Berichten

22/01/2023 Karel blijft onverslagen in WIlrijk en Indy Lagarde strand op de 4de plaats in Herentals.

Regio Herentals en zeker in de Limburgse streek was er toch wel, wat centimeters sneeuw gevallen, maar in Wilrijk waar Karel Teunkens en Chris Croes hun veldloop ging betwisten was er geen spatje sneeuw te bespeuren. Wel hadden de organisatoren een mooi, uitdagende omloop neergepoot en moesten de atleten 3x per ronde de heuvel op van fort 6. Ook was de omloop vol van korte bochtjes waar je telkens vanuit stilstand weer naar volle snelheid moest opgetrokken worden. Een cross naar Karel zijn vuistje, iets wat hem ligt en zeker in zijn voordeel spreekt. Karel nam een goede start om zo de eerste doortocht al 10” voorsprong had op de achtervolgende atleet en die vergroot werd naar het einde met 52”, een mooie voorsprong en alweer een overwinning. Tot nu toe is Karel in de reeks +M 60 jaar nog niet verslagen geweest en schreef hij al zijn gelopen crossen op zijn naam. Karel keert dan ook gerust huiswaarts en kijkt uit naar de komende periode met heel wat kampioenschappen zowel bij de vriendenclubs (KAVVV) en de VAL.

Ook partner Chris liep een goede cross en voelde zich in haar sas op dit toch moeilijkere omloop. Het werd spannend tot de eindsprint waar Chris zich moest neerleggen aan de overmacht van tegenstander Patricia. Beiden waren weer een voorbeeld als jeugdbegeleider voor de jonge atleten…

 

Indy Lagarde die in volle groei zit en voorzichtig moet zijn door haar groeispurt deed het weer voortreffelijk. Indy liep lang mee in een groepje van 3 voor het podia, maar naar het einde toe moest zij gedwongen passen voor het diep gaan, niet gekwetst geraken is belangrijker dan een plaats. Indy werd toch nog mooi 4de en keerde tevreden naar huis met dit resultaat.

 

Ook jeugdbegeleiders Diana Boels en Jefke Van De Rijdt waren actief in Herentals en gaven weer het beste van zichzelf. Diana kon de bergjes goed aan en liep de afstand van 3500m goed uit, mooi gedaan Diana. Zo ook Jefke liep weer zijn wedstrijd waar hij met een glimlach de afstand aangaat van 4400m. Ook zij hebben dat weer goed en kunnen weer naar de kids toe zeggen dat zij met plezier hun kilometers hebben afgewerkt hebben tijdens een wedstrijd.

 

Alle 4 TOP-jeugdbegeleiders hierboven die vooral genieten en het plezier ervaren tijdens deze wedstrijden.

25/01/2023 Indy Lagarde wint een scholencross en straalt op het podium.

Met plezier liep Indy deze wedstrijd voor haar school dat een verplicht nummer is voor haar schoolprogramma met het hoogste schavot als beloning.

Coach Wouters Luc…

 

22/01/2023  Jeugd MAV actief op de cross in Herentals met verschillende top 10 plaatsen.

Herentals is al jaren een trekpleister voor veel atletiekliefhebbers, altijd veel volk en aangename wedstrijden te zien. De omloop is grotendeels vlak en sinds enkele jaren liggen er ook een aantal heuvels in voor de oudere atleten. Het was koud maar droog wat op zich al veel aangenamer is voor de sporters en het publiek, alleen de besneeuwde ondergrond zorgde ervoor dat je af en toe toch voorzichtig moest zijn bij het nemen van de bochten. Hieronder een klein verslagje van 7 dapperen die er volop tegenaan gingen.

 

Het was Ashley Cavens die als eerste van de groep aan de slag moest bij de 1ste jaars benjamins dames, die in totaal 600m moesten afleggen. Voor Ashley was Herentals ondertussen de 6de cross waar ze aan de slag ging, toch wel wat ervaring hoe het er aan toe gaat tijdens crosswedstrijden. Voor deze groep is er echter geen uitslag, maar we keken en zagen dat het goed was…

Bij de 1ste jaars pupillen dames stonden 2 atleten aan de start, Lowiese Sneyers en Amy Cavens die in totaal 1000m moesten afleggen. Lowiese en Amy starten goed mee en bleven lang in mekaars buurt lopen en ook zij weten ondertussen hoe zij de cross moeten aanpakken. Het werd knokken tot aan de aankomst en het resultaat mocht er weeral zijn, allebei in de top 10, met Lowiese op de 7de en Amy op de 10de plaats.

 

Nu de meisjes zo hun best hadden gedaan met puike resultaten konden onze 1ste jaars pupillen heren Viktor Binnemans en Juul Van Thienen niet achterblijven en ook hun beste benen laten zien. Ook zij deden het goed en naar het einde toe werd er door beiden nog een snelle spurt uit de beentjes gezwierd. Resultaten die ook mogen gezien worden, voor Viktor plaats 6 en voor Juul een 10de plaats, dus beiden mooi binnen de top 10.

 

Lies Van Thienen, de zus van Juul had als 1ste jaars miniem 1850m voor de boeg, een hele afstand, dat zeker een goede indeling vereist van de krachten om een dit tot een goed einde te brengen. Maar Lies deed dit meer dan goed en er zat nog snee in de laatste meters, moe maar tevreden kwam Lies als 20ste over de aankomstlijn, goed gedaan Lies.

 

Bij de 2de jaars miniemen was het Lucas Binnemans die zijn 1850m als laatste bij de jeugd moest afleggen. Snel hadden we door dat Lucas een goede dag had want hoe verder hij in de wedstrijd vorderde hoe sneller hij begon te lopen. Ook hij dook de top 10 binnen met zijn 9de plaats door de goede en sterke laatste halve ronde. Top Lucas.

 

Ondertussen staat de Meerhoutse Atletiek Vereniging meer dan alleen op de kaart door de mooie shirts zijn we meer visibel geworden met dank aan de sponsors die prijken op deze kledij.

 

Volgende week zondag 29 januari 2023 heeft de cross van Geel plaats, lekker dicht bij huis aan de Lissevijver, dus hier kan je de onze atleten komen aanmoedigen en een hart onder de riem steken, dus opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen kom onze jeugd hier aanmoedigen, de eerste start is om 12u08. Tot dan…

Coach Wouters Luc…

Provinciaal kampioenschap veldlopen 15-01-2023

Wederom topprestaties van onze atleten.

 

Het was een winderige koude ochtend, maar dit hield onze atleten niet tegen om weer het beste van zichzelf te geven. Het was eveneens de eerste keer dat we in onze eigen clubtrui mochten lopen.

Als eerst waren de kangoeroes aan de beurt. Lars Soeng en Pablo Agten Valerio startten goed mee vooraan. Ze deden hun best om hier te blijven, maar dat was moeilijk met het soms modderige parcours. De steile bergaf deden ze perfect en za maakten naar het einde nog enkele plaatsjes goed. Super gelopen van deze 2 topppers.

Daarna was het aan onze vrouwelijke Benjamin Ashley Cavens. Ze startte rustig mee met de eersten. Tegen het midden van de wedstrijd verloor ze enkele plaatsjes, maar tegen het einde sloeg haar motor weer aan en maakte ze enkele plaatsen goed. Top!

 

Bij de eerstejaars benjamin jongens stond Kobe als enige aan de start tussen andere toppers. Hij ging vlot van start en hield dit tijdens de ganse wedstrijd vlot vol. Op het einde was de tank bijna leeg, maar hij kon zijn plaats toch goed verdedigen.

 

Leon Mols en Seppe Huysmans stonden in de startblokken bij de tweedejaars benjamin jongens. Ze zette zich bij de start goed in het midden van de groep. Ze hielden hun plaats goed vast. Toen ze de laatste rechte lijn zagen, konden ze beiden er nog een knappe sprint uitpersen.

 

De pupillen meisjes waren tijdens de verkenning steeds aan het lachen en plezier aan het maken. Ook tijdens de wedstrijd hadden ze nog tijd om rond zich heen te kijken. Lowiese was goed mee van in het begin. Ze deed het vrij rustig tot halverwege de wedstrijd toen ze haar duivels ontbindde. Ze haalde nog enkele atleten in wat resulteerde in een bronzen medaille. Amy liep ook een sterke wedstrijd. Ze blijf wat halverwege de groep lopen en naar het einde toe versnelde ze een beetje. Dit zorgde voor een knappe 14de plaats. Anna heeft de ganse wedstrijd gelachen. Ze heeft enorm veel plezier beleefd aan de wedstrijd, ikzelf vond het geweldig om te zien dat iemand zoveel plezier had. Top gedaan met je 23ste plaats, spijtig genoeg waren er van ons zonnetje geen foto’s. Dit zullen de volgende keer meer dan goed maken.

 

Bij de eerstejaars pupillen jongens stond Viktor gemotiveerd aan de start. Hij ging furieus van start. Nam de leiding in de eerste rond. De anderen hadden het moeilijk. Bij het midden van de tweede ronde begon Viktor zijn inspanning te voelen en moest hij enkele plaatsjes prijsgeven. Toch een knappe 7de plaats bemachtigd. Knap gedaan!

Alvaro stond klaar voor de start. Hij ging vlot mee en zat midden in het pak. Hier bleef hij vrij lang hangen. Halverwege de tweede ging het wat moeizamer. Wanneer hij de eindmeet zag, perste hij er nog een supersprint uit en werd 30ste! Knap gelopen Alvaro.

 

Wout was wat zenuwachtig voor de start van zijn wedstrijd bij de eerstejaars miniemen. Hij ging goed van start en zocht een goed tempo en een groepje waar hij vlot mee kon draaien. Je merkte dat bij de tweede rond het wat moeilijker ging. Het parcours was al wat modderiger en zwaarder geworden. Ook de heuveltjes maakten het parcours moeilijk te belopen. Toch heb je een knappe 41ste plaats weten te bemachtigen! Top!

 

Onze laatste reeds was voor onze bengels Lukas en Arthur. Beiden gefocust voor de wedstrijd (ook wel anders dan tijdens de training). Vanaf de start draaiden ze goed mee in de eerste helft van de groep. Beiden bleven goed in elkaars buurt. Naarmate de wedstrijd vorderde plaatste Lukas een tussenversnelling, waar Arthur even geen antwoord op wist. Dit resulteerde in een knappe 18de voor Lukas en 20ste plaats voor Arthur! Knap gedaan mannen!

 

Onze atleten hebben ons als trainers en club wederom trots gemaakt!

 

Coach Sam …

15/01/2022 Medailles troef op het Provinciaal Kampioenschap te Sint-Truiden.

Nieuwjaar is gepasseerd en dan is het altijd uitkijken naar de kampioenschappen die eraan komen met het Provinciale Kampioenschap op kop dat ditmaal plaats heeft in Sint-Truiden. Men krijgt in Sint-Truiden een omloop met veel slijk en water, een ouderwetste cross waar de natuurelementen mee voor de schiftingen gaan zorgen. Daarboven is de griep in het land waar ook onze groep zijn deel van de klappen krijgt, zowel een aantal atleten als coach delen hier meer in de klappen in de griep die dit jaar zeer hardnekkig is. Toch nam waren de prestaties top en gingen we naar huis met een aantal medailles.

 

Het was Indy Lagarde die aan de start stond bij de scholieren dames, een reeks die in de Provincie Limburg vrij hoog van niveau is, zij kregen 3300m voorgeschoteld. Er werd snel gestart waardoor er een groepje van 6 atleten zich afscheidde van de groep. Indy bleef lang dicht achter Eline Debaere die 2de liep in de categorie 2de jaar scholieren waar ook Indy in uitkomt. Maar door de lastige omloop was het moeilijk om terug te komen en zo liep Indy als 5de binnen voor het algemene klassement en een 3de plaats bij de 2de jaars.

In de volgende reeks 2 atleten aan de start, 2de jaar scholier Kyano Van Dooren en master Karel Teunkens, de scholieren en de masters + 50 jaar lopen samen in de reeks en lopen in totaal 4600m. Kyano was zeer snel vertrokken, ietsje te snel waardoor hij zijn ademhaling niet meer onder controle kreeg. Hierdoor moest hij noodgedwongen zijn snelheid temperen waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Kyano werd 8ste bij de 2de jaar scholieren.

 

.Jeugdbegeleider Karel was iets behouder gestart en schoof in de koers alleen maar op en dit leverde voor hem een mooie 3de plaats op in het algemeen klassement en de 1ste plaats in de categorie masters + 60 jaar. Karel is al een tijdje goed op dreef, deze winter is hij nog niet verslagen geweest in zijn categorie en kijkt dus uit naar de kampioenschappen die er nog aan komen.

 

Bij de seniors waar Jorne Vanherck zijn kansen verdedigde hadden 9900m voor de boeg en dat is een hele opgave op deze omloop waar je het slijk en water niet meer kan ontwijken, loodzwaar… Jorne was zo verstandig om de latere winnaar van deze wedstrijd, Laurens Vanderlinden direct te laten gaan en zich te nestelen in een groepje van 3. Dit groepje werd snel uitgedund naar 2 atleten, Jorne en de atleet aangesloten bij Lanaken, Wouter Simons. Wouter nam bij de achtervolging het grootste deel van het kopwerk op zich tot Jorne versnelde en een aantal meters pakte. Maar Wouter kwam terug tot bij Jorne en versnelde hij op zijn beurt waardoor er een kloof ontstond die niet meer werd gedicht. Jorne moest zijn meerdere erkennen en tevreden zijn met de 3de plaats, hier ging hij tevreden mee naar huis want vrijdag werd er na een 10-tal dagen ziekte pas beslist tot deelname.

 

Zjef Ceunen sloot de dag af en samen met masters tot 50 jaar mochten zij 6600m ploeteren op de omgewoelde omloop die door de vorige wedstrijden moeilijk beloopbaar zijn geworden. Het was Zjef die de leiding nam in deze wedstrijd, vergezeld door een junior van AVT Alexander Volders. Naargelang de wedstrijd vorderde kwam er tussen beiden atleten een lichte kloof en kwam master Steven Heemskerk uit de achtergrond terug tot bij Zjef. Samen bouwden ze mooie kloof op de andere atleten uit en op de betere stroken nam Zjef telkens een beetje afstand, maar in de echte slijkstroken was het Steven die telkens terug kwam. In de laatste honderden meters nam Zjef een paar meters op Steven en gaf deze niet meer af, samen waren ze blij om de tittel op deze manier naar hun toe te trekken, Zjef bij de juniors en Steven bij de masters. Foto zegt genoeg hieronder…

 

15/01/2023 Jeugdbegeleiders Jefke Van De Reijd en Diana Boelen geven voorbeeld in Hulshout.

Hier was de omloop goed beloopbaar, zonder al te veel water en modder, wel was de wind hier een duchtige tegenstander die veel weerwerk veroorzaakte. Diana was eerst aan de beurt met 3000m voor de boeg. Diana was meer dan gelukkige want hiermee behaalde zij voor het eerst een medaille in het veldlopen met de 2de plaats in haar categorie. 

Ook Jefke deed weer meer dan voortreffelijk en moest 4200m afleggen. Jef liet nog 7 atleten achter zich van de 41 deelnemers. Beiden zijn dan ook een mooi voorbeeld voor de jeugd.

 

Met bovenstaande prestaties kunnen we als club en coach alleen maar fier op zijn, nu nog uitkijken naar de volgende wedstrijden en kampioenschappen.

 

Coach Wouters Luc…

31/12/2022 De laatste dag van het jaar word mooi afgesloten in Soest (NL) op de Sylvesterloop.

Al jarenlang trek ik als coach de laatste dag van het jaar naar de Sylvesterloop in het Nederlandse Soest. Toen van dat Joeri Jansen nog voor de “Blauwe Garde” liep en waar Kobe Anseeuw begeleider was van deze Belgische delegatie. Dit is één van de mooiste crossen die ik ken, goede organisatie, een omloop om van te smullen, over de duinen met mulle zand tot de mooie paden bergop, bergaf in de bossen. Alsook de mensen aan de micro zorgen ervoor dat het een feest is tijdens de wedstrijden. De dag voordien trokken we al naar daar om de nummers af te halen en de omloop te voet te verkennen en daarna de gebruikelijke wedstrijdvoorbereiding af te werken. De omloop zag er goed beloopbaar uit, maar de ganse nacht regen maakte het extra zwaar, de paden was op verschillende plaatsen één water en werd de ondergrond in het bos modderig.

 

Het was Indy Lagarde bij de scholieren dames die als eerste aan de slag moest gaan en dit over een afstand van 3200m. Indy maakte een goede start, maar bij de doorkomst van de eerste ronde over het mulle zand van de duin aan de aankomst zag je dat dit een moeilijkere moment was voor haar. Doch liet ze zich niet doen en kwamen ze met twee uit het bos strijdend voor plek zes waarna de zandheuvel nog moest komen naar de aankomst toe. Hier moest Indy de meerdere erkennen in de andere atleet en eindigde als 7de in de wedstrijd wat een mooie uitslag is.

 

Ondertussen stond Zjef Ceunen aan de start bij de junioren heren die gebrand was om de niet-selectie voor het Europees Kampioenschap door de val in Roeselare uit te wissen met een goede prestatie. Zjef had 6000m voor de boeg en dit over 3 grote rondes waar van bij de start goed voorin zat. Bij doorkomst na de 1ste ronde was een groepje afgescheiden van de achtervolgers die toch al enige afstand hadden moeten prijsgeven. Zjef draafde goed mee in het groepje en bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Falco Aarts op het losse zand van de duinen rug. Zjef panikeerde niet en liep bij het aanvatten de kloof terug dicht en bij het uitkomen van het bos was het aan Zjef om te versnellen. Zjef maakte een gaatje en gaf dit niet meer af en won deze mooie wedstrijd + een mentale opkikker na Roeselare.

 

In de korte cross was het de beurt aan Jorne Vanherck en je kon de spanning op zijn gezicht aflezen. Gemakkelijk was de start niet want na +-50m een bocht van  90 graden naar links is met een grote groep niet niks. (zie foto) Jorne moest 2 rondes afleggen met in totaal 3200m, na de eerste kleine ronde van 1200m kwam Jorne door als 13de wat op zich al een goed resultaat is. Bij het uitkomen van de laatste ronde uit bos liep Jorne op een 8ste plaats en stormde hij de duin op naar de aankomst toe. Meer dan blij was hij met deze uitslag want 25” sneller dan vorige keer is een goede vooruitgang.

 

31/12/2022 Karel Teunkens wint de 10km in de Oliebollenloop te weert (NL).

 

Karel en vriendin Chris trokken de laatste dag van het jaar naar Weert (NL) om mee te lopen in de Oliebollenloop. Het leuke is dat iedereen na afloop van deze wedstrijd een zakje oliebollen krijgt.

 

Vriendin Christiane Croes was eerst aan de beurt op de 5km en het was al even geleden dat er nog een wedstrijd werd gelopen. Chris begon vlot aan de wedstrijd en ondanks de wind werd er een pr gelopen, met 31’57” en de 22ste plaats in de categorie W45 was ze best tevreden.

Karel startte in de 10km die verdeeld was over 5 ronden van 2km, dit op een zeer snelle omloop waar de wind en een heuveltje het tempo af en toe eruit haalde. Het was wat koffiedik kijken hoe de wedstrijd ging verlopen want de ziekte na de cross in Bree had er wel even ingezeten, alhoewel dat het op training al terug de goede richting in gaat was het even afwachten wat het op een wedstrijd ging zijn. De benen zaten niet fris door de kilometers van deze week maar uiteindelijk ging de wedstrijd nog vrij goed. Van bij de start zat ik een beetje alleen tussen 2 groepen, het werd dus een solo race van vlot tempo, waar na 8km een klein beetje verval kwam op het tempo. Toch keerde Karel tevreden naar huis als winnaar in de categorie M60 in een tijd van 37’36”, waar hij het sportjaar 2022 een goede afsluiter geeft, op naar de kampioenschappen van de winter nu…

 

Hiermee sluiten we seizoen mooi af en kunnen atleten en coach met een positieve noot 2023 induiken…

 

Coach Wouters Luc…

18/12/2022 Stijn Binnemans duikt de TOP 100 binnen op de “Hel van Kasterlee”.

Verleden jaar heb ik nog uitgelegd hoe de Hel van Kasterlee in mekaar zit, dit was niet anders dit jaar, alleen werd de afstand van het mountainbiken langer, dus dit jaar 15km lopen, 127 Mountainbiken en 30km lopen. Het was toch wel koffiedik kijken hoe Stijn er van ging afbrengen want de voorbereiding was niet zonder slag of stoot verlopen. Enkele weken voor de start was er nog een spierscheurtje geweest maar door de goede zorgen van het team werd dit goed opgevolgd waardoor het toch nog allemaal goed is gekomen.

 

De dag voordien werd er nog even samen gezeten om de laatste details te overlopen, veel kan je niet meer doen. Alleen het materiaal en bevoorradingen, enz… de dag zelf kan nog roet in het eten gooien. Laat dat nu de zenuwen juist voor het vertrek nog even beïnvloeden want bij het binnen doen van de fiets naar de wisselzone merkte Stijn op dat de remmen waren bevroren. Snel de reservefiets gaan halen, je kan u wel inbeelden als deelnemer dat je dan niet gerust bent en afhankelijk bent van de mensen rondom u. Maar zoals gezegd had Stijn topmensen rondom hem en stond de fiets klaar voor hij moest wisselen.

De start zat weer goed in mekaar en stipt 08u00 bij vriestemperatuur van rond de -7°C vertrokken de atleten door de poort van “De Hel” op weg naar een zeer lange dag waar het doorzettingsvermogen van de atleet goed getest word… Stijn zijn start was zeer snel en vond een groepje van 10, waar hij zich op de 3de rij in nestelde en het was soms wat elleboogwerk om op deze positie te blijven. Het lopen ging vlotter dan verwacht, met een gemiddelde van 4’22”/km was de start goed ingezet, met in het achterhoofd, oei hopelijk niet te snel voor later in de wedstrijd. De eerste 15km werd gelopen in een tijd van 1h03’21”, dit is 17’ beter dan verleden jaar. Bij de wissel naar het fietsen kwam Stijn door als 136ste algemeen en 22ste in de categorie Maters A.

Pech bleef Stijn achtervolgen want in de 1ste ronde van het mountainbiken ging de ketting er 4x af. Tijdens de 2de ronde werd er beslist om de wisselen met de fiets van broer Koen die Stijn mee begeleide in deze wedstrijd. Dus toch wel wat tijd verloren, niettemin reed hij gemiddeld een stuk sneller dan verleden jaar en daarbovenop was de afstand een 10-tal kilometer langer. Het gemiddelde was 25km/h en dit was ook een stuk sneller dan verleden jaar, 2,4km/h sneller als verleden jaar.

Na een vlotte overgang naar het lopen begon Stijn aan het zwaarste stuk, 30km lopen, bijna een marathon, voor velen is dit alleen al een hele opgave. Het lopen ging met up en downs en het was zijn broer Koen die Stijn aanporde om op alles te letten “af en toe goed uitblazen”, “die armen beter inzetten”. Ook zijn ploegmakkers die voor hem hingen bij de start van deze 30km was een stimulans en deed de snelheid variëren, het was een bijkomende motivatie om er tegen aan te gaan om hen te kloppen. Een wedstrijd in een wedstrijd dus, maar het hielp, Stijn ging tot en over zijn clubmakkers wat resulteerde in een mooie tijd in het lopen. Stilletjes binnen in zijn hoofd wou hij 2h30’ en hier slaagde hij ook in met zijn tijd van 2h30’06”, gemiddelde van 5’00”/km en 15” beter dan verleden jaar. Toen Stijn de tent van aankomst binnen liep was hij zeer nieuwsgierig wat zijn uitslag was want hij wist dat dit misschien bij de top 100 was….

 

Stijn dook met deze resultaten in zijn deelnummers de top 100 binnen met een 95ste plaats algemeen van de 400 starters en plaats 22 bij de Masters A, dit is 59 plaatsen beter dan verleden jaar en daarboven ondanks de 10km meer mountainbiken een snellere tijd tov van verleden jaar, dit jaar in 8h53’14”. Verleden jaar deed Stijn er 9h10’02” over, dus 17’ beter met 10km meer mountainbiken, natuurlijk speelt het weer ook mee, maar toch weer een puike prestatie.

Link uitslag:

https://dehelvankasterlee/resultaten/

Knap van in de eerste plaats Stijn die dit zelf allemaal moet doen en verwerken, maar ook aan de rest van het team, vooreerst zijn vrouwke, ploegmakkers bij het fietsen en lopen, zijn broer Koen, dokter, kiné, enz… Jullie hebben Stijn TOP gebracht naar deze 20ste editie van “De Hel van Kasterlee”!!!

Coach Wouters Luc…