23/01/2022 Cross in Herentals (ACHL) en Alken (ACA)

.Dit weekend werd er gelopen te Herentals en Alken, Herentals goed beloopbaar met een kleine stevige helling, Alken was ook vlak maar deze ging lopend zeer stroef, ook 2 zandstroken zorgde voor dat de benen zwaarder aanvoelde. De winter is ondertussen al ver gevorderd en komen stilaan de kampioenschappen in zicht. Dit weekend 30/01/2022 is er een cross dichtbij in Geel (Lissenvijver), supporters op post!!!

In Herentals 3 atleten aan de start en het was Anneleen Van Der Schoepen die de spits afbeet bij de senioren die samen liepen met de juniors en masters. Anneleen had niet zo een goed gevoel voor de cross en dit was ook snel duidelijk in de wedstrijd die 5200m lang was. Anneleen kon niet echt diep gaan en schakelde over naar een stevige temporun met oog op de latere wedstrijden van het seizoen. Anneleen eindigde 26ste in het overall klassement en 14de in de senioren categorie.

Wannes Hendrickx startte vrij snel bij de masters die 6100m moesten afleggen samen met de jonge junioren. Halverwege de wedstrijd moest Wannes toch nog een aantal plaatsen toegeven. Maar wie Wannes kent weet dat hij in de laatste ronde nog altijd een cartouche op zak heeft om een mooie sprint aan te gaan. Wannes eindigde algemeen op de 34ste plaats en 27ste master +35 jaar.

Ook onze jeugdtrainers en voorbeeld voor de jeugd waren vandaag actief, Jef Van De Reijd en Karel Teunkens, Karel liep deze wedstrijd in Alken.

Jef was al eventjes in de weer voor het opwarmen van de jeugd om nadien zelf de wedstrijd te lopen in de categorie masters +50 jaar. Voor Jef is dit de basis voor zijn zomerseizoen en hij deed dit weer met verve door met een glimlach deze wedstrijd van 4400m uit te lopen met als resultaat de 46ste plaats.

Karel ging van start in Alken en tussen de nestelde zich als 4de master tussen de scholieren die ook mee startte in deze wedstrijd. Snel zat hij op de 3de plaats maar het koste wel wat moeite om de 4de atleet uit het zog te krijgen. Eens de veer was gebroken bouwde hij op de 4de atleet een mooie voorsprong. Karel eindigde dus op een mooie 3de plaats achter de 2 andere kleppers Chris Wouters en Pascal Van Marcke.