17/03/2023 Drie Provinciale tittels en mooie PR’s op de 10.000m te Lommel.

Met drie atleten trokken we naar Lommel om de 10.000m te betwisten wat ook het Provinciaal Kampioenschap was. De piste licht een beetje verscholen tussen de bomen en de temperaturen waren vrij goed, niet de extreme hitte zoals verleden week maar wel een beetje drukkend.

Senior Anneleen Van Der Schoepen had op voorhand afgesproken met Jet Driesen (AC Alken) om het ieder om beurt het tempo te maken zodat er buiten een tittel ook deftige tijd kon gelopen worden. Toch lag het tempo vrij laag en werd er doorgekomen op de 2km in 8’04”, terwijl het opzet was om aan 3’55”/km te vertrekken. Even een roepje dat het sneller moest door de coach ging het tempo fors de hoogte in. Beiden kwamen afwisselend aan de kop dat tot een spannend einde leidde. Een aantal ronden van het einde versnelde Jet, maar Anneleen pikte haar wagonnetje aan en maakte in de laatste ronde een forse versnelling om zo de wedstrijd te winnen in 37’48”69, een verbetering van 2’ en een Provinciale tittel erbovenop. Hier zit meer in aangezien de eerste 2km zeer traag was als je de eindtijd ziet. Beide dames waren content en zullen in de toekomst zeker nog afspreken om er samen een harde wedstrijd van te maken.

Bij de heren 2 atleten aan de start, senior Jorne Vanherck en Master Stefaan Cools. Jorne die nog maar 3 jaar is overgeschakeld is naar de lange afstand was gebrand om een mooie tijd te lopen en vloog er dan ook van in het begin in. Jorne koos alleen het hazenpad na 3 rondes en bleef de gehele wedstrijd een strak tempo aanhouden. Dit resulteerde in een mooi resultaat van 31’36”95 en een Provinciale tittel. Jorne was zeer tevreden met dit resultaat en put hieruit veel vertrouwen naar de Halve Marathon in Breda (NL) op 1 oktober 2023.

Ook Stefaan was gebrand om een mooie tijd neer te zetten maar het was niet zijn beste dag, het was immers ook druk door de gedubbelde atleten en moeilijk om te weten hoe het zat. Maar toch mag Stefaan zijn tijd gezien worden op zijn leeftijd. Stefaan werd Provinciale Kampioen in zijn categorie M55 in een tijd van 38’29”46.

Ook het trainersduo Diana Boelen en Jef Van De Reijd waren actief op deze meeting en dit op verschillende nummers, hieronder de uitslagen.

Diana Boelen:

Discuswerpen: 17,95m, Kogelstoten: 7,70m, Speerwerpen: 15,16m

Jef Van De Reijd:

Discuswerpen: 16,97m, Speerwerpen: 12,44m, Verspringen: 2,77m

16/09/2023 De 5km Ops-Ale run te Bree.

Deze wedstrijd is een nevenwedstrijd van De Groene 10 Miles in Bree. Het weer was goed en er hing een aangename sfeer rond deze wedstrijd die grotendeels op onverharde wegen verliep. In deze wedstrijd 2 dames aan de start, Karen Loenders en Christiane Croes. Beiden deden het goed en wonnen in hun categorie de wedstrijd.

Karen die sinds een 2-tal maanden mee een programma volgt in de groep deed het op haar eerste wedstrijd meer dan goed. Zij behaalde de 24ste plaats in het algemene klassement en won in haar categorie W40 en kijkt zelfs uit naar volgende jaar op de piste.

Christiane liep ook een uitstekende wedstrijd en werd in het algemene klassement 59ste enwon ook de wedstrijd in haar categorie W 55. Mooi gelopen dames…