09/01/2022 Zjef Ceunen pakt zilver op de cross in Lanaken

Door de afgelasting van wedstrijden door Covid had Zjef Ceunen besloten om Lanaken op zijn wedstrijdplanning te zetten. Het de afgelopen week veel geregend en dit maakte dat de omloop werd omgetoverd tot één van de zwaarste crossen. De omloop liep over een BMX-omloop in aanbouw, met stevige bultjes waar men over moest en modderstroken waar men tot in de enkels helemaal weg zonk. Dit was nog eens een echte ouderwetse cross waar men zich kon uitleven. Zjef startte in de wedstrijd van de juniors/masters goed mee in de kopgroep van 4 waar de plaatselijke atleet Ward Janssen het tempo aangaf in de aanloopronde. In de 1 ste grote ronde sloot ook de plaatselijke master Steven Heemskerk mee aan in de kopgroep en nam zelfs de leiding voor zich. Het was Zjef die durfde mee gaan en tot de laatste ronde leek het erop dat Zjef het ging halen bij de juniors. Maar door de zwaardere trainingsweek moest Zjef het tempo in de laatste ronde laten zakken waardoor master Steven een kloof sloeg en weg liep van de rest. Zjef probeerde de schade te beperken maar kon niet vermijden dat de Nederlander Falco Aarts tot bij en over Zjef liep. Doch was Zjef best tevreden met zijn 2 de plaats na deze zwaardere trainingsweek. Volgende week naar het Provinciaal Kampioenschap in Lommel word er wel afgebouwd.

Coach Luc…