20/11/2022 Topweekend, regen van ereplaatsen op de cross van Neerpelt (SACN).

Er stonden 2 dagen cross op het programma, jeugdtrainers Chris Croes en Karel Teunkens trokken zaterdag naar Edegem waar een cross plaats had van het Handelsverbond (KSAH). De anderen atleten startte zondag in de cross te Neerpelt (SACN), moederclub van de Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV). De teller van podiumplaatsen is weer goed aangedikt,
dus de conditie is er bij de meesten, kijk en beslis zelf maar hieronder….

19/11/2022 Karel blijft de overwinningen opstapelen, deze keer op de korte cross in Edegem.

Het winterweer heeft zich op gang getrokken en dit was voor een stuk al te zien op de omloop, hier en daar kwam het water al naar de oppervlak waar de omloop liep en het slijk werd door het doorlopen gevormd. De omloop startte en eindigde in lange stroken gras rond het voetbalplein en halverwege de ronde een lange slingerweggetje in het bos. Beiden startten in de korte cross die 3km lang was, niet direct Karel zijn ding maar toch was hij als eerste weg in de start. Naargelang de wedstrijd vorderde werd de kloof groter op de achtervolgers. Karel won de wedstrijd in de categorie Masters 55 + en won hij ook met KBC het ploegklassement.

Ook Chris startte in deze wedstrijd en was gebrand na haar tegenvallende wedstrijd van verleden week om haar beste been voort te zetten. De start ging goed en vlot, maar in het bos was het zeer smal en was voorbij steken zeer moeilijk. In de laatste ronde van de 2 aan het voetbalveld perste Chris er nog een sprint uit en bleef zo 2 dames voor om zo de 6de plaats algemeen te eindigen en 1ste dame in de categorie 55+.

20/11/2022 Atleten tonen hun vorm in de cross van Neerpelt (SACN).

Neerpelt behoort tot de crossen dat nog echt een cross is, de kort berg op over de duinen in de bosomgeving van het Dommelhof. Er was veel volk aanwezig en waren er verschillende spannende wedstrijden tot op de meet. Er werden 4 medailles gehaald en dit voor Senne Hendrickx (Zilver), Indy Lagarde (Zilver) Anneleen Van Der Schoepen (Brons) en Zjef Ceunen (Goud) en ook een tal van mooie ereplaatsen.

Het was voor Senne Hendrickx een vuurdoop in Neerpelt, zijn eerste wedstrijd bij de kadetten waar de afstand 2x zo ver (3190m) is als bij de miniemen en samen met een geboortejaar ouder. De opdracht van deze wedstrijd is om te leren en aan te voelen wat een wedstrijd inhoud bij de kadetten. Maar Senne deed dit meer dan goed want na de start op ongeveer de 12de plaats schoof Senne direct op naar de kop van de wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe hij zich tussen de 2de jaars nestelde en zich niet liet doen. In de laatste ronde waren ze nog met 2 atleten voor de 2de plaats en Senne gaf alles wat in zijn lijf had en won deze mooie spurt voor de 2de plaats achter clubgenoot Witse Vandeweyer en voor Kobe Vangrieken (VMOL). Een mooi resultaat waar Senne meer dan tevreden over was.

Voor Indy was het de 2de wedstrijd van het seizoen, de vorige was in Nederlandse Weert, dus was het uitkijken hoe Indy zich tussen de Belgen ging weren, ook de Masters 50+ zaten in deze koers. Al snel waren ze met 3 afgescheiden van de rest en het was duidelijk dat Marthe Nyssen die van Indy en de atleet van Looise Laure Saenen weg liep ietsje sterker was. Het werd een harde strijd tussen Indy en Laure die mekaar afwisselde in de achtervolging. Het werd een langgerekte sprint waar Indy het laken naar zich toe trok. De vorm is in stijgende lijn en volgende week loopt Indy als Nederlandse het Nationaal Kampioenschap van Nederland in de Warandaloop te Tilburg.

In deze wedstrijd betwistte de Masters 50+ hun kunnen onder mekaar en het is Diana Boelen, de vrouw van trainer Jefke die voor de 2de maal mee aan de start staat van een cross. Voor Diana is het uitlopen van de cross een overwinning en dit deed ze verve, mooi Diana een voorbeeld voor de jeugd en mee doen is belangrijker dan winnen…

Ook bij de scholieren heren lopen de Masters 50+ samen dezelfde wedstrijd met in deze reeks scholieren Sybe Verachtert, Kyano Van Dooren en jeugdtrainer en tevens Master Jefke Van De Reijd. Kyano was gebrand om het nog beter te doen dan in Tessenderlo, niet zo evident want met een voetbalmatch in de benen van de dag tevoren weet je nooit hoe vermoeid de benen zijn. Maar Kyano was goed mee in de start en bleef vechten tot de laatste meters en dit in onderlinge strijd met clubmakkers Lowie Wouters en Daan Verheyen. Het werd een mooie 5de plaats voor Kyano waar hij tevreden mee naar huis kon.

Sybe vrij nieuw in de groep startte voor de eerste keer in een veldloop dus is het een leerproces van hoe loop ik een veldloop. De start werd door Sybe vrij snel genomen, misschien ietsje te snel, maar het is voor hem ook de eerste keer en dan is het niet zo gemakkelijk hoe je uw krachten moet verdelen. Toch deed hij dit goed want hij liep de cross helemaal uit met een 14de plaats. Hiermee kan Sybe tevreden zijn want het is niet zo evident als je het niet gewoon bent…

Trainer Jef die eerst de jeugd begeleid naar hun wedstrijden toe is heel het jaar een voorbeeld voor de atleetjes in het sporten. Zo legde Jef zijn kilometers af in de toch zwaardere cross wat niet zo evident is als je in de categorie 60+ hoort. Evenals zijn vrouwke deed hij dit weer met glans en liep Jef de cross goed uit.

Bij de seniors dames werd er uitgekeken naar Anneleen Van Der Schoepen die de laatste maanden goed op dreef is. Anneleen heeft evenwicht gevonden in de trainingen waardoor een continuïteit is wat haar conditie ten goede komt. Door een lichte verkoudheid werd er geopteerd voor een voorzichtige start, maar na de kleine ronde +-500m schoof Anneleen het achtervolgend groepje die op een 35-tal meter achter de Duitse Sonja Vernikov liep. Ook de atleet van DCLA Yewbdar Denys liep weg uit het de achtervolgende groep en kwam zeer dicht terug op de leidster van de wedstrijd. Ietsje over halverwege de wedstrijd ontbond Anneleen haar krachten en ging in heer eentje tot bij en over de atleet van DCLA. Het werd nog een harde strijd onder mekaar, maar in de sprint was Yewbdar te snel voor Anneleen. Maar toch weer een knappe prestatie, 3de plaats en 2de Belg en de eigen cross van Neerpelt.

Bij de senioren heren stond Jorne Vanherck aan de start die ook zijn eerste wedstrijd loopt in Belgie. In de start was de Nederlands winnaar van verleden jaar Bas Van Hooren direct weg met daarachter Jorne aan de kop bij de achtervolgers. Beetje later was het de atleet uit Looise Matthias Gombeer die uit het achtervolgend groepje wegliep. Jorne liep lang in het gezelschap van een andere atleet uit Looi, nl Simon Ferson maar de atleet van Lanaken Wouter Simons liep tot bij hun en voorbij beide atleten. Wouter liep ook weg van hen en je zag dat hij niet meer ging stilvallen. In de laatste ronde versnelde Jorne en liep hij weg van Simon waardoor hij beslag legde op een mooie 4de plaats.

In de laatste wedstrijd Juniors en Masters 35+ stond Zjef Ceunen aan de start die in de cross van Mol een zeer goede indruk had gemaakt. Na de start nam Zjef de leiding en bouwde deze uit tot een 31” op de atleet uit Nederland Falco Aarts. Volgende week trekt Zjef naar Roeselare waar de selectie plaats vind voor het Europees Kampioenschap veldlopen in Turijn (Italie). Wij wensen je veel succes toe Zjef !