14/05/2023 Moederclub SACN wint met 100 punten voorsprong de Beker van Vlaanderen voorKadetten/Scholieren in afdeling 3B te Lanaken.

Na de interclub senioren verleden week in Mechelen (RAM) was het afgelopen weekend de beurt aan de kadetten en scholieren in Lanaken (ATLA). De piste is mooi gelegen in een groene omgeving en de organisatie liep gesmeerd. Het werd een ware triomftocht voor de atleten die proef na proef een mooie kloof maakte van punten op de andere clubs. De club (SACN) had op de kop 100 punten voorsprong op de 2de club uit Turnhout (TUAC). Net als verleden week deden de atleten van Meerhout (MAV), als onderafdeling heel wat punten in het bakje van SACN. Het is uitkijken naar volgend jaar waar we dan een afdeling hoger zitten met een paar proeven meer.

 

Het was scholier Mike Wouters van de Meerhoutse groep die als eerste aan de slag moest met het speerwerpen. Het was 2 jaar geleden dat Mike nog spikes had gedragen en aan atletiek had gedaan. Mike wou de ploeg helpen aan punten met of zonder pijn en als coach en papa wist ik dat dit misschien geen goed idee was, maar diep in mij zei het gevoel om hem deze keer te laten deelnemen. Met succes want Mike wierp in zijn 2de poging de speer 29,98 m ver en won zo het speerwerpen en de volle 12 punten voor de club.

Hierna was het de beurt aan kadet Senne Hendrickx op de 800m en ook voor Senne was het al even geleden dat hij nog aan een wedstrijd had deelgenomen. Er werd snel vertrokken door een atleet van de plaatselijke club Lanaken (ATLA) en het was Senne die de achtervolging leidde. Het was pas in de laatste rechte lijn dat Senne naar de 3de plaats werd verwezen in een tijd van 2’25”81 en 9 mooie punten. Mooi voor de eerste wedstrijd.

 

Hierna moest Senne direct naar het hoogspringen en dat is niet evident, omhoog springen na een verzuurde 800m + is het niet echt Senne zijn favoriete nummer. Senne deed dit om punten te halen voor de club omdat er anders niemand het nummer deed. Senne sprong zo een geldige sprong van 1,20 m wat voor de club toch weer mooi 7 punten opbracht. Dank wel Senne, een mooi gebaar naar de club toe !

 

Bij de scholieren dames 1500m was het Indy Lagarde die de club moest verdedigen. Indy zette zich 2 ronden aan kop voor een atlete Zwijndrecht (ZWAT). Na 2 rondes moest Indy de rol lossen door groeipijntjes in de benen en nam voor de zekerheid om geen kwetsuur op te lopen gas terug. Toch werden er weer mooi wat punten verzameld met de 2de plaats, 10 punten met een tijd van 5’08”46.

 

Ook voor scholier Kyano Van Dooren was het al een tijdje geleden dat hij zijn pistespikes had aangedaan. Kyano is in de eerste plaats voetballer waardoor er wat minder word getraind voor atletiek. Doch deed hij meer dan goed want bij het ingaan van de laatste ronde hing Kyano nog enkele meters achter de 2de atleet. Maar stilaan werd de achterstand dicht gelopen en in de laatste rechte lijn snelde hij naar de 2de plaats. De buit was binnen met weeral 10 punten en een mooie tijd van 4’36”68.

 

Hierna was het scholier Mike Wouters die ook de 200m voor zijn rekening nam. Na een snelcursus startblokken van jeugdtrainer Jefke Van De Reijd 2 dagen voordien en 2 jaar niet gelopen te hebben was het koffiedik kijken wat hij kon en bang toekijken hoe de knieën ervan ging afbrengen. Met open mond stond ik te kijken hoe Mike bleef vechten tot de meet en de 3de plaats in de wacht sleepte met een tijd van 26”67 en vooral 8 punten. Ook de dag nadien gelukkig geen pijn, hopelijk is hij nu stilaan voorgoed vertrokken om voluit te sporten…

 

Scholier Kyano Van Dooren deed ook nog mee in de aflossingsploeg van de 4x100m. Kyano was de 3de loper en zonder gezamenlijke training werd er toch nog mooi afgelost en won de ploeg met een ruime voorsprong van 2” deze proef met daarbij de 12 punten.

 

Fier mocht de groep de overwinnaarstrofee in handen nemen, Neerpelt (SACN) won met 414 punten, 100 punten voorsprong op Turnhout (TUAC) die 314 punten haalden en 164 punten voorsprong op de plaatselijke club Lanaken (ATLA) die de 3de plaats binnen rijfde. Op naar volgend jaar waar afdeling 2B wacht, mooi gedaan en nu deze prestaties verder zetten naar de volgende wedstrijden. Well done van de gehele groep !!!

 

 

13/05/2023 Records op de meeting van Schoten (KAVVV).

Het trainersduo Karel Teunkens en Christiane Croes trokken samen naar de meeting van Schoten, deze meeting valt onder de bond van de vriendenclubs. Chris begint aardig op dreef te komen want ze keerde deze keer huiswaarts met resultaten die aanzienlijk werden aangescherpt. Zo liep Chris de 600m in een tijd van 2’54”46, 15” sneller dan het vorige PR. Ook het kogelstoten verliep goed, het vorig record werd vermeerderd met 27cm naar 4,23m.

Ook Karel liep een 600m en dit is niet zo een evidente afstand voor Karel. De benen zaten vol verzuring in de laatste 150m met een tijd van 1’54”45 als gevolg.

 

 

12-14/05/2023 Jeugdtrainers actief op verschillende joggings.

Onze jeugdtrainers waren dit weekend ook actief op verschillende joggins, zo was Diana Boels en Jefke Van De Reijd vrijdag actief op de eigen organisatie van Meerhout, nl de Engstraatjogging. Zondag waren ze gespot in eigen dorp op de firerun in Leopoldsburg waar ook Christiane Croes en Karel Teunkens actief waren. Beiden duo’s hebben zich geamuseerd op deze wedstrijden, hieronder de sfeerbeelden.

14/05/2023 Tweede plaats voor Anneleen Van Der Schoepen op 1/8 Triatlon te Geel.

 

Afgelopen zondag startte Anneleen in Geel voor de eerste keer dit seizoen in een triatlon. Dit is een kleinschalige wedstrijd, maar een thuismatch is altijd leuk en perfect om te beginnen en te zien waar men staat. Met de start werd het snel duidelijk dat er een stevige tegenstroom was en voor Anneleen was het opzet om het verschil zo klein mogelijk te houden omdat dit haar minste nummer is in de triatlon. Door de tegenstroom werden er geen snelle tijden gezwommen en het leek voor Anneleen de langste 500m zwemmen ooit. Anneleen kwam als 5de dame uit het water in 18’ waarna de inhaalrace kon beginnen met de fiets. Het fietsen ging goed want met 35km/h had Anneleen de snelste fietstijd en haalde ze 2 dames terug in om alzo als 3de aan haar beste nummer te beginnen, het lopen. De overgang van het lopen verliep vlot en na 1km lopen had ze de 2de dame in koers al te pakken. De 1ste dame was te ver weg en eindigde Anneleen zo knap 2de met 50” achterstand op de winnares. Het lopen werd afgelegd in de snelste looptijd van 19’40” om zo met een eindtijd te finishen van 1h12’45” waarmee Anneleen zeer tevreden was. Door het goede weer en organisatie met vele bekende supporters naast de omloop was het een leuke dag, dat naar meer smaakt…

 

Het was weer een TOP-weekend op alle fronten, als je dan weet dat het beste nog moet komen kunnen we alleen maar blij zijn…

 

 

Coach Wouters Luc.