11/02/2024 Brons voor Zjef Ceunen op het Vlaams Kampioenschap in Diest.

11/02/2024 Brons voor Zjef Ceunen op het Vlaams Kampioenschap in Diest.

Afbeelding met persoon, kleding, Korte broek, Sportuniform

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend had laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Diest dat tevens ook het Vlaams Kampioenschap was. De omloop was gedeeltelijk aangepast omdat sommige delen van de omloop onder water stonden. Het werd een zware bedoening waar de modderige stroken ervoor zorgde dat het moeilijk was om ergens te recupereren. Daarbij ook nog de korte snedige heuveltjes zorgde ervoor dat de verschillen soms groot waren onderling. De weergoden waren die dag goedgezind en was het aangenaam om te lopen. De jongeren waren niet met velen maar diegene die er waren deden het meer dan goed… Bij de ouderen was het Zjef Ceunen die een bronzen plak mee naar huis nam op de lange cross.

Het was bij de Benjamins jongens 2015-2016 waar Tuur Van Dam aan de start ging en in totaal 700m moest afleggen. Tuur had er duidelijk zin in en ook veel plezier. Tuur verdedigde zich goed en hield heel wat andere atleetjes achter zich. Helaas geen uitslag in deze categorie maar mooi gelopen Tuur.

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kleding, persoon, gras, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

De Pupillen meisjes 2de jaars waren deze keer met z’n tweetjes, Lowiese Sneyes en Juliette Timmers en hadden in hun wedstrijd 1370m voor de boeg. Beiden waren goed weg en het was Lowiese die de achtervolging leidde op het kopgroepje van 3 atleten. Lowiese kon deze plaats houden en eindigde knap 4de. Ook Juliette zat lang bij de top 10, maar deze keer had Juliette geen eindsprint in huis, toch eindigde zij nog knap 14de. Knap dames !

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, buitenshuis, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, buitenshuis, boom, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, gras, kleding, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Benieuwd wat Viktor Binnemans ging doen bij de 2de jaars jongens na een paar mooie ereplaatsen in zijn vorige crossen. Viktor was ietsje minder goed weg tov de vorige wedstrijden, maar toch bleef Viktor erin geloven en schoof hij op tot de 8ste plaats wat ook een knap resultaat is.

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, boom, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, persoon, buitenshuis, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij de kadetten heren stonden er 74 atleten aan de start met ook Senne Aerts, Lukas Binnemans en Arthur Horsmans en deze heren moesten 3070m afleggen. Er werd zeer snel gestart en het was alle 3 toch wel gas geven om het aanvangstempo te volgen. Toch liepen ze een sterke wedstrijd, Senne was verschillende atleten voor waar hij in de gewone crossen meestal toch wel een stukje achter is. Senne eindigde 21ste in totaal en een 11de Vlaamse plaats in zijn categorie bij de 2de jaars kadetten. In de eerste ronde was het Arthur die voor Lukas door kwam en deze 1ste jaars deden het weer goed. Zo eindigde Lukas 50ste in totaal en 18de in zijn categorie voor het Vlaams. Voor Arthur was het even doorbijten door het slijk en de heuveltjes, hierdoor kwamen de pijntjes boven in zijn knieën zodat hij gas moest terugnemen. Arthur eindigde 61ste in totaal en 23ste in zijn categorie voor het Vlaams Kampioenschap. Nu even rustig aan en dan uitkijken naar het zomerseizoen…

Afbeelding met gras, persoon, buitenshuis, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, persoon, buitenshuis, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, gras, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de wedstrijd Masters boven de 50 jaar stonden er 70 deelnemers aan de start met 4070m voor de boeg, zo ook onze Stefaan Cools, de man in vorm. Stefaan was deze keer zéér snel gestart, te snel blijkt achteraf. Stefaan startte als 6de in de eerste ronde en moest dit in de laatste ronde bekopen, tot de laatste rechte lijn was er nog zicht op een 3de plek. Maar deze rechte lijn was er te veel aan en een atleet van Gent sprintte Stefaan nog voorbij. Als 4de in zijn categorie M55 jaar kwam Stefaan over de lijn, helemaal leeg was hij deze keer, de snelle start in combinatie met de zware omloop was er te veel aan geweest. Maar toch kan Stefaan naar een mooi seizoen terugkijken en de tijd staat niet stil, elk jaar komen er jongere Masters bij… Sterk seizoen Stefaan!!!

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de volgende wedstrijd de korte cross, die met zijn 2070m echt kort is was Jorne Vanherck gebrand om zijn sterke wedstrijd op het BK en Vlaams van verleden jaar op zijn minst te evenaren en zelfs te verbeteren. Maar snel zag je dat dit niet Jorne zijn dagje was en dat er geen vuist kon gemaakt worden. Toch wel zijn minste wedstrijd van het seizoen, misschien de zenuwen… Jorne werd 22ste in totaal en 10de voor het Vlaams klassement. In deze wedstrijd ook Kyano Van Dooren, Sybe Veraghtert en Wannes Hendrickx. Alle 3 verdedigden ze hun plaats ten volle en zo eindigde Kyano op 58ste plaats in totaalklassement en 33ste Vlaming, Sybe 70ste in totaal en 42ste Vlaming en Wannes 73ste in totaal en 45ste Vlaming. Op naar de zomer nu…

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, boom, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor Zjef Ceunen was het de eerste keer dat hij in een kampioenschap een lange cross betwist en als allerjongste is dit niet evident. Het was dan uitkijken waar hij kon eindigen in deze wedstrijd als youngster van de groep. Zjef startte goed mee en kwam als 12de door in de eerste ronde, na 2 grote ronden van de 5 moest Zjef het gas wat terug draaien om niet helemaal stil te vallen naar het einde toe. Zjef had een lichte terugval maar eindigde nog mooi op de 20ste plaats in het totaalklassement en kwam als 3de over de meet bij de Beloften. Dit is een mooi resultaat en een opsteker naar de zomer toe…

Afbeelding met buitenshuis, persoon, boom, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hiermee is de winter voorbij en komen de stages in zicht, zowel voor de allerjongste die doorgaat in het Provinciaal Domein “Het Dommelhof” te Neerpelt en voor de rest in Mone Gord te Portugal.

Coach Wouters Luc…