21/01/2024 Mooie prestaties en medailles op de cross in Herentals (ACHL).

21/01/2024 Mooie prestaties en medailles op de cross in Herentals (ACHL).

Afbeelding met persoon, buitenshuis, boom, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, boom, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

De cross in Herentals is altijd een gezellige organisatie waar de supporters een mooi overzicht hebben op de gehele omloop en de atleten krijgen alles wat een cross nodig heeft. Door de sneeuw van de dagen voordien was het voor veel atleten uitkijken hoe het lopen ging verlopen want op sommige plaatsen was het zeer glad. Er stond een gure wind dat er voor zorgde dat dit een zwaardere wedstrijd ging zijn. Er werden mooie resultaten gehaald met 2x zilver, dit voor Viktor Binnemans en Jorne Vanherck en brons voor Stefaan Cools.

Deze keer geen deelnemers bij de Kangeroes, wel bij de Benjamins en hier word geen uitslag van gemaakt, dus is het alleen vermelding van deelname. Het Jolien Heylen die als eerste van de groep startte en dit bij de 1ste jaars. Onze vlijtige Bijtje die altijd met een glimlach loopt verdedigde zich goed en keerde blij naar huis na de ontvangst van een zakje met allerlei lekkers e.d…


Bij de 1ste jaars jongens was het Pablo Agten Valerio die er alles aan deed om goed weg te zijn in de start, maar door zijn korte beentjes is dat niet evident. Maar Pablo is een doorvechter en zoals altijd de man met de lange adem, zo haalde hij in de 2de wedstrijdhelft nog heel wat atleten in.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het was voor Ferris Van de Heuvel zijn eerste cross van het seizoen en hij startte samen met Jan Cornelissen bij de 2de jaars Benjamins. Beiden waren goed weg in de start en konden deze positie goed vasthouden. Allebei hadden ze nog een sprintje in huis naar de aankomst toe wat een positie opleverde in de voorste gelederen.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, hek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

De pupillen hun wedstrijdafstand was deze keer maar 1000m, dus een stuk korter als de vorige wedstrijden. Dus de start is zeer belangrijk, onze 2 meiden Lowiese Sneyers en Anna Cools bij de 2de jaars waren niet zo goed weg. Beiden deden nog wat ze konden en zo eindigde Lowiese op een mooie 4de plaats en weinig tellen nadien kwam Anna binnen op de 14de plaats. Mooie plaatsen, maar met een snelle start zit er voor beiden meer in.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, hek, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, hek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wie wel zeer snel weg was in de start was Viktor Binnemans en Juul Van Thienen bij de 2de jongens. Het was pas in de voorlaatste bocht van 90* dicht bij de aankomst dat Viktor een klein gaatje moest laten. Zeer blij met zijn 2de plaats mocht hij het podium beklimmen. Juul was de afgelopen dagen wat ziekjes geweest en kon deze keer niet echt een sprint trekken, doch werd hij nog mooi 10de.

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, kleding, hek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

De 1ste jaars miniemen jongens hadden 1850m voor de boeg en het was voor Alvaro Agten Valerio niet gemakkelijk om de snelheid erin te houden. Met zijn lange beentjes was het moeilijker recht blijven in de sneeuw. Toch behaalde Alvaro nog een mooie 18de plaats en was daar best tevreden mee.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, hek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het trio Senne Hendrickx, Arthur Horsmans en Lukas Binnemans bij de kadetten hebben weer voor een pracht resultaat gezorgd. De afstand van deze wedstrijd bedroeg 3350m en zowel Senne als Arthur waren zeer goed weg in de start, voor Lukas met zijn korte beentjes is het moeilijk om vooraan te geraken in de start. 3 atleten scheidde zich al vlug af van de rest en daarachter snelde Senne naar een mooie 4de plaats, het oogde ook veel beter dan de week voordien. Arthur liep in deze wedstrijd voorlopig zijn beste wedstrijd in zijn leven, met een 9de plaats dook hij de top 10 binnen en de 3de plaats bij de 1ste jaars, een puike prestatie ! Ook onze leeuw Lukas die in alle wedstrijden een enorme inhaalrace doet deed het meer dan goed, voor hem een 18de plaats.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, sport, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, schoeisel, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

De man in vorm Stefaan Cools is al de gehele winter goed op dreef. Stefaan loopt zijn wedstrijd als M 50 jaar samen met de scholieren en hadden 4400m voor de boeg. Van in het begin nam Stefaan de 3de plaats in beslag en gaf deze niet meer af. Als één van de ouderen (57 jaar) in zijn reeks niet zo evident maar toch slaagt hij al meermaals het podia te veroveren.

Afbeelding met buitenshuis, hek, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hek, persoon, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Senior Jorne Vanherck was gebrand om zijn 4de plaats op het PK in Dilsen-Stokkem recht te zetten op deze wedstrijd. Het was Kevin Schauwaers die zeer vlug afstand nam van de gehele groep. Met in het achterhoofd het PK waar Jorne ietsje te lang was mee gegaan met de kopman trok hij deze keer de kaart van een voorzichtigere start. Maar snel vond hij een goed ritme waardoor hij wegliep van zijn 2 rivalen. Jorne hield goed stand en nam zo de 2de plaats in beslag achter een ontketende Kevin Schauwaers. Met een goed gevoel nam een mooie bloemenetui in ontvangst op het schavot en kan hij positief uitkijken naar de volgende wedstrijden.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, boom, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij de Masters tot 50 jaar stond Wannes Hendrickx aan de start samen met de junioren. Wannes liep een constante tempo en behaalde zo de 26ste plaats.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, boom, hek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met hek, buitenshuis, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

21/01/2024 Jeugdtrainster Diana Boelen heeft de smaak te pakken op de veldlopen.

Het is niet evident als zomeratleet om de crossen aan te doen en zeker niet met zo’n weersomstandigheden deze winter die wel natter en guurder zijn dan de laatste jaren. Toch trotseert Diana Boelen telkens het weer om wekelijks haar veldcross te lopen. Zo trok Diana verleden week naar Balen om ook het Provinciaal Kampioenschap mee te doen met een 10de plaats als resultaat. Telkens beleeft ze veel plezier en is ze een voorbeeld voor de jongeren die ook deze keer stonden te supporteren langs de zijlijn….

Afbeelding met gras, buitenshuis, schoeisel, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook dit weekend trok Diana naar een cross, deze keer in het Limburgse Alken. Hier moest ze over het dikke sneeuwtapijt lopen en bijna liep het helemaal mis want door de gladde ondergrond had Diana bijna een fatale uitschuiver. Toch haalde ze de eindmeet met een 6de plaats en een avontuur door de sneeuw er boven op. Mooi gedaan Diana !

Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

24/01/2024 Marlies Willekens 3de op Provinciaal Kampioenschap veldlopen van de scholen.

Woensdagnamiddag had de Cross der Jongeren plaats op de terreinen van Provil Lommel. Er waren meer dan 1000 deelnemers en waren er telkens spannende wedstrijden die luid werden toegeroepen door vele supporters. Ook Marlies Willekens stond aan de start, niet zo evident want Marlies is nog niet zo lang bezig door kleine kwetsuurtjes. Toch deed ze haar best wat de 3de plaats opleverde, hopelijk de start naar een pijnvrije periode.

De Cross der Jongeren had voor de 64ste keer plaats. Dit is de jaarlijkse scholenveldloop op de laatste woensdag van januari met als decor het bosrijke schoolterrein van Provil Lommel. Dit jaar was het een hele koude dag. Er kwamen heel wat lopers en supporters afgezakt naar Provil. Alle scholen in de regio konden deelnemen met leerlingen vanaf het 1ste leerjaar tot en met het 6de middelbaar. De afstanden varieerden van 400 meter tot 2 kilometer naargelang de leeftijdsgroep. Voor de leerkrachten was er een estafette. “Het is ondertussen traditie dat er de laatste woensdag van januari de Cross der Jongeren wordt gelopen in het bosrijk gebied rond Provil”, vertelt Wim Swinnen van de organiserende werkgroep. “We hadden vandaag weer iets meer dan 1000 deelnemers. Het was een heel karwei om het terrein sneeuwvrij te krijgen. Een hele grote dank aan alle leerlingen die hierbij geholpen hebben. De Olympische gedachte, deelnemen is belangrijker dan winnen, ligt nog steeds aan de basis. Dit jaar organiseren we deze veldloop voor de eerste keer samen met MOEV. Hierdoor mogen de winnaars zich ook Provinciaal Scholenkampioen Veldloop noemen.”

Afbeelding met buitenshuis, kleding, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Coach Wouters Luc…