29/04/2023 BK 10.000m in Huizingen met GOUD voor Tommy Kinders.

Huizingen werd een wedstrijd met gemengde gevoelens, vooreerst was het Karel Teunkens die niet werd geselecteerd bij de voorinschrijvingen, begrijpen wie begrijpen kan. Volgens de reglementering juist, te weinig of geen pistemeetings kan je de selectie kosten, maar wat bij pech of ziekte het jaar voordien? Karel was immers Vlaams kampioen, weeral een teken dat veldlopen als minderwaardig word beschouwd…. Met z’n drieën van de trainingsgroep stonden ze op de startlijst en het goede weer en organisatie zorgde ervoor dat er puike resultaten werden neer gezet.

 

Het was Stefaan Cools die als eerste zijn 10km moest afhaspelen en dit in de categorie M55. Er werd samen met de coach beslist om te vertrekken aan eindtijd van 37’, dit is een 3’42”/km, een haalbaar doel volgens de trainingen en lactaattest. Er waren zeker 2 betere atleten dan Stefaan maar voor de 3de plaats kon het een spannende wedstrijd worden. Er werd sneller vertrokken dan afgesproken omdat tegenstander Mark Borms ook voor de categorie M55 er stevig tegenaan ging. Na ongeveer 2500m ging Mark opzij en liet zich afzakken achteraan in de groep waardoor Stefaan aan de leiding kwam. Stefaan bleef het tempo lopen van +-1’28”5/ronde waardoor er een voorsprong van 50m werd opgebouwd tov Mark. Maar rond kilometer 7 stokte even de motor van Stefaan waardoor Mark het gat naar Stefaan terug dicht liep. De laatste 2km waren zeer spannend, Mark bleef in het spoor van Stefaan om zo in de rechte lijn de laatste 50m over Stefaan te sprinten. Aan de ene kant ontgoocheling voor de 4de plaats maar aan de andere kant zeer blij met de behaalde tijd van 36’54”52.

Hierna was het de beurt aan Tommy Kinders voor de categorie M35 waar Tommy toch stiekem van droomde om toch de tittel op zak te steken. Al snel werd er een trio gevormd waar de medailles moesten onder verdeeld worden. Ieder kwam om de beurt aan de kop en dit maakte dat de selectie verder ging waardoor men met 2 naar de laatste rondes ging. Het werd een laatste ronde waar vele toeschouwers voor komen, een zeer spannende eindsprint. Even leek het dat Tommy de duimen moesten leggen aan de laatste 200m, maar in de laatste 100m kwam er toch nog dat klikje en spurtte Tommy naar de overwinning met een minimaal verschil van 0,78”. Tommy was zeer blij en is duidelijk in een positieve flow, want met een tijd van 31’49”00 eindigde hij maar 23” boven zijn besttijd van 4 jaar geleden. Dit was echt 2x doodgaan, well done…

 

Ook Anneleen Van Der Schoepen stond gebrand om een mooie prestatie neer te zetten na een opvallend goed weekend tijdens de Provinciale Kampioenschappen. Maar voor halfweg werd het duidelijk dat het helemaal niet haar dagje was. Ietsje over halfweg moest Anneleen de wedstrijd staken en 2 dagen later stak Anneleen ziek in bed, dus het beestje zal er al ingezeten hebben.

 

 

01/05/2023 Gemengde gevoelens na de Stessens 1 Mei meeting te Herentals.

Er werd toch wel wat met verwachtingen naar deze meeting getrokken, maar soms loopt het niet zoals je verwacht en deze dag was zo’n eentje. We hadden veel kilometers gedaan op stage en minder kwaliteitstrainingen. Doch gereed om de besttijden te benaderen en/of te verbeteren. Maar niet getreurd, de gedane kilometers zullen zeker nog renderen later op het seizoen.

Scholier Indy Lagarde was ingeschreven voor de 3000m die altijd goed is voor een heleboel mooie resultaten en records. Er werd vertrokken aan 11’ als eindtijd en dit ging goed de eerste 2 km maar nadien verkleinde haar paslengte en zo ook haar tempo. Met pijn in de knieën door de groeipijnen liep ze de wedstrijd uit. Toch verbeterde Indy haar record met 12”, maar Indy was naar Herentals gekomen voor meer en was dus zeker niet tevreden. Haar tijd van 11’20”91 zal dus zeker nog verbeterd worden later op het seizoen.

Nadien in de B-reeks van de mannen was het de beurt aan het training duo junior Zjef Ceunen en senior Jorne Vanherck. De haas van dienst vertrok tegen 8’15” en het werd Jorne al snel duidelijk dat het niet zijn beste dagje had en moest de kopgroep snel laten gaan. Zjef bleef attent mee in het zog maar moest in de laatste kilometer ook de rol lossen en dit aan gebrek van de kwaliteitstrainingen. Maar Zjef liep met een tijd van 8’32”79 nog zeer dicht tegen zijn besttijd van 8’30”26 en was op dit moment daar tevreden mee. Jorne eindigde in een tijd van 8’42”28.

 

29/04/2023 Meeting te Gooreinde (Wuustwezel).

Omdat Karel Teunkens niet werd weerhouden voor het BK 10.000m in Huizingen trok hij met partner Christiane Croes naar een meeting van de vriendenclubs in Gooreind (Wuustwezel).  Karel liep er een er een 5000m zonder te forceren in 18’33”24.

Chris keerde naar huis met 2 besttijden, zo verbeterde ze haar 200m met 1,5” naar 48”11 en de speer ging 30cm verder dan verleden jaar met 8,51m.

 

 01/05/2023 Biesakkerrun te Balen.

Het duo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd liepen samen de 4km in de jogging te Balen. Diana haalde de 22ste plaats van de 39 dames in een tijd van 26’16”. En Jef plaats 35 van de 40 heren in eveneens een tijd van 26’16”, samen hadden ze weer veel plezier onderweg.

Coach Wouters Luc