25/09/2022 Jeugdtrainster Fran Ceunen schiet de hoofdvogel af op het BK Kogelslingeren.

Afgelopen week stonden er weer kampioenschappen op het programma, nl het BK Junioren/Beloften in Kortrijk en het BK Kogelslingeren in Tessenderlo. Voor de Masters was het Vlaams Kampioenschap in Brugge. Ook werd er gelopen op de weg en werd er aan duatlon gedaan in Turnhout.

 

17/09/2022 Fran Ceunen 4x prijsvogel, Belgisch Kampioen met PR, Provinciaal Record en clubrecord.

Het was al effe geleden dat Fran een wedstrijd had gedaan maar de blok van trainingen hadden hun werk gedaan. Fran nam de leiding over de wedstrijd in de 3de poging (46,60 m) van de 6, beter nog bij haar 4de poging verbrak ze haar PR van 47,10 m naar 47,89 m om in de laatste en 6de poging een mooie beste worp te eindigen van 48,86 m, 3 m verder dan de favoriete Clara Scuttenaire van het Waalse RCABW. Met deze worp had ze 4 vliegen in één klap, mooi Belgisch Kampioen, een persoonlijk record en clubrecord en daarboven op een Provinciaal Record, als je van pieken spreekt, dit is een voorbeeld daarvan. Nen dikke proficiat vanwege MAV !!!

17/09/2022  Vlaams Kampioenschap te Brugge

Onze
jeugdtrainers Jef en Diana deden het weer voortreffelijk op het Vlaams
Kampioenschap en brachten weer 2 medailles mee naar huis. Diana liep zelfs een
PR op de 100m, maar helaas stond er teveel wind (+3,1) zodat het record niet
officieel is.

Jef Van De Reijd
M65: 100m in 17”56 ZILVER, 400m in 1’24”95 ZILVER

Diana Boelen W50: Kogelstoten 7,39m BRONS, Ver 2,51m
GOUD

18/09/2022 Karen Geysen doet een goede test op de halve marathon richting BK marathon Eindhoven

Karen trok naar het Nederlandse Cranendonck voor een test op de halve marathon om de te zien hoe de conditie is richting BK marathon in Eindhoven (NL). Het was zeker niet de snelste omloop en de omstandigheden door de felle wind maakte het lastig. Ondanks de moeilijkere omstandigheden is de eindtijd van 1h23’39” veel belovend naar de toekomst toe. Ze won de wedstrijd bij de dames met meer dan 6’ voor de tweede vrouw. Karen zit in de laatste rechte lijn naar het BK marathon toe en mikt op een tijd onder de 3h. Dit moet zeker lukken met zo’n een tijd op de halve, alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. In elk geval veel succes !!! 

18/09/2022 Junior Zjef Ceunen mist een medaille op het BK 5000m door gezondheidsperiklen.

Zjef al bezig met de trainingen richting veldlopen was gebrand om op deze wedstrijd in Kortrijk een mooie prestatie neer te zetten. Na 2x het gat op favoriet Noah Conteh vrij snel terug dicht te lopen zag je dat Zjef niet zijn beste dagje had. Van plaats 2 zakte hij vrij snel naar plaats 4 wat heel abnormaal leek voor mij als coach, volgens trainingsinhoud en de uithoudingstest klopte dit helemaal niet. Zjef kwam uiteindelijk binnen als 6de in een tijd van 15’27”22. Na een babbel achter de wedstrijd werd het al een beetje duidelijker omdat de ochtendpols in de morgen veel hoger was dan andere dagen in de week, waarschijnlijk het broeden op een ziekte. Zo werd dit de dag nadien ook bevestigd, Zjef keerde maandag in dag terug naar huis met keel-en hoofdpijn en zeer moe lichaam. Het verdict een weekje in het bed uitzieken. Trek u op naar de veldlopen Zjef, het moet allemaal nog beginnen, anderzijds begrijp ik zeer goed de ontgoocheling, maar gelukkige kon hij vieren met zijn zus Fran…

24/09/2022 Internationale Mastermeeting te Turnhout.

Diana Boelen: 100m in 19”70, 200m in 41”25, Kogelslingeren 32,65m

Jef Van De Reijd: 100m in 17”74, 200m in 36”80, Discuswerpen 18,13m

25/09/2022 Meeting te Turnhout.

Fran Ceunen: Kogelslingeren: 46,69m

Diana Boelen: Verspringen 2,44m, Kogelslingeren 31,14m

Jef Van De Reijd: Discuswerpen 17,23m, Kogelslingeren 17,89m

19/09/2022 en 24/09/2022 Jeugdtrainster Christiane Croes in actie op verschillende joggings.

Terwijl vriend Karel Teunkens voorlopig de riem eraf legt op de wedstrijden en zich aan het voorbereiden is voor de komende winter is Chris als een bezige bij actief op de joggings. Zo liep zij in Wezel mee in de Colorrun van 5km in een tijd van 32’15”. Deze omloop had veel smalle paden en was moeilijk beloopbaar.

Ook op de Appoloniajogging in Geel Stelen was Chris aanwezig. Deze keer was de omloop een goede en snelle bedoening. Chris vloog er van het begin in en onder aanmoediging van Karel liep ze een mooie tijd van 24’33” op de 4km en werd zo 2de master in haar categorie W55.

De foto hieronder van de Colorrun te Wezel.

25/09/2022 Anneleen Van Der Schoepen verrast vriend en tegenstand op de HB Accountants kwarttriatlon te Turnhout.

Door de blauwalg in het zwemwater werd de triatlon omgezet naar een duatlon, 40km fietsen en 10km lopen. De twee favorieten Silke Baumer en Shelsea Weyn hadden liever ook het zwemmen mee op het programma gehad. Sike kwam na 40km fietsen als eerste in de wisselzone maar Anneleen was niet ver achter en was in het lopen alles nog mogelijk. Anneleen al een tijdje in goeden doen legde de pees goed op en liep de 10km in 41’10”. Haar totale tijd was 2h08’01” en maakte een mooie voorsprong van 3’35” op de tweede atleet Silke. Nu gaan de peilen stilaan gericht worden op de veldlopen om nog sterker voor de dag te komen in de triatlonwedstrijden van volgend seizoen.

Coach Wouters Luc…