07/05/2023 Moederclub SACN wint met overmacht de Interclub bij de senioren in Mechelen.

Jaarlijks heeft de Interclub plaats, dit is een wedstrijd waar clubs onder mekaar strijden voor punten. Door de behaalde punten kan men dalen of stijgen van afdeling, SACN zit in 2de Landelijke B. Door een afzegging van een atlete werd er pas zaterdagmiddag beslist hoe de definitieve opstelling ging worden. Iedereen was gebrand om het beste beentje voor te zetten en het groepsgevoel was stevig aanwezig, iedereen schreeuwde iedereen omhoog in de prestaties. Het duurde niet lang voor we aan de leiding stonden en éénmaal aan de leiding werd deze niet meer afgegeven en werd het puntenaantal uitgediept naar 45 punten voorsprong op de 2de van het klassement. Hier de top 3 van het klassement 1/ Neerpelt (SACN) 278,5 punten, Turnhout (TUAC) 233,5 punten, 3/ Booischot (AVZK) 221 punten. Met deze overwinning gaan we volgend jaar naar 1ste Landelijke. Verschillende atleten van de afdeling Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) haalde hun gros van punten binnen, hieronder het verslag.

Junior Zjef Ceunen werd op de 1500m gezet en was van plan om er een snelle wedstrijd van te maken. Zjef nam direct de leiding om het tempo hoog in te zetten maar na 1 ronde nam een atleet van Kortenberg over waardoor het tempo zakte. Zjef liet dit niet toe en nam terug over om dan toch de registers open te trekken. In de laatste ronde kreeg Zjef een kleine voorsprong en won in een mooie 3’57”20, maar 1,5” boven zijn besttijd en hiermee ook de volle pot van 13 punten.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan scholier Indy Lagarde die eveneens op de 1500m van start ging. Er werd snel gestart door een atleet van de plaatselijke inrichtende club Mechelen (RAM), op de 800m werd er doorgekomen in 2’31” wat behoorlijk snel is voor Indy. Indy liet deze atleet gaan wat een slimme zet was, even bekomen en dan samen met een atleet uit Londerzeel (AC PEGASUS) de strijd aan gaan voor de 2de plaats. Beide atleten gaven geen duimbreed toe aan mekaar, maar in de laatste rechte lijn trok Indy het laken naar zich toe en werd mooi 2de in een nieuwe besttijd van 4’54”00. Dit is 6” beter dan haar vorige besttijd en nog belangrijker voor de club, 11 punten rijker.

 

Ook Jorne Vanherck stond op scherp want de mindere 3000m van verleden week in Herentals op de 1 Mei Stessensmeeting wou hij uitwissen met deze wedstrijd. Jorne legde de pees er goed op vanaf de eerste meters en nam direct afstand van de tegenstanders. Jorne kan beuken zoals geen ander en bouwde een riante voorsprong op van 18” en eindigde solo in een tijd van 8’39”42 en beter dan verleden week. Hiermee nam Jorne ook de volle buit van 13 punten mee voor de club. (foto’s zijn tussen de gedubbelde atleten)

 

Bij de dames 3000m was het Anneleen Van Der Schoepen die de clubkleuren moest verdedigen. Van bij de start ging er één atleet vandoor en daarachter maakte Anneleen het tempo voor de achtervolgers. Anneleen wou absoluut beter doen dan haar 10’33” van het Provinciaal Kampioenschap en hield dus het tempo goed strak. Halverwege de koers had zij het achtervolgend groepje uitgedund tot 2, Anneleen en Jet Driesen van AC Alken dezelfde tegenstander van het Provinciaal Kampioenschap. Maar met nog 1 km te gaan stak Anneleen nog een tandje bij en nam enige afstand van haar tegenstander om zo mooi 2de te worden in een nieuwe besttijd van 10’22”21, 12” beter dan 14 dagen geleden en natuurlijk de 11 punten voor het klassement.

 

Het was een mooie dag waar de groepsgeest duidelijk TOP was, de groep was zo uitgelaten met deze overwinning dat de clubverantwoordelijke voor deze wedstrijd Daan Stevens, met enige tegenstribbeling in het water belande van het domein “De Nekker”. Mooi gedaan van gans de groep en brei er nog een gevolg aan op de wedstrijden die op komst zijn…

 

08/05/2023 Jeugdtrainers actief in de joggings te Weert (NL) en Hamme.

De 2 trainerduo’s Diana Boelen / Jefke Van De Reijd en Christiane Croes / Karel Teunkens waren beiden dit weekend actief op joggings, waar het samen plezier hebben de hoofdzaak is.

Diana en Jefke trokken naar Hamme en liepen samen de 4,1 km.

Christiane en Karel trokken over de grens naar het Nederlandse Weert, waar de Ijzerenmanvolksloop plaats had. De omloop bevatte veel slijk en was zeer bochtig en smal op sommige plaatsen. Chris deed de 3,9 km en werd daarmee 3de vrouw in de categorie W50. Karel startte in de 7,5 km waar hij de jongeren achter zich liet. Zo werd hij mooi 1ste algemeen en alsook 1ste in de categorie M60.

 

Coach Wouters Luc…