Berichten

02/12/2023 Podia voor Jan Cornelissen en Lowiese Snyers op de cross in Arendonk.

De cross in Arendonk is altijd een aangename wedstrijd en laagdrempel vooral bij de jeugd. De organisatie is altijd vlot en de omloop is gevarieerd, met een mooie brede start, bochtige singletrack paden en een mooi vlak stuk in een weide. Deze keer niet zoveel atleten aan de start, waarschijnlijk omdat dit op een zaterdag is, maar diegene die er waren lieten zich zeker gelden. Het waren Jan Cornelissen en Lowiese Snyers die een zilveren plak mee naar huis mochten nemen.

 

Bij de 2de jaars Benjamins jongens was het Jan Cornelissen die een blits start nam en dit loonde want Jan nestelde zich op de 2de plaats en gaf deze plaats niet meer af. Jan moest in totaal 880m afleggen en keerde blij huiswaarts met deze plaats.

De 2de jaars Pupillen dames stonden met 3 aan de start, Anna Cools, Lowiese Snyers en JulietteTimmers, zij hadden 1460m voor de boeg. Het was de Herentalse en tevens de Belgische Kampioen atlete Josefien Van de Water die meteen de leiding nam in deze wedstrijd. Weinig tellen nadien liep Lowiese op de 2de plaats en zou deze plaats niet meer afgeven. Ook Juliette startte vrij snel en kwam als 7de binnen. Anne was eerder trager weg maar in de laatste hectometers duwde ze nog een enorme spurt uit haar hij lijf en pakte nog een plaatsje terug om zoals 9de te eindigen. Mooi dames…

Fee Blommé bij de 2de jaars miniemen moest in haar wedstrijd 2030m afleggen wat al een hele afstand is. Fee liep een strak tempo niet zo ver achter de kopgroep en kwam binnen als 11de atleet. Well done Fee…

 

Bij de Kadetten heren stonde onze 3 musketiers aan de start
met
Lukas Binnemans, Senne Hendrickx en Arthur Horsmans.
Deze keer had Senne zijn start niet gemist en schoof hij mooi op naar de 4
de
plaats. Zo liep hij zijn mindere plaats van het BK weg. Ook Arthur was goed weg
en liep één van zijn betere wedstrijden, naar het einde toe kon hij nog een
atleet achter zich houden om zo de 13
de plaats binnen te halen.
Lukas daartegen had mijns inziens een iets mindere dag en moest constant alleen
lopen op achtervolging, Lukas behaalde de 15
de plaats.

 

02/12/2023 Indoormeeting te Mol.

Jeugdbegeleidster en junior Fran Ceunen wierp 8,56m op deze meeting met een kogel van 4kg.

 

03/12/2023 Sinterklaasveldloop te Bree.

Master Diana Boelen heeft de smaak te pakken van het veldlopen en trok naar Bree waar er toch een zware omloop voorgeschoteld. De omloop is aan de Boneput waar er wel wat hoogteverschillen inliggen. Diana werd op deze veldloop 7de

26/11/2023 Stijn Binnemans in goeden doen op de duathlon in Wommelgem.

Stijn Binnemans is in voorbereiding voor “De Hel van Kasterlee” en lijkt klaar om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Stijn werd bij de Masters mooi 5de waar eerst 4km werd gelopen, nadien 26km met de MTB en nog een 2km lopen. Stijn en coach hebben de volste vertrouwen naar “De Hel” toe en we verwachten een beter resultaat dan de 2 afgelopen jaren. De Hel heeft plaats op zondag 17 december 2023.

 

Coach Wouters Luc…

 

 

19/12/2023 Mooie ereplaatsen voor Zjef Ceunen en Jorne Vanherck op het BK te Hulshout

Dit jaar ging het Belgisch Kampioenschap niet door in Brussel maar in Hulshout. Een verademing voor iemand die niet van de steile heuvels houd, maar er waren ingrediënten genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken. Niet dat Brussel niet mooi is, maar het is gewoonweg leuk om het BK eens op een andere omloop te doen, waardoor je soms andere atleten in de voorste gelederen ziet verschijnen. Door de extreme regen werd de omloop op sommige plaatsen omgetoverd tot een modderbad. Woensdag was het nog goed beloopbaar op de achterste heuvels maar de regen zorgde ervoor dat het op die plaats een modderboel werd. Niet erg, het is immers cross en de andere stroken waren goed beloopbaar en vrij snel. Kortom de organisatie was gewoonweg top en werden er mooie battles uitgevochten.

 

Zo trokken er 11 jongeren (tem Miniemen) van de Meerhoutse Atletiek Vereniging naar Hulshout en vanaf cadet 6 atleten onder de vlag van SACN. Onze uitschieters waren Jorne Vanherck op de korte cross en Zjef Ceunen die bij de juniors nipt de selectie miste voor het Europees Kampioenschap te Brussel.

De eerste jaars cadetten stonden met 2 aan de start, Arthur Horsmans en Lukas Binnemans. Met 84 stonden ze aan de start om 3150m af te leggen. Beiden bleven constant in mekaars buurt en het was knokken van de eerste meters. In de laatste en grote ronde haalde beide youngsters nog een aantal op en snelde zo voor Lukas naar de 63ste plaats en Arthur naar de 68ste plaats. Mooi gedaan jongens !

Senne Hendrickx mistte helemaal zijn start bij de 2de jaars en was constant aan een hele inhaalrace bezig. Senne werd opgehouden bij het oplopen van de kleine heuvel tegen de wielerpiste even na de start. Het werd geen gemakkelijke koers voor hem en zo liep hij van atleet naar atleet om zo de 40ste te stranden van de 59 deelnemers. Kop op Senne, de volgende keer beter.

 

In de korte cross stond Jorne Vanherck op scherp om er in te beuken en zo was hij bij de start bij de eerste weg. In de korte cross was goed weg zijn een must, de totale afstand is maar 2490m en er moest eerst een mini rondje gedaan worden waar het niet zo breed was. Bij het ingaan van de grote ronde hing Jorne een 6-tal meter als 14de achter een select groepje. Na de modderheuveltjes achteraan op de omloop schakelde hij een versnelling hoger en snelde zo naar de 10de plaats van de 117 starters. Hiermee klopte hij een aantal grotere namen en zo was hij meer dan tevreden, voorts kijkt hij uit naar het verdere seizoen.

 

.In de laatste koers van dit BK bij de juniors heren was het uitkijken naar Kyano Van Dooren en Zjef Ceunen die in totaal 5620m moesten afleggen. Voor Zjef was deze datum donkerrood gekleurd in zijn agenda doordat ook de selectie in deze wedstrijd werd gemaakt voor het Europees Kampioenschap op 10 december 2023 in Brussel. Zjef zat goed van bij de start goed in de kopgroep en was zeer attent. Het viel op dat Zjef in de achterste strook met kleine heuveltjes en de dikke modder het lastig had. Telkens liet hij een kloof die hij weliswaar 2x dichte maar dat natuurlijk de nodige krachten kostte. In de laatste ronde ging hij samen met de Daan Lievens opnieuw deze strook in en moest hij weer +-20m prijs geven op Daan die op dat moment de 6de plaats liep in beslag nam. Zjef haalde het tempo weer op in de goede loopstroken maar moest de meerdere kennen en eindigde op de 7de plaats. Het is zuur omdat je hiermee de selectie mist maar toch is dit een mooi prestatie, 3” achter de 6de is mooi en de namen voor hem zijn ook kleppers. Je hebt hard gewerkt en er alles voor gedaan Zjef, je kan je niks verwijten want het blijft een mooie prestatie en er zullen er nog volgen dit seizoen. Kop op en kijkend naar de volgende…

 

Voor Kyano was dit de eerste koers bij de junioren en dan nog met een voetbalmatch van de dag voordien in de benen ging het een zware klus worden. Daarboven de zware omloop er nog bij werd het een zware opgave. Maar Kyano bleef knokken en liep zo zijn eerste koers uit bij de junioren met een 73ste plaats van de 87 deelnemers. Met alle omstandigheden bijeen een mooi resultaat Kyano.

 

19/12/2023 De gele garde van Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) doen ervaring op het BK te Hulshout.

 

Voor vele atleten was het de eerste keer dat men op een Belgisch Kampioenschap mee deed. Het was voor sommigen een overweldiging van emoties door de vele atleten in hun wedstrijd, het volk naast de omloop dat soms een aantal rijen dik stond. Door de felle regen van de laatste dagen was het voor de jongeren die geen spikes hadden echt een uitdaging om tegen de berm van de wielerpiste naar omhoog te lopen. Ook de felle wind zorgde ervoor dat het een zware cross werd. Doch waren het blije gezichten als men het gewonnen aandenken na aankomst in ontvangst mochten nemen.

 

 

Voor de twee jongste categorieën, namelijk de Kangeroes en de Benjamins worden er geen uitslagen gemaakt. Het was dus ook moeilijk in de drukte om te kijken welk plaats de atleten behaald hadden. Iedereen had het TOP gedaan en hadden vooral plezier in het lopen. Hieronder de deelnemende atleten bij deze 2 reeksen.

          Kangeroes meisjes 2017-2018 (450m): Van Baekel Estelle (in totaal 40 deelnemers)

          Benjamins meisjes 2016-2015 (950m): Cavens Ashley, Huybrechts Maithe, Huybrechts Pippa (in totaal 97 deelnemers)

          Benjamins jongens 2016-2015 (950m): Soeng Lars (in totaal 105 deelnemers)

Bij de 2de jaars pupillen meisjes (2013) die 1300m voor de boeg hadden stonden er 4 atleten aan de start van MAV tussen de 74 starters. Alle 4 deden ze het uitstekend, bekijk de uitslag hieronder en oordeel zelf…

 

          5de Sneyers Lowiese

          14de Timmers Juliette

          27ste Cavens Amy

          45ste Cools Anna

Ook bij de 2de jaars pupillen jongens 2 starters van MAV en in hun wedstrijd 76 starters. Beiden hebben constant atleten ingehaald en bleven in de gehele wedstrijd in mekaars buurt.

 

          22ste Binnemans Viktor

          24ste Van Thienen Juul

25/11/2023 Stefaan Cools aan de bak in Tilburg op de Warandaloop.

Het was Master Stefaan Cools die als enigste naar Tilburg trok om voor een oudere master een langere cross te betwisten. De cross in Tilburg is immers 7,5km lang, zeer vlakke omloop waar je de snelheid goed kan opdrijven. De organisatie is altijd top en de speakers maken er een animo van zodat sporten een plezier is… Stefaan liep een gelijkmatige koers en eindigde 5de van de 19 deelnemers in zijn categorie M 55 jaar.

 

26/11/2023 Uitslag 27ste Sint Barbaraveldloop te Genk.

Jeugdbegeleidster Diana Boelen trok naar de veldloop in Genk en liep haar wedstrijd van 4150m mooi uit met een 3de plaats in haar categorie W 50 jaar.

 

Coach Wouters Luc…

12/11/2023 De Meerhoutse atleten MAV laten zich gelden op de veldloop in Neerpelt.

Op zondag 12 november maakten we ons op voor de veldloop in Neerpelt. Gelukkig zat het weer mee en konden we genieten van het zonnetje.

 

 

De eerste die van start ging, was Cis. Hij zette zich goed vooraan in de openingsronde achter de voorlopers. Wanneer de wedstrijd toen echt van start ging, vertrok hij als een duiveltje uit een doosje en liet bijna iedereen achter zich! Knap!

Daarna was Ashley aan de beurt. Zij startte goed en liep vlot met de eersten mee. Dit kon ze de ganse wedstrijd zeer goed volhouden! Dit resulteerde in een knappe ereplaats! Super gelopen!

 

Vervolgens waren de benjamin jongens aan de beurt. Jan, Teun en Robbe gaven het beste van zichzelf. Jan en Teun waren vlot mee vooraan de groep. Robbe had enkele duwtjes gekregen tijdens de start waardoor hij zijn goede plaats verloren was. Tijdens de 2de ronde ging het tempo de hoogte in, Jan kon nog goed volgen, Teun had het een klein beetje moeilijker. Robbe bleef in de achtergrond knap opschuiven naar voren toe. Allemaal knap gelopen, met allemaal super resultaten.

 

Vanaf deze groep, kwamen de bergjes bij in het parcours. Onze pupillen meisjes, Amy, Lowiese, Anna en Juliette stonden aan de start. Zij waren allemaal goed mee, Amy was als snelste weg. Tijdens de wedstrijd was het duidelijk dat ze allemaal aan elkaar gewaagd waren. Dus de laatste honderden meters zouden uitsluitsel geven. Lowiese werd knap 4de, Juliette 6de, Amy 7de en Anna 9de. Dikke proficiat allemaal.

Onze pupillen jongens (Viktor, Jules en Fenne) stonden te popelen om het beste van zichzelf te tonen. Zij moesten ook over de bergjes en ze wisten dat ze snel moesten starten. Dus dit deden ze dan ook. Alle drie waren ze supersnel gestart. Ze wisten ook hun wedstrijd goed in te delen. Dit resulteerde in een knappe 4de plaats voor Viktor en een 5de plaats voor Jules (na een spannend onderling duel). Fenne liep ook een geweldige wedstrijd met een knappe 13de plaats!

 

Onze miniemen dames, die wel wat zenuwen hadden, begaven zich naar de start en wisten goed wat ze moesten doen, snel starten. Dit deden ze dan ook zeer goed. Fee kwam als eerste van de drie door, gevolgd door Marie en Lies. Fee bleef de ganse wedstrijd goed haar tempo lopen en schoof steeds goed op wat resulteerde in een knappe 9de plaats. Lies en Marie bleven de ganse wedstrijd in elkaars buurt. Ze persten er nog een eindsprint uit waardoor Marie 15de werd en Lies 16de. Topresultaat!

 

Als laatste bij de jeugd ging Wout van start. Hij was in de start goed weg en liep een dijk van een wedstrijd. Telkens we hem zagen had hij weer iemand ingehaald! De laatste honderd meter, waren er nog sommigen die begonnen te sprinten maar de tank van Wout was leeg. Dit resulteerde in een knappe 11de plaats, een top tien plaats had er zeker ingezeten, maar dat is voor de volgende keer. Knap gelopen Wout.

 

Wij als jeugdtrainers kunnen alleen maar trots zijn op wat onze atleten hebben laten zien! Knap werk en een supergroep die steeds voor elkaar supportert! Top!

Jeugdbegeleider Sam Geboers…

Afgelopen weekend werden er weer puike prestaties geleverd op verschillende fronten.

Afgelopen weekend stond met stip aangeduid op de kalender, het was moederclub Neerpelt (SACN) die hun veldloop organiseerde. Deze organisatie heeft plaats in het Provinciedomein Dommelhof waar een mooie omloop werd uitgetekend dat echt de naam cross waardig is door een gevarieerde omloop met pittige korte heuvels. Ook de dag voordien werd er gelopen op de Ekiden in Tongeren en de cross in Mechelen. De meesten zijn klaar voor het Belgisch Kampioenschap dat nu zondag plaats heeft in Hulshout.

 

12/11/2023 Podia voor Stefaan Cools en Jorne Vanherck op de veldloop te Neerpelt (SACN).

Door de vele organisaties dit weekend was er ietsje minder volk aanwezig, doch werden er meer dan 500 aankomsten geteld en waren de wedstrijden om van te smullen. De korte steile hellingen op de vroegere zandduinen zorgde voor spektakel en een natuurlijke selectie. Vanuit Meerhout (MAV) trokken de meeste atleten richting Neerpelt om de benen een keer te testen voor het grotere werk nu komende zondag op het BK in Hulshout.

He waren de kadetten jongens die als eersten aan de slag moesten met 2 nieuwbakken 1ste jaars kadetten Arthur Horsmans en Lukas Binnemans en 2de jaars Senne Hendrickx. De kadetten hadden 3190m voor de boeg wat een hele afstand is als je van de miniemen overgestapt bent. Niet iedereen was goed weg in de start, maar geen paniek de afstand is lang genoeg om plaatsen op te schuiven. Het was Senne die bij de start mee in de kopgroep zat en vrij lang vooraan kon meedraaien. Senne was de voorbije weken nog een 14-tal dagen goed ziek geweest door een hardnekkige griep en kon daardoor naar het einde toe geen versnelling bijzetten. Doch werd Senne mooi 6de in het mooie gezelschap.

Lukas en Arthur waren iets minder snel gestart wat normaal is voor de eerste jaars atleten. Maar beiden bleven ervoor gaan en schoven stelselmatig op in de koers. Deze 2 atleten eindigde mooi in het pak met Lukas op de 12de plaats en Arthur op de 18de plaats van de 28 atleten. Mooi voor de eerste koers bij de groteren…

 

Bij de scholieren dames starten ook de Masters boven de 50 jaar met ook de bezige bijtje jeugdtrainster Diana Boelen. Diana liep samen met 2 dames van SACN haar koers en beleefde veel plezier onderweg. In de laatste ronde perste Diana er nog eens alles uit en belande zo op de 5de plaats voor de 2 dames die haar vergezelde.

 

Ook de scholieren heren liepen samen met de Masters boven de 50 jaar en hier was het Stefaan Cools die een snelle start nam. Stefaan liep in deze reeks lang op kop bij de masters die 4250m moesten afleggen. Naar het einde toe moest Stefaan toch nog een atleet voor hem dulden en werd hij knap 2de achter Pascal Van Marcke van de 13 deelnemers.

 

De senioren hadden 7840m voor de boeg op deze zware omloop en eigenlijk te zwaar en te kort voor het BK volgende week. Jorne Vanherck had dan besloten om mee te doen op snelle duurloop tempo. Ondanks het tragere tempo behaalde de 3de plaats op 12 deelnemers en dat het goed ging zie je aan de foto waar hij een kunstje doet in het bergaf lopen. Jorne had trouwens een kortere wegwedstrijd gelopen de dag voordien als laatste grotere prikkel naar het volgend weekend toe.

 

Stijn Binnemans liet bij de jongere masters zien dat hij stilaan in form is voor zijn grotere wedstrijd in december “De Hel van Kasterlee”. Stijn moest alles geven in de start wat als lange duursporter niet evident is. Dus voor hem is de 5190m geen probleem maar eerder de snelheid die in een cross nooit zakt, eerder altijd blijven beuken is in tegenstelling van de langere duurwedstrijden. Toch was hij content met zijn 9de plaats. Ook Wannes Hendrickx stond aan de start en haspelde hij deze zware cross af, voor Wannes de 16de plaats.

 

11/11/2023 Jorne Vanherck toont zijn goede conditie op de Ekiden in Tongeren.

 

Elk team bestaat uit zes lopers die om de beurt een deel van de marathon voor hun rekening nemen. De eerste, derde en vijfde lopers leggen elk 5 km af, lopers twee en vier nemen 10 km voor hun rekening. De zesde loper dient nog 7,195 km alles uit zijn kas te halen. Een mooie teambuilding….

 

Jorne Vanherck werd gevraagd door het team MAES SQM Running Team om in te vallen voor een gekwetste atleet. Eigenlijk kwam het goed uit en kon deze wedstrijd dienen om nog eens goed diep te gaan voor het BK van volgende week. Jorne moest een 5km lopen op deze Ekiden als 3de atleet en liet zien dat hij goed in orde is voor de komende weken. Ondanks de felle wind werd er een tempo van 3’02”/km aangehouden met een tijd van 15’10” op de 5km wat een mooi resultaat is.

11/11/2023 Zjef Ceunen een maatje te sterk voor de tegenstand op de korte cross in Mechelen.

Toen de veldloopkalender uit kwam was het even nadenken, wat Zjef die eerste jaar senior is moet op de cross van zijn eigen club Neerpelt (SACN) meelopen op de zwaardere cross met de senioren. Toch wel zwaar een week voor het BK waar ook de selectie plaats vindt voor het Europees Kampioenschap te Brussel, in eigen land dus en een kans waar je alles voor moet doen en laten… We kozen dan om de dag voordien de korte cross te lopen in Mechelen om de hardheid nog wat aan te scherpen. Een mooie omloop met kortere hellingen en maar 2760m wat de doorslag gaf in deze cross.

Zjef vertrok eerder rustig, maar na 200m trok Zjef zijn gas open en nam zo meter bij meter afstand van de groep. De voorsprong werd uitgediept tot 20” en de test was geslaagd waardoor Zjef met veel vertrouwen en goesting uitkijkt naar het BK volgende week in Hulshout.

05/11/2023 Uitslag cross te Tongeren.

In het Limburgse Tongeren kwamen enkele atleten aan de start, hieronder de uitslagen.

Benjamins 2015 – 2016:

5de Ashley Vavens

Pupillen meisjes 2de jaars (2013):

5de Amy Cavens

Masters W 50 jaar:

4de Diana Boelen

 

Coach Wouters Luc…

29/10/2023 Mooie resultaten op de IJzeren Man Cross in Weert (NL).

Het is een jaarlijkse traditie geworden de IJzeren Man Cross die een ideaal wedstrijd is om het ritme erin te krijgen. De omloop ligt in een bosrijke omgeving met duinen, los zand, singel paadjes en korte hellingen. Dit jaar hadden de jongeren ook deze cross op het programma en de resultaten voor jong en oud mogen er zijn. In tegenstelling met België begint men hier eerst met de senioren en gaat men de reeksen af naar de aller kleinsten die als laatsten moeten lopen. Ook de plaatselijke fanfare zorgde voor animo tijdens het lopen, een leuk vertoon.

 

De eerste wedstrijd ging van start om 10u30 en dit voor de senioren en masters met zowel de heren en de vrouwen samen in één koers. In deze lange cros van 8925m ging senior Jorne Vanherck en master Stefaan Cools van start. Beiden waren zeer attent in de start en waren goed weg. Jorne nam zonder door te duwen direct afstand van de groep. Jorne had snel 50m voorsprong en bouwde zijn voorsprong uit tot 25” op de 2de atleet, de progressie is er met 45” sneller dan het jaar voordien. Hiermee is de toon meteen gezet.

Ook Master Stefaan Cools startte in deze wedstrijd en was zeer attent mee vooraan te zien. De langere cross is in Stefaan zijn voordeel en dit zag je ook in de wedstrijd, het ging beter en beter naargelang de wedstrijd vorderde. Stefaan bleef goed in zijn ritme en kon zoals 56-jarige de 3de plaats naar zich toe trekken in de categorie M50. Stefaan ging met dit resultaat tevreden naar huis.

 

Onze kersverse senior van dit jaar Zjef Ceunen koos voor de korte cross die toch nog vrij lang is in Weert. De korte cross in Weert is 4315m lang en ook in deze cross alles bijeen, senioren, junioren en masters met zowel dames en heren. Ook Zjef nam een Blitz start, zelfs zo hard dat de fietser die voor de atleten reed aardig uit zijn pijp moest komen om Zjef voor te blijven. Zjef bleef het tempo hoog houden en bouwde een voorsprong op van 1’03” op de 2de atleet. Zjef zal op het BK in Hulshout op 19 november 2023 bij de junioren aantreden waar de eerste 6 zich kunnen kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in eigen land te Brussel op 10 december 2023. Ook voor Zjef was dit meer dan een geslaagde test.

 

In deze korte cross stond ook jeugdbegeleidster Diana Boelen. Voor Diana was het grote doel om op deze zwaardere omloop zonder te wandelen uit te lopen want de korte hellingen, losse zand en singelpaden maakte de omloop toch enigszins moeilijk. Maar Diana slaagde onder de support van haar ventje Jef en supporters aldaar in haar doelstelling. Diana werd 11de in de categorie W45. Op naar de volgende Diana !

 

 

.Jongeren Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) lopen collectief sterk op de IJzeren Man Cross.

 

Er waren 10 jongeren afgezakt naar deze mooie cross en werden goed opgewarmd door trainer Jefke. Er werd hard gestreden voor elke plaats en van de eerste meters lieten de atleten van MAV zich gelden. De groep deed het meer als goed en kwamen allen mooi uit de verf. Er stonden 2 atleten op het podium met een 2de plaats, Lowiese Snyers U12 en Jan Cornelissen U10. De foto’s zeggen meer dan de resultaten, van Morgan Vanden Berghe heb ik tot men spijt geen foto maar zal ik dit de volgende keer goed maken. Dikke proficiat aan allen !!!

 

Jongens U12 1145m

8ste Juul Van Thienen

19de Fenne Leung

Meisjes U12 1145m

2de Lowiese Snyers

10de Amy Cavens

26ste Morgan Vanden Berghe

Meisjes U10 1145m

9de Ashley Cavens

11de Maithe Huybrechts

9de Robbe Leung

 

 

Jongens U10 1145m

2de Jan Cornelissen

9de Robbe Leung

Meisjes U9 800m

6de Pippa Huybrechts

Coach Wouters Luc…

10/10/2023 Puike prestaties in Eindhoven (NL) zowel op de hele als halve marathon.

Op de marathon was het Joram Agten die er naar uitkeek om een mooi resultaat neer te zetten. Joram was vroeg uit de veren en was goed op tijd om zijn nummer af te halen. Nummer opspelden, drinkbussen goed gevuld en dan richting start waar hij eerst een half uurtje opwarmde met de nodige oefeningen en alles voelde prima aan. Om 10u00 was de start en Joram positioneerde zich achter de hazen voor 3h10’ en 3h15’. De eerste kilometers gingen uitstekend en nam ik regelmatig een slokje drank aan de drankposten. Op 20km zat Joran nog steeds op schema en met een tijd van 1h33”45” zat hij op schema voor onder de 3h10’ te duiken, doch voelde ik dat het zwaar ging worden en het tempo misschien ietsje te hoog lag. Vanaf hier begon het ook zwaarder te worden en doe ik de gellekes binnen op de tijdstippen zoals gepland. Onderweg spreekt Joram af met een andere atleet die dezelfde beoogde 3h10’ wou lopen om samen te werken. Joram blijft er voor gaan en haalt hij meer en meer atleten in van de groep 3h die het nog moeilijker hebben. Aan drankpost 40km weet hij dat het niet ver meer is en probeert er nog alles uit te halen. De tijd van 3h10’ werd niet gehaald, maar toch was de tijd van 3h13’16 een mooie tijd. Helemaal kapot van de inspanning en een kramp bovenop in de benen moest hij even bekomen. Maar zijn eigen woorden maakt het allemaal de moeite “Toch blij dat ik het gehaald heb en content met mijn tijd”…. Nog even wat weetjes, Joran was 481ste van de 2888 atleten, 446ste man van de 2416 mannelijke atleten en 59ste van de 286 in de categorie Masters 45 jaar. Proficiat Joram !!!

In de halve marathon was het Karen Loenders die aan de start kwam. Karen nog niet zo lang in de groep wou zich eens testen op de langere afstand. Het was zeer druk aan de start en het lukte Karen niet om tot aan de haas van 1h45’ te komen. Na de start probeerde ze nog tot bij de haas te geraken maar dat was een zeer moeilijke onderneming door de vele starters. Na dat Karen zag dat dit niet lukte draaide ze de knop om, om gewoon het beste van te maken. Karen liep een vrij gelijkmatige koers, alleen naar het einde toe had ze een klein beetje verval. Maar met haar eind-en besttijd van 1h54’09” was ze meer dan tevreden. Nog even wat weetjes bij deze uitslag 4193ste van de 9944 deelnemers, 634ste vrouw van de 2760 vrouwelijke deelnemers en 75ste van de 327 in haar categorie Masters 40 jaar. Proficiat Karen !!!

 

Hieronder nog een aantal uitslagen van de laatste werpersmeetings waar de jeugdtrainers actief waren.

21/10/2023 Resultaten Werpersmeeting van de laatste kans te St. Niklaas.

Diana Boelen:

Discuswerpen: 19,95m   –   Gewichtwerpen: 9,68m   –   Kogelslingeren: 30,29m

Jef Van de Reijd:

Discus: 16,98m   –   Kogelslingeren: 16,03m

Fran Ceunen:

Kogelslingeren: 37,40m

 

14/10/2023 Resultaten Werpersmeeting te Eeklo.

Diana Boelen:

Discuswerpen: 18,92m   –   Gewichtwerpen: 9,56m   –   Kogelslingeren: 29,99m

Jef Van de Reijd:

Discus: 16,43m   –   Gewichtwerpen: 7,05m   –   Kogelslingeren: 15,89m

 

07/10/2023 Resultaten Werpersmeeting te Lanaken.

Diana Boelen:

Discus: 19,39m   –   Gewichtwerpen: 10,33m   –   Kogelslingeren: 32,18m

Jef Van de Reijd:

Discus: 17,64m   –   Gewichtwerpen: 6,52m   –   Kogelslingeren: 16,78m

 

Coach Wouters Luc…