INFO ATLETIEKJAAR 2023-2024

 

 

·         Trainingsmomenten: We geven bijna het ganse jaar door training op woensdag en op vrijdag. Op feestdagen is er geen training en tijdens het bouwverlof gaan we mogelijks ook geen trainingen organiseren wegens te weinig atleten. Andere vakanties gaan de trainingen gewoon door, het ganse jaar.

Tijdens de wintermaanden (december, januari en februari) zullen de atleten van trainer Jefke (dus 3de kleuter, 1ste, 2de en 3de leerjaar) binnen trainen in de sporthal. Vaak (afhankelijk van het weer) lopen ze eerst buiten een 2-tal toertjes op de piste (opwarming) en daarna gaan ze binnen. Voorzie indoorschoenen, er is een kleedkamer beschikbaar.

 

·         Stageweekends: De voorbije jaren organiseerden we 2 stages per jaar. In het voorjaar gaan we naar het Dommelhof in Neerpelt (met 2 overnachtingen) en in de grote vakantie organiseerden we een zomerstage (3 dagen zonder overnachtingen). Zomerstage zal dit jaar enkel doorgaan bij voldoende interesse. Als er niet voldoende interesse is, dan organiseren we een familiedag ipv zomerstage.

 

·         Save the date: Stage Dommelhof zal vermoedelijk zijn in het weekend van 16 en 17 maart.

Zomerstage: datum werd nog niet besloten.

 

·         Evenementen: Engstraatjogging + Start To Run

We organiseren jaarlijks een STR. Zij bereiden zich gedurende 10 weken voor op de Engstraatjogging. Dit is een organisatie van MAV met de gemeente. Voetbal ondersteunt ons hierbij door kantine en kleedkamers te gebruiken. Engstraatjogging zal doorgaan op vrijdag 31 mei.

Ouders kunnen dus eventueel STR doen…

 

·         Clubkleding: We voorzien bij inschrijving een T-shirt van MAV, ter waarde van € 25.

Wedstrijden doe je steeds in het T-shirt van MAV!!

 

Als je deelneemt aan voldoende wedstrijden, kan je 25 euro van je lidgeld terugverdienen (dit wordt in mindering gebracht bij aansluiting van volgend atletiekjaar).  

Om deze mindering te bekomen, dien je deel te nemen aan 3 veldlopen en 3 zomerwedstrijden.  Een overzicht van de veldlopen kan je in bijlage terugvinden.

 

Na inschrijving bij MAV krijgt je kind een borstnummer met een nummer of naam op. Dit nummer is als het ware je identiteit bij wedstrijden. Het is een borstnummer dat je vooraan dient op te spelden bij een wedstrijd. Let erop dat de reclame van het T-shirt steeds zichtbaar is.

 

Hoe neem je deel aan een wedstrijd:

Je dient steeds op voorhand in te schrijven, dit kan je alleen op de website van Atletiek.nu doen (met enkele uitzonderingen -> zie overzicht wedstrijden).

Op Atletiek.nu, dien je als ouder eerst een account aan te maken.Met dit account kan je dan de inschrijving van je kind doen. Je gaat best steeds via ‘Kalender’ naar de juiste wedstrijd, waar je dan alle info vindt over de wedstrijd zelf. Op de website van de organisatie vind je dan weer alle rand-informatie zoals bereikbaarheid, parking, enz…

De betaling voer je uit na de inschrijving op Atletiek.nu.

 

Hoe ziet een veldloop eruit?

Dit zijn loopwedstrijdjes per leeftijd, de afstand hangt af van de leeftijd. Ze starten met de kleinsten (per geboortejaar) en de volgende  wedstrijd start direct na de aankomst van de vorige.

Als je toekomt op de locatie, kan je best naar de clubtenten gaan en de tent van MAV zoeken. (grijze tent met vlaggen van MAV). De kinderen verzamelen er en gaan samen met de trainer (of wedstrijdbegeleider) het parkoer verkennen. Er wordt uitgelegd waar je op moet letten, tips gegeven enz… Daarna is er de opwarming. 20 minuten voor de start komen de atleten terug naar de tent en kunnen zich dan voorbereiden op de veldloop, eventueel samen met de ouders.

Zorg voor aangepaste kledij en schoeisel, bij een veldloop gaat alles buiten door. We voorzien dus een tent waar je je kan omkleden en waar je je tas kan zetten. Best is dat je 2 of zelfs 3 paar schoenen en kousen bij hebt omdat deze meestal nat worden. Veel atleten dragen spikes bij een veldloop. Dit zijn als het ware stevigere loopschoenen met pinnen onder. (dit is niet nodig voor de allerkleinsten)

Tijdens de wedstrijd wordt gevraagd om in het T-shirt van de club te lopen. Als het koud is kan er wel een truitje onderaan gedaan worden of zo.

Na aankomst kunnen de atleten recht naar de tent gaan of de ouders vangen hen op bij de aankomst. Dit spreek je zelf af met je kind.

Onderaan staat de kalender met wedstrijden.

 

Zomerkalender is nog niet gekend, dit zal pas in het voorjaar bekend gemaakt worden (vermoedelijk eerste helft van april). Je zal dan ook de zomerkalender op Atletiek.nu kunnen terugvinden.

 

·         We hebben ook een website en een facebook-pagina, hierop zullen we steeds een verslag en foto’s zetten van de wedstrijden.

 

·         Interesse om trainer te worden/helpen bij stage of jogging? Laat het ons weten.

 

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur van MAV