aanwezig op deze meeting. De piste is niet van de snelste en er is meestal aan de overkant van de aankomst redelijk wat wind. Zo ook nu was er veel wind en waren het zeker geen zomerse temperaturen, toch werden er heel wat Persoonlijke Besttijden (PB) te noteren over de ganse dag.

Jorne Vanherck wou zijn hardheid wat aanscherpen want na zijn ziekte tijdens de stage ging het wat moeizamer, de ziekte had er duidelijk ingehakt. Jorne nam een voorzichtige start op de 800m met een doorkomst van 58”1 op de 400m. Hij liep 2 dezelfde tijden op de 2 ronden van 400m, dus er zit wel wat meer in. Jorne was tevreden met zijn 1’56”22 en voelt dat het beter aan gaan is.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, spoor

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook nog op de 800m traden junior Sybe Veraghtert en scholier Mike Wouters op in de 3de reeks van het na-programma. Het was een rommelige koers waar het wat dringen en duwen werd. Aan de doorkomst van de 400m viel het tempo ineens stil waardoor men bijna stilstond door dit plots gebeuren. Het was zowel voor Mike als Sybe moeilijk om terug in het ritme te geraken en ook was weg de geoogde tijd. Mike kon nog wat goed maken en kwam met zijn 2’11”12 een 1”18 sneller over de meet dan zijn vorige besttijd. Sybe eindigde juist boven zijn besttijd in een tijd van 2’15”76

Afbeelding met sport, persoon, atletiek, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met sport, atletiek, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de latere avond had de 1500m plaats van het na-programma, waarin Master Wannes Hendrickx en zoon en Senne Hendrickx tevens cadet aan de start verscheen. Voor Senne was het de eerste keer dat hij een 1500m liep, verleden jaar was de groei een stoorfactor tijdens het zomerseizoen. Er werd met Senne afgesproken om het tempo aan te vangen van juist onder de 5’. Dit ging vrij goed en naar het einde toe dreef hij het tempo nog wat op want alleen met deze felle wind is niet zo evident. Zo eindigde Senne in een mooie 4’53”37 wat goed is voor zijn eerste 1500m.

Afbeelding met atletiek, sport, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook Wannes had het niet zo gemakkelijk zo alleen in de wind en eindigde zo juist boven de 5’ in een tijd van 5’08”76.

Afbeelding met gras, buitenshuis, atletiek, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

01/06/2024 Vastgoedloop te Leopoldsburg.

Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd waren van de partij op de Vastgoedloop in hun eigen Leopoldsburg. Samen liepen ze de 4km en waren weer dolblij om dit samen goed te volbrengen. Dit duo heeft alles in hun mars, crossen, indoor, outdoor en jogging, niets is hun teveel.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen

31/05/2024 Velen optimistisch voor de nieuwe omloop op de Engstraatjogging te Meerhout.

Op vrijdagavond stond er de Engstraatjogging van de gemeente Meerhout op het programma. Door de aanhoudende regen van de voorbije weken was het zeer slijk en nat in de bossen. Hierdoor werd de omloop omgelegd waar er zeer positieve reacties voor waren. Het deelnemers was hetzelfde als de vorige jaren, alleen waren er meer atleten met het T-shirt van de Meerhoutse Atletiek Vereniging te aanschouwen dan andere jaren. De uitslagen, foto’s en filmpjes zijn terug te vinden op de Facebookpagina van MAV.

31/05/2024 Sportspeciaalzaak REN open meeting te Tessenderlo

Het is een druk weekend want op vrijdagavond trollen Diana Boelen en Jefke Van de Reijd naar meeting in Tessenderlo. Beiden ingeschreven voor de werpnummers, Jefke had een Seizoen Beste met het discuswerpen, bij Diana verliep het deze keer niet zo vlot. Hieronder de uitslagen:

Diana Boelen: Hamerslingeren: 29,97m

Jefke Van de Reijd: Discuswerpen: 17,09m (SB)

Coach Wouters Luc…