10/03/2024 Kiara Nijst 3de op het BK Orientatie te Achel.

10/03/2024 Kiara Nijst 3de op het BK Orientatie te Achel.

Afbeelding met persoon, kleding, buitenshuis, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kaira Nijst heeft sinds het nieuwe seizoen zich bij de groep vervoegd om haar conditie te verbeteren. Kiara die op school een sportrichting volgt is ook een bezig Bijtje in het orientatielopen. Deze gemotiveerde studente behaalde op het BK middle in Achel de Bronzen medaille in de categorie Dames -18 jaar. Het terrein waar dit kampioenschap plaats had was op een typisch Kempisch terrein.

Proficiat Kiara !

Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

10/03/2024 Crossduatlon in Retie met gemengde gevoelens voor Stijn Binnemans.

Het was al even geleden dat Stijn Binnemans een duatlon betwiste en het was eentje met gemengde gevoelens. Deze duatlon bestond uit 4km lopen, 24km MTB en 4km lopen. Het lopen was een vrij geslaagde test, maar het mountainbiken ging wat stroever omdat de omloop zeer technisch was en de ketting was een aantal maal eraf gelopen.

Afbeelding met kleding, buitenshuis, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

17/03/2024 Mooie resultaten op de Kempenrun in Hapert (NL).

Afbeelding met tekst, kleding, doos, overdekt

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst, kleding, overdekt, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, overdekt

Automatisch gegenereerde beschrijving

De Kempenrun in Hapert is al jarenlang het decor van mooie wedstrijden, deze organisatie is altijd goed georganiseerd en trekt altijd aantal betere Belgische atleten vooral op de halve marathon. Er waren 3 afstanden voor de volwassen atleten, de 6,5km, 10km en de halve marathon die samen op hetzelfde moment vertrekken.

Vier deelnemers, Zjef Ceunen de 6,5km, Stijn Binnemans 10km en Jorne Vanherck en Stefaan Cools de halve marathon. Het was uitkijken hoe de wind ging opsteken, want hoe later het werd, des te meer kwam de wind opzetten.

Bij de start waren alle 4 de atleten goed weg en het was Zjef Ceunen die mee de groep op gang trok. Zjef trok goed door en kwam mooi afgescheiden aan op de 6,5km, met 38” voorsprong kwam Zjef aan op William Webste de winnaar van verleden jaar en 1’55” op Joren Mangelschots de 3de man in de race met in totaal 167 deelnemers in deze race. Voor Zjef was het een wake up om toch eens de benen goed te prikkelen, het zal pas na de stage in Portugal Monte Gordo tijdens de Paasvakantie dat men terug in actie komt op een wedstrijd. De afstand was 400m korter, dus 6,1km die door Zjef werd afgelegd in 19’12” of 3’06”/km.

Na de Crossduatlon van de week voordien was Stijn Binnemans gebrand om onder de 40’ te lopen op de 10km. Stijn had telkens wel iemand waar hij mee kon mee lopen en een beetje uit de wind kon zitten die ondertussen toch wel wat was komen opzetten. Blij kwam hij over de meet want hij bleef duidelijk onder zijn beoogde doel in een tijd van 39’36” met de 31ste plaats van de 340 atleten.

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de Halve Marathon 2 atleten aan de start, Jorne Vanherck en Master Stefaan Cools waar met de recreanten bijgerekend toch 270 atleten aan de start stonden. Jorne zat goed vooraan in de start, misschien te goed want na 5km voelde hij dat het aanvangstempo te hoog lag. Er werden ook geen specifieke trainingen gedaan voor deze wedstrijd wat het toch wel wat moeilijker maakt voor een middenafstand atleet die de eerste snelle kilometers gemakkelijk mee kan. Doch ben ik als coach tevreden, dit was geen vooropgesteld doel. Ook de wind maakte het niet gemakkelijk omdat Jorne helemaal alleen viel voor half wedstrijd. Jorne kwam als 10de algemeen en 9de senior over de aankomst in een tijd van 1h10’36”.

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor Stefaan Cools was het vooral lopen voor de plaats want als ouder master is het moeilijk om uw tijden van 10 jaar geleden te verbreken. Dit deed hij meer dan goed want Stefaan mocht als 2de op het podium is was daar zeer blij om. In het algemene klassement was Stefaan 26ste en in de categorie M55 jaar 2de in een tijd van 1h25’06”. Hiervoor was even onduidelijkheid omdat er een M55 die had opgegeven en terug gedraaid was over de aankomst was gelopen tussen de andere atleten, opzet of niet het was een rare situatie want dat doe je normaal niet.

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tevreden ging iedereen naar huis en nu is het uitkijken naar de stage en de komende wedstrijden in het zomerseizoen. Jorne en Zjef hebben ook nog een stage gepland op hoogte in Sankt Moritz (CH).

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, jeans

Automatisch gegenereerde beschrijving

23/03/2024 Winterwerpersmeeting te Merksem.

Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd trokken er weer op uit om een wedstrijd te betwisten. Het kogelslingeren ging top maar het gewichtwerpen was niet zoals het hoorde, maar het zomerseizoen is nog pril en er kan nog goed bijgeschaafd worden op de trainingen. Hieronder de uitslagen:

Diana Boelen: Kogelslingeren: 30,72m, Gewichtwerpen: 7,97m

Jefke Van de Reijd: Kogelslingeren: 16,27m,

Coach Wouters Luc