04/02/2024 Na de lange cross in Geel, nu ook bingo op de korte cross voor Zjef Ceunen in Duffel.

04/02/2024 Na de lange cross in Geel, nu ook bingo op de korte cross voor Zjef Ceunen in Duffel.

Afbeelding met persoon, kleding, Menselijk gezicht, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, kleding, sport, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Duffel staat al jaren op de kalender en nu ook waren er verschillende atleten afgezakt naar deze veldloop. In grote lijnen een snelle omloop, maar in de weide achteraan was het toch even ploeteren + de strakke wind maakte er een zware cross van. Deze cross staat ook bekend dat er altijd wel wat betere tegenstand is en zo ook door het hogere niveau is de spanning dikwijls te snijden in verschillende wedstrijden. Deze keer was het ook Zjef Ceunen die het hoogste schavot mocht betreden, maar nu op de korte cross. Onze oudste van de groep, nl Stefaan Cools slaagde er weer in om een podia te halen.

Omdat de oudere broer van Viktor Binnemans startte met de groep in Duffel had Viktor ook besloten om de cross in Duffel te lopen. Viktor was goed mee weg in de start maar door een valpartij door hem werd hij aardig gehinderd en koste dit wel wat tijd en plaatsen. Toch snelde hij nog naar een mooie 7de plaats.

Bij de kadetten jongen deze keer 4 atleten aan de start, Senne Hendrickx, Lukas Binnemans, Arthur Horsmans en nieuwbakken Arne Binnemans, de zoon van Master Stijn Binnemans. Deze keer was Senne goed mee in de start en tot halverwege de wedstrijd kon hij goed mee in een groepje van 7. Maar door de groei heeft hij af en toe wat last van zijn knieën en moet hij de snelheid minderen. Zo moest hij het groepje laten gaan om zo op de 6de plaats te eindigen. Toch nog een mooi resultaat Senne ! De 3 anderen atleten wisselden in de wedstrijd van plaats, want het was Arne die mee goed weg was in de achtervolging van de kopgroep, waarbij ook Arthur dicht in de buurt was. Onze diesel Lukas echter die als één van de laatste de eerste bocht inging na de start bleef klauwen als een leeuw en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer hij opschoof. Zo haalde hij zijn maatjes terug in om zo in een verdienstelijke 16de plaats. Een aantal tellen later eindigde Arne op de 18de en Arthur op de 19de plaats. Mooi om te zien jongens…

Afbeelding met gras, buitenshuis, sport, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, buitenshuis, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, sport, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, buitenshuis, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het was uitkijken naar de Master vanaf 50 jaar waar Stefaan Cools weer gebrand was om een podia plaats naar zich toe te trekken en daardoor zichzelf een mooi verjaardagscadeau geeft. Ook de scholieren lopen samen met deze oudere Masters en hier was het Mike Wouters die na een lange inactiviteit van bijna 3 jaar terug aan de start stond. Het was exact 10 jaar geleden dat hij in Duffel zijn eerste officiële cross liep bij de benjamins. Van Stefaan weten we dat hij in bloedvorm is en altijd goed mee weg is in de start en aan Mike was de opdracht gegeven om zo lang mogelijk mee te gaan met Stefaan. Beiden waren goed weg met ongeveer een 10de plaats van de 50 atleten en het was Stefaan die het tempo hoog hield en Mike plakte in de rug van Stefaan. Halverwege de laatste ronde ging Mike ervan door en nam zo nog een paar plaatsen terug met voor Mike een 8ste algemene plaats en 6de in zijn categorie bij de scholieren. Stefaan deed zichzelf een verjaardagscadeau met zijn 3de plaats, de zoveelste. Beiden waren zeer tevreden en Mike was vooral content dat hij geen pijn meer heeft na zo’n inspanningen….

Afbeelding met buitenshuis, persoon, hek, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, sport, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de korte cross was het uitkijken naar Zjef Ceunen of hij zoals in Geel het laken naar zich kan toetrekken maar deze keer dan op de korte cross en hoe de verhoudingen gaan zijn tussen de onderlinge strijd van Sybe Veraghtert en Wannes Hendrickx. Voor Zjef is het de laatste tijd heel wat aanpassen geweest in zijn dagindeling, Zjef werk tegenwoordig voor een schoolstage in een volcontinu-systeem, alle ploegen dus. Zo ook was hij deze keer met de nacht gaan werken en dit mag toch wel eens gezegd worden dat men het niet altijd gewoon op een bordje krijgt geschoven. Snel was er een afscheiding van 3 atleten waar Zjef zich rustig in let mee drijven. Het belangrijkste opdracht was als eerste de sintel opdraaien rond de piste en dan zo snel mogelijk sprinten. Dit werkte want Zjef draaide als eerste en kon deze plaats behouden tot aan de aankomst. Knap gelopen Zjef…

Het was uitkijken of deze keer of Wannes wel tot bij en over Sybe kan gaan. Sybe door zijn jongere leeftijd is altijd veel sneller weg, terwijl Wannes weinig verval heeft op zijn snelheid tijdens de wedstrijd. Toch was het ook nu Sybe die aan het langste eind trok en een 25ste plaats behaalde, 3 plaatsen voor Wannes die 28ste eindigde.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, hek, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, gras, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, hek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, gras, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de laatste wedstrijd van de dag lopen de juniors samen met de Masters tot 50 jaar. Hier was het Stijn Binnemans die een zeer regelmatige wedstrijd liep en de laatste 400m langs alle kanten werd aangemoedigd in de langste sprint van zijn leven. Zij aan zij met een atleet van Duffel waar Stijn uiteindelijk aan het langste eind trok en zo een mooie 9de plaats liet optekenen.

Afbeelding met buitenshuis, gras, hek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nu zondag is het de laatste wedstrijd van het winterseizoen en deze heeft plaats in het Provinciedomein “De Halve Maan” in Diest wat tevens ook het Vlaams Kampioenschap is. Zorg ervoor dat je niet ziek wordt en als coach ben ik wel geveld en het is een hevig griepje….

Coach Wouters Luc…