25-26-27/03/2022 De jeugd op stage in Dommelhof te Neerpelt.

In de vroege zomer 2021 werd er beslist om een stage te organiseren voor onze jeugd. Alle koppen werden bijeen gestoken en werd de grondbeginselen opgestart om de jeugd een mooi weekendstage te geven. Als stageplaats waren er een aantal opties maar vrij vlug werd er gekozen voor het Dommelhof in Neerpelt. Een mooi Provinciaal domein waar er plaats is om zich uit te leven en waar atletiek ten volle kan beoefent worden en bovendien is het ook de thuisbasis van Atletiekclub Neerpelt (SACN) waar Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) een samenwerking heeft.

 

Vrijdag avond kwamen we bijeen aan het zwembad “LAGO Pelt Dommelslag” om de stage te beginnen met een plons in het water. De jeugd leefde zich uit in de glijbanen, wildwaterbaan, golfbad en natuurlijk de trainers nat maken. Het was een al lachen in het bad waar trainers Chris, Diana, Fran, Karel en Sam die alles in goede banen leidde in het zwembad en het soms moesten ontgelden van het gegooi van water. Na een 2-tal uurtjes zwemmen gingen we richting het domein Dommelhof waar men in kamers werden verdeeld. Na het zwemmen had iedereen nog een kleine honger en werden de atleten en trainers getrakteerd op zelf gebakken wafels en cupcackes die trainer Diana en Chris zelf hadden gebakken, lekker…. Om 21u45 ging ieder naar zijn kamer en konden de kids die toch wel moe waren van het zwemmen hun oogjes dicht doen omdat om 22u00 de lichten uit gaan.

De volgende dagen werden er verschillende takken van de atletiek beoefend zoals Kogel, loopspel, hoogspringen, sprint, horden, speer en discus. Iedereen kwam aan zijn trekken en iedereen blonk wel op iets uit dat hem/zij beter lag. Tussen de verschillende trainingen was er een pauze waar de atleten telkens werden getrakteerd op een drankje en een zelf gebakken Cupcacke of wafel zodat men krachten bleef hebben om de trainingen goed af te werken.

Het loopspel werd gedaan met een orientatieloopje op het domein en waren de trainers verbaasd hoe iedereen een uur lang van het ene punt naar het andere punt liep. Toppie van iedereen ! Na het avondmaal werd er een avondspel gedaan in het donkere bos waar de smokkelaar er voor zorgde dat de atleten nu ook de nodige beweging kregen. Die nacht was het één uurtje minder slapen door de omzetting naar het zomeruur maar iedereen snurkte de nacht door om de dag nadien allemaal fris op de training te staan.

Avondspel

Het eten was zeer goed en gevarieerd, ook bediening en  hulp van het personeel was meer dan goed, dus het was een geslaagde stage voor iedereen.

 

Vooreerst dank aan de trainers met Fran, Diana, Chris, Karel, Jef en Sam om een héél weekend er voor te zorgen dat jeugd weer een onvergetelijk weekend hebben gehad.

Trainers

.Ook aan de atleten Anna, Trien, Lowiese, Uma, Zina, Marie, Ayssa, Sophie, Toon, Alvaro, Arthur, Viktor en Lucas, jullie hebben dit echt goed gedaan en tijdens de trainingen goed mee gewerkt, een dikke pluim voor jullie. Iedereen had wel een discipline die hem/haar goed lag en hopelijk kunnen jullie dat ook eens laten zien op een of andere wedstrijd…

Coach Wouters Luc