18/12/2022 Anneleen Van Der Schoepen en Jorne Vanherck in actie op de Lilse Bergen (AVOS).

De mooie omgeving van de Lilse Bergen met zijn gevarieerde omloop zorgen ervoor dat er al jaren wel wat lopers aan de start staan van enig niveau. Ook dit jaar was het niveau vrij hoog en was het vriesweer mee een geduchte tegenstander voor iedereen. De omloop lag er zeer snel bij wat het tempo in iedere wedstrijd de hoogte in duwde. Doordat de wedstrijd midden in de examens ligt zijn er minder atleten aanwezig van de groep.

 

Het was Anneleen Van Der Schoepen die als eerste aantrad bij de senioren en de tegenstand was niet min deze keer waar Sofie Van Accom van bij de start een kloof maakte op de rest van atleten. Anneleen keek uit naar deze wedstrijd omdat ze graag loopt in deze omgeving, maar deze keer had ze niet de kracht om te versnellen waar het moest. Dit kan gebeuren en niet elke wedstrijd kan top zijn. Doch was het niet zo slecht en eindigde Anneleen nog 8ste van de 18 deelnemers in het toch mooie gezelschap. De komende weken zal er terug aan de basis gewerkt worden om het 2de en belangrijkste deel van de winter aan te vatten.

Ook bij de senioren heren was er mooi volk aan de start, hier trok de winnaar Tim Van De Velde van bij de start er vandoor en won met mooie voorsprong. Van bij de start waren er 3 atleten afgescheiden van het peloton. Hier was het Jorne Vanherck die een tijdje de groep op sleeptouw nam. Jorne had nog enig reserve in de 2 laatste rondes om zo een 7de stek binnen te halen van de 29 deelnemers. Jorne was hier meer dan tevreden mee en mikt de volgende wedstrijden op de korte crossen. Op 31/12/2022, oudejaarsdag staat hij aan start van de korte cross in de mooie wedstrijd van het Nederlandse Soest, ook Indy Lagarde en Zjef Ceunen zullen hier hun kleuren verdedigen.

 

Ook jeugdbegeleider Jef was weer aan de slag op de veldloop en liet in deze barre koude weer een aantal atleten achter zich en eindigde 34ste.

 

Coach Wouters Luc…