14/09/2022 Ook op de weg drukken de atleten hun stempel door.

Het zomerseizoen loopt stilaan ten einde en dan word er bij de overgang naar de winter wel eens een wegwedstrijd mee gepikt. Maar toch werd dit weekend al lang op voorhand aangestipt door een aantal atleten voor het kampioenschap op de 10km bij de vriendenclubs (KAVVV) in Wilrijk en het Provinciaal Kampioenschap  Halve Marathon in Hamont Achel. Er werden weer mooie resultaten geleverd.

10/09/2022 Het hoogste schavot voor Karel Teunkens op de 10km te Wilrijk.

Karel had deze wedstrijd met stip aangeduid en na een de opgave van verleden week wou hij dit tot een goed einde brengen. Het was immers een kampioenschap van de vriendenclubs (KAVVV), dus toch wel wat druk. Karel had de dagen voordien goed afgebouwd en dit was te zien van bij de start. Toch was het wel opletten, veel korte bochten, stoep af en stoep op en mensen die op de omloop wandelden en wereldvreemd keken als er een loper kwam aangelopen. Zo is Karel op een groepje mensen gelopen juist om de hoek met een ongelukkige valpartij erbij. Een snelle start en weg was hij, vanaf de start had hij genoeg voorsprong op zijn leeftijdsgenoten en won zo de wedstrijd in zijn categorie M55. Ook met de tijd was hij meer dan tevreden, de 10km werd afgelegd een mooie tijd van 37’54”, 1’30” voor de 2de atleet.

Ook Christiane Croes liep op deze wedstrijd, maar buiten het kampioenschap, daar had ze voordien te weinig wedstrijden voor gedaan. Chris liep de 5km en liep in haar categorie W55 de 2de plaats in een tijd van 32’22”.

11/09/2022 Jorne Vanherck 2de plaats op het Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon.

De wedstrijd werd mede ingericht door de eigen club van Neerpelt (SACN) en had plaats in Hamont-Achel en het heeft de naam “groene halve marathon” niet gestolen, lopen in het aangename decor van groen en bossen, mooie omloop die meer verdient lopers verdient dan het nu is want het is een vrij snelle omloop.

Het was Zjef Ceunen die als eerste startte maar op de 5km die plaats had in de dorpskern met 3 plaatselijke ronden. Zjef stoof er meteen vandoor en schreef deze wedstrijd op zijn naam in een tijd van 15’55”, ruim 1’ voor de 2de atleet. Zjef kan met een tevreden en goed gevoel naar het BK trekken voor juniors volgend weekend in Kortrijk.

In de halve marathon 2 atleten van de afdeling Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV), Stijn Binnemans (master) en Jorne Vanherck (seniors). Oor Jorne was het de eerste keer dat hij zich waagde aan deze afstand van 21km, vorig jaar was het alleen 800m en 1500m dat telde. Maar de atleet is zich aan het omscholen naar de langere afstand en hiermee kwamen de zenuwen toch wel wat naar boven. Jorne en 2 atleten van ADD (Tongeren) namen vlug afstand van de rest en bouwde een aardige voorsprong op de achtervolgers. Ietsje over halfweg moest Jorne de rol lossen en ontstond er een klein gaatje op de atleten van ADD. Maar toch bleven zij altijd in het zicht op kleine afstand. Nog voor de laatste 5 kilometers stapte 1 atleet van ADD uit de wedstrijd door krampen waardoor Jorne een plaatsje opschoof. Naar het einde kwam zijn beestje boven van de halve fond en versnelde waardoor hij uitkwam op een tijd van 1h10’16”. Van een debuut gesproken…

Voor Stijn was het terug vertrouwen krijgen en kijken hoe het stond in de voorbereiding na